(advertenties)
(advertentie)
Dat Rinus flink wat stof heeft doen opwaaien met zijn Suver Nuver social clubs is inmiddels wel duidelijk. Maar het zorgt nu ook voor negatieve aandacht uit de cannabis-branche. Ondanks de naar eigen zeggen ‘soapserie’ die zijn leven geworden is, ramt de Fries gestaag door met zijn evenementen, nieuwe locaties en analysebedrijf Highlab.

Soapseries

De afgelopen tijd wordt ik geconfronteerd met een hoop onzin van verschillende bedrijven uit de cannabisbranche. Er lopen een duidelijk een hoop mensen rond met boter op hun hoofd, die net doen alsof zij hun vak wél aan het uitoefenen zijn in een legale situatie.

In mijn leven is dat duidelijk niet het geval. Ik heb te maken met de illegaliteit van het product dat ik al ruim 16 maanden verstrek tegen kostendekkende donatie. Door de illegaliteit word ik dus als het ware gedwongen om de inkoop (wiet) te regelen via illegale kanalen, net als de coffeeshop-ondernemers.

Transparantie

Niet dat dit feit voor mij iets vreemds is want ik ben al ruim 25 jaar actief als wietkweker. Ik ben het dus wel gewend om zo te moeten werken. Ook voel ik me vereerd vanwege de aandacht en tijd die dergelijke bedrijven investeren om mij als persoon en onze organisatie in diskrediet te brengen.

Rinus maakte nooit een geheim van zijn illegale praktijken en kwam zelfs met een grote wietkwekerij op TV. [Foto: YouTube]

Nooit heb ik een geheim gemaakt van mijn verleden en ook nooit zal ik mijn achtergrond verloochenen. Nooit heb ik hulp gevraagd aan de cannabisbranche of andere cannabis-gerelateerde bedrijven of verenigingen om iets bij te dragen aan Suver Nuver of andere projecten en dat gaat ook niet gebeuren.

Geen tijd voor nonsens

Het is dan ook vermakelijk om te moeten constateren dat de roddelende bedrijven en verenigingen nóóit iets hebben bijgedragen aan onze projecten, maar er wel iets over te zeggen hebben. Elk van hen verschuilt zich op zijn eigen eilandje en men is klaarblijkelijk bang om hun eigen belangen te verliezen door onze legalisatie-projecten.

Dergelijke soapseries zijn niet voor mij weggelegd. Ik ben een man uit de – illegale – praktijk en heb geen zin en tijd om me met dit soort nonsens bezig te houden. Wel zal ik de betreffende lieden er persoonlijk op aanspreken zodra de gelegenheid zich voordoet. Vol gas doorgaan is mijn devies!

Vol gas doorgaan

Vandaar dat ik samenwerking blijf zoeken met coffeeshop-ondernemers en kwekers die net als ik beschadigd zijn door het idiote gedoogbeleid van de laatste 40 jaar. Gelukkig ervaar ik veel begrip en morele ondersteuning vanuit alle hoeken van het land en bereiken we meer en meer idealisten, activisten en gelijkdenkenden waardoor de projecten steeds meer draagkracht krijgen.

Social Cup

Dit is goed te merken bij het organiseren van de Social Cup. Het door Suver Nuver gestarte cannabis-evenement op 19 en 20 april aanstaande, waarbij we veel steun en medewerking krijgen van Amsterdamse coffeeshophouders en branche-gerelateerde bedrijven.

Het tweedaagse event vergt veel tijd en aandacht, maar het belooft zeer informatief te worden met een strakke line-up wat betreft de sprekers en live optredens. Op de 19e staat dit in het teken van live reggae-muziek en de 20e zullen we vermaakt worden door live hiphop acts.

Medical Expo 19 april

Woensdag 19 april beginnen we rond 12 uur ’s middags met een medicinale cannabis expo. We hebben een aantal zadenleveranciers bereid gevonden die bezoekers zullen voorzien van mooie autoflower-wietzaden tegen een speciale prijs voor het aankomende kweekseizoen.

Bezoekers kunnen zich opgeven om vijf zaden voor 15 euro inclusief verzendkosten thuis te ontvangen. Nog een goede reden om op 19 april bij ons langs te komen in de Q -factory in Amsterdam!

Tijdens de medicinale cannabis expo hebben we tal van groei- en bloei-experts uitgenodigd om al uw vragen op dit gebied te kunnen beantwoorden. Ook zijn er een drietal gerenommeerde wetenschappers aanwezig om vragen te beantwoorden over onder meer de medicinale toepassingen van cannabis-extracten.

Op het evenement zijn ook te vinden: de Cannabis College, CBD-producten, zaden, zalfjes, kleding, grow-voeding en nog veel meer! Rond 8 uur ’s avonds gaan we dan van start met het live reggae concert van o.a. de bekende Ziggy Recado, Ralpha Pico, Joggo, Ashwin Jaydee en als afsluiter Akae Beka – the voice of Midnite & Full band.

420 (20 april)

Op de internationale cannabis-feestdag, 20 april, starten we in de middag met lezingen en een korte powerpoint presentatie van één van onze leden en haar broertje (Annet&Jeroen) over de effecten van onze wietolie op Noordzeeziekte. Natuurlijk kunt u na afloop van de lezingen een aantal korte vragen stellen. Op die dag zal ook cannabisonderzoeker Nicole Maalsté – die beide dagen namens Grasspoll aanwezig zal zijn – een interessante lezing geven.

Vanaf 16.20 (420) starten de Hip Hop acts waaronder HEF, Lord Digga, Rock (Heltah Skeltah), The Four Owls en Ocean Wisdom. Tussendoor reiken we rond een uur of 8 in de avond de prijs uit van de cannabiscompetitie, de Social Cup. Kortom, het beloven 2 wervelende dagen te gaan worden.

Nieuwe locaties en analysebedrijf

Naast alle werkzaamheden voor de Social Cup en het openen van mijn nieuwe analysebedrijf Highlab, heb ik het vooral druk met locaties te bezoeken voor het vestigen van meerdere franchise Suver Nuver social clubs door het gehele land. Hierbij kan ik u mededelen dat we op 29 april a.s. om 14.00 social club Parkstad te Kerkrade openen. De eerste opening van nog drie nieuw te openen social clubs.

Rinus opent samen met een compagnon nu ook een cannabis-analysebedrijf: Highlab.

De inloopmiddag voor social club Parkstad is elke woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur op de Kaalheidersteenweg 142a te Kerkrade. Dit is inmiddels onze zesde vestiging in Nederland en het einde is nog lang niet in zicht.