(advertenties)
(advertentie)

Op zaterdag 20 april organiseert cannabis social club Suver Nuver de derde editie van ‘420 Fest’ in Amsterdam. Vanaf 12 uur kan iedereen terecht in Noorderlicht te Amsterdam voor een gratis cannabis-expo met organisaties uit de hele branche. Inclusief natuurlijk Suver Nuver zelf natuurlijk.

Gebruik je medicinale wietolie? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk bekend met de naam ‘Suver Nuver’. Deze stichting uit Leeuwarden verbindt patiënten, kwekers en extracters en levert wekelijks vele liters medicinale wietolie aan mensen die er baat bij hebben.

Bovendien zette oprichter Rinus Beintema het principe ‘cannabis social club’ op de kaart in Nederland en wijdt hij zijn leven aan het legaliseren van elke vorm van cannabis (olie, edibles, tincturen, etc.) voor alle doeleinden.

Maak kennis met Suver Nuver

Sinds drie jaar organiseert Suver Nuver ‘420 Fest’; een gratis toegankelijke dag vol festiviteiten, muziek en een cannabis-expo. Een mooie gelegenheid om nader kennis te maken met de stichting en andere geïnteresseerden in (medicinale) cannabis.

Maar dat niet alleen. Er is een cannabis-expo met tal van organisatie uit de cannabisbranche. Ideaal voor iedereen die meer wil weten over de werking van mediwiet, het kweken van cannabis en allerlei verschillende toedieningsmethodes.

Er zal zal ook vape- en dab-station aanwezig zijn waar je kan kennismaken met verdampen en dabben. En er vindt een prijsuitreiking plaats voor de beste wiet en hasj van geselecteerde coffeeshops. Een mooie manier om kennis te maken met het aanbod (medicinaal toepasbare) wiet en hasj uit Nederlandse coffeeshops.

Ondertussen zorgen DJ’s voor een fijne sfeer om op een ontspannen manier alle informatie tot je te nemen, maar ook om te relaxen en van de dag te genieten.

Vierhonderdtwintig?

Noorderlicht is een schitterende locatie aan het IJ in Amsterdam-Noord, slechts 10 minuten verwijderd van het Centraal Station. [Foto: Nooderlicht]

De naam 420 Fest is afkomstig van een gevleugelde uitspraak in de cannabiscultuur: ‘Happy 4:20’ (four twenty). Er gaan verschillende versies rond over de oorsprong van deze uitspraak. Het overheersende verhaal is dat een groep studenten van de San Rafael High School in 1971, na schooltijd, bijeenkwam om wiet te roken. Ze spraken dagelijks om 16.20 uur af voor hun vrolijke onderonsje. Happy 4:20 dus.

Sindsdien staat de term symbool voor de Amerikaanse tegencultuur, die voor opheffing van het cannabisverbod is. Bovendien is 20 april (20-04) uitgegroeid tot een feestdag voor de cannabiscultuur.

Een perfect moment om bijeen te komen in Amsterdam; om kennis op te doen, ervaringen uit te wisselen en vooral om de plant die ons zoveel goed biedt te vieren.

Wanneer: 20 april 2019
Waar: Noorderlicht, NDSM-Plein 102, 1033 WB Amsterdam
Tijd: 12.00 tot 17.30 uur
Toegang: gratis
Meer info: vind je hier