(advertenties)
(advertentie)
Na de primeur van een nieuw te openen club in Amsterdam is Rinus Beintema alweer bezig met zijn volgende stap. Zo heeft de social club Amsterdam uiteraard een knallend openingsfeest nodig en zijn er nog teveel steden zónder Suver Nuver social club. Daar brengt hij graag – en spoedig – verandering in, te beginnen met Leiden.

Positieve uitwerking

Terugkijkend op de afgelopen maanden is voor mij het meest bijzondere toch wel de positieve uitwerking van wietolie. Nooit had ik kunnen denken dat zoveel mensen baat zouden hebben bij het gebruik van cannabis-extracten. Een gemiddelde succesratio van 50 procent is erg hoog te noemen. Ook de diversiteit aan ziektebeelden waar de wietolie bij helpt is opvallend te noemen.

Vijftig procent van de patiënten die bij Rinus aankloppen voor wietolie zijn er ook daadwerkelijk mee geholpen. [Foto: shutterstock/Ben Schonewille]

Vijftig procent van de patiënten die bij Rinus aankloppen voor wietolie zijn er ook daadwerkelijk mee geholpen. [Foto: shutterstock/Ben Schonewille]

De laatste tijd krijg ik steeds vaker mensen op de inloopdagen te spreken die het gebruik van wietolie in overleg doen met hun behandelend arts. Ook worden er regelmatig mensen doorgestuurd die uitbehandeld zijn bij pijnpoli’s en het advies krijgen eens bij de social club aan te kloppen.

Binnenkort hoopt Rinus een wetenschapper bereid te vinden die de club(s) kan helpen. [Foto: shutterstock/Zoran-Milic]

Binnenkort hoopt Rinus een wetenschapper bereid te vinden die de club(s) kan helpen. [Foto: shutterstock/Zoran-Milic]

Artsen en wetenschappers

Door de grote hoeveelheid mensen die wij voorzien van wietolie is het logisch dat steeds meer artsen horen over het gebruik van wietolie als pijnverlichting. Dit is uiteraard een goede zaak. Het wachten is nu op een wetenschapper uit de medische sector die ons wil (en vooral mág) helpen bij het juist verwerken van alle data.

Het kan toch zeker niet zo zijn dat er zoveel mensen claimen baat te hebben bij de cannabisextracten (bij ons zijn er al ruim 4500 aangesloten) en dat dit ontkend wordt door de medische wetenschap? Daarom ben ik al bezig om toenadering te zoeken tot medische wetenschappers. Ik hoop in de nabije toekomst dan ook op een vruchtbare samenwerking met iemand uit die sector.

Mediwiet uit zorgpakket kans voor social club?

Het nieuws van vorige week omtrent de te openen social club in Amsterdam heeft veel stof doen opwaaien. De Leeuwarder Courant en De Stentor Zwolle gaan onder andere deze week een artikel wijden aan de uitbreiding naar de hoofdstad.

Een hot topic in het telefonische interview dat ik gaf aan deze 2 kranten was de aankondiging dat veel ziekenfondsen mediwiet uit het basispakket gooien.

Wat hierbij opviel was de vraag of wij verwachten dat de social clubs nu meer bezoekers krijgen met de vraag naar mediwiet. Mijn antwoord hierop is volmondig: nee. De clubs zullen alleen blijven voorzien in cannabis-extracten. De wietrokers kunnen zich in mijn optiek het best tot de coffeeshop richten voor hun medicinale wiet.

Fijne samenwerking media

De samenwerking met de media – in dit geval de kranten – is prettig te noemen. In het verleden was het voor mij erg lastig om via de mainstream media mijn verhaal te kunnen doen. Heden ten dagen is het zo dat de verslaggevers mij zélf bellen voor een toelichting of voor een interview. Ook AT5 heeft reeds positief gereageerd op het nieuws van de Social club Amsterdam. Natuurlijk gaan we ook dit keer onze deuren openen voor de lokale tv-zender om openheid van zaken te geven.

Opening Amsterdam

Mijn verwachting is dan ook dat de social club in Amsterdam veel mensen kan verwachten voor de opening en de inloopmiddagen. Ik ben al druk doende om een team van vrijwilligers op te leiden zodat iedereen snel en adequaat geholpen kan worden. Ook is de bedoeling dat we een knallende opening gaan verzorgen begin januari 2017.

We zullen de opening van de Amsterdamse social club in 2 verschillende evenementen verdelen. Overdag is er de opening voor de leden en geïnteresseerden. We zijn ook druk aan het werk om ergens in Amsterdam een locatie te huren voor een muzikaal openingsfeest van de Social club. Leuk detail is dat wij met open armen ontvangen worden door een aantal bekende coffeeshops uit de hoofdstad. Ze noemen het social club-project een mooie aanvulling op de coffeeshops en hopen op een vruchtbare samenwerking met stichting Suver Nuver.

Rinus en Robert van Bijlmer Style, een van de franchisenemers van Suver Nuver Amsterdam. [Foto: Facebook]

Rinus (links) en Robert van Bijlmer Style (rechts), een van de franchisenemers van Suver Nuver Amsterdam. [Foto: Facebook]

Ik ben blij te merken dat de coffeeshop-ondernemers doorkrijgen dat het social club-concept – zoals ik het neerzet – geen bedreiging is voor de ondernemers. Het is juist een aanvulling waarbij ik een samenwerking met de coffeeshops voor ogen heb.

Next up: Leiden

De gesprekken met de makelaar en pand-eigenaar in Leiden – voor de aldaar te openen social club Zuid-Holland – zijn in volle gang. We hopen halverwege december een positief bericht te ontvangen over de gekozen locatie. Ik ga er dus vanuit dat we ook daar snel van start kunnen gaan. Zodra de toestemming een feit is gaan wij in Leiden zo snel mogelijk aan de gang.