(advertenties)
(advertentie)

In Polen vechten patiënten voor erkenning van medicinale cannabis. Het land maakt stappen in de goede richting, maar er is nog een lange weg te gaan. Om Polen te helpen, richtte Rinus Beintema Medican Campus Polen op. Vanzelfsprekend bezocht hij ook de laatste editie van Cannabizz Convention in Warschau.

Naast zijn strijd voor een beter cannabisbeleid in Nederland, helpt Rinus Beintema ook andere landen bij dit proces. Een van zijn instrumenten is Medican Campus; een informatiecentrum dat wereldwijd de publieke opinie over cannabis verbetert. Door het opbouwen van een internationale infrastructuur met universiteiten en academici wil Rinus de weg vrijmaken voor wereldwijde legalisatie. Medican Campus levert bewijs over mediwiet waar de politiek niet omheen kan.

Polen is één van de landen waar Medican Campus actief is. De Poolse markt voor medicinale cannabis wordt gelukkig steeds opener. Er is zelfs een beurs: Cannabizz Convention in Warschau. Medican Campus Polen was daar uiteraard aanwezig, evenals Rinus zelf. Zie hier een schitterend profiel van de man die zijn leven wijdt aan legale medicinale wiet.

[Video door Steven Kompier – Global Eye]