(advertenties)
(advertentie)
Door zijn eigen succes kan Rinus soms maar moeilijk tijd vrijmaken de laatste tijd. Gelukkig vindt hij nog steeds af en toe de tijd om ons op de hoogte te houden van zijn projecten. En dat zijn er nog al wat! Naast dat hij binnenkort de deuren opent van alweer zijn vierde club, in Amsterdam, is hij bezig met twee nieuwe social clubs. Ook bereidt hij zich voor op een tweedaags cannabis-evenement van de stichting in de Q-Factory in Amsterdam.

Drukte

Te weinig tijd in een dag, dat is een veel voorkomend verhaal in mijn leven de laatste tijd. Toch is alles onder controle dankzij de vele mensen die ons vrijwillig terzijde staan in de voorbereidingen voor al onze nieuwe projecten. Ik heb zin om te starten in Amsterdam de 12e februari en ben benieuwd hoeveel mensen we daar mogen gaan helpen.

Drukke tijden voor de voorzitter van Suver Nuver. Gelukkig heeft hij nog wel af en toe tijd om ons van zijn projecten op de hoogte te houden. [Foto: shutterstock/ Roxana Gonzalez]

Nieuw concept Amsterdam

We starten een nieuw concept in Amsterdam, we gaan namelijk een samenwerking aan met de rastafari movement uit de stad. De opzet qua social club is hetzelfde als in de drie reeds bestaande clubs. We gaan de locatie ook inzetten zoals het de afgelopen negen jaar reeds in gebruik geweest is, namelijk als muziekcafé.

Natuurlijk gaan we wel een scheiding maken in de verschillende bezigheden. De bedoeling is dat we elke zondagmiddag van 13.00 tot 18.00 de mensen gaan voorzien van informatie over het gebruik van wietolie. Mocht het stormlopen dan gaan we ook maandag- en dinsdagmiddag open om iedereen te kunnen helpen. De tijd zal het ons leren. Vanaf woensdag tot en met zaterdag zal de locatie gebruikt worden als reggae-café.

Opening social club Amsterdam

Ook in Amsterdam hebben we voor de opening de krant het Parool, en de lokale televisiezender AT5 benaderd om bij de opening aanwezig te zijn. Het Parool gaat in de tweede week van februari sowieso een artikel plaatsen over de nieuwe vestiging te Amsterdam.

Er is hard gewerkt door onze vrijwilligers om de social club Amsterdam klaar te maken voor de inloopmiddagen en het ziet er dan ook prima uit. In Amsterdam gaan we samenwerken met Astrid en Maurits, die al ruim negen jaar het reggae-café uitbaten.

Ook Journy, beter bekend als Ital Journy die bij elk event van de stichting Suver Nuver de catering doet, en een aantal van zijn vrienden hebben hard mee geholpen om de boel daar klaar te maken. Ital Journy zal ook iedere zondag tegen 17.00 uur een gezonde maatijd bereiden voor een ieder die daar behoefte aan heeft. De aanpak in Amsterdam zal dus een stuk uitgebreider worden als in de reeds bestaande social clubs.

Vele handen maken licht werk. Gelukkig wordt Rinus goed geholpen door vrijwilligers en vrienden met de opbouw van zijn projecten. [Foto: shutterstock/Arthimedes]

Mogelijk social clubs Eindhoven en Kerkrade

Daarnaast ben ik de afgelopen maand ook met meerdere mogelijke franchisenemers in gesprek geweest over een op te starten social club in Eindhoven en Kerkrade. Deze gesprekken bevinden zich in een afrondende fase en we hopen u binnenkort duidelijkheid te kunnen geven over het hoe, wie en wat.

De samenwerking in Leiden waar we eerder over berichtten gaat helaas niet meer plaatsvinden. Cannabis Social Club Leiden heeft besloten om op eigen kracht een poging te doen om iets soortgelijks op te starten. Een samenwerking met stichting Suver Nuver is dus van de baan. Ik wens onze vrienden uit Leiden veel succes toe en hoop dat ze veel mensen gaan helpen met wietolie.

Tweedaags cannabis-festival

Ondertussen heb ik een prachtige locatie gevonden voor het tweedaagse cannabis-festival dat we gaan neerzetten op 19 en 20 april 2017. Deze datum is voor de cannabis-gemeenschap zeer bijzonder gezien het getal 420 symbool staat voor de cannabis-cultuur. Vandaar de 20ste van de vierde maand, 20/4, wat op z’n Amerikaans achterstevoren wordt geschreven: 4/20.

Medicinale Expo

Het festival zal beide dagen plaatsvinden in de Q-Factory in Amsterdam, waar wij plek hebben voor 1250 mensen. Op woensdag 19 april houden we in de middag een medicinale cannabis-expo en woensdagavond hebben we live-muziek. We hebben een prachtige line-up die we voor nu nog even verborgen houden en Journy zal zoals gebruikelijk de catering verzorgen op deze dag.

Feest en 420-smoke out

Donderdag 20 april zal volledig in het teken staan van een cannabis-competitie. Diverse coffeeshops, kwekers en producenten zullen hun producten (wiettoppen en cannabis-extracten) ter beoordeling indienen en strijden om de eer en titel. Ook zal er op die dag een 420-smoke out plaatsvinden met wederom live-muziek en catering van Ital Journy. In de avond worden tijdens een feestelijke prijsuitreiking de winnaars van de cannabis-competitie bekend gemaakt.

Dit festival gaat ons visitekaartje worden en er zullen nog vele soortgelijke evenementen volgen. Wij hopen ook u daar te mogen verwelkomen.

[Openingsfoto: shutterstock/Wollertz]