(advertenties)
(advertentie)
Als we alleen al kijken naar wat Rinus van Suver Nuver voor ons in petto heeft, kunnen we ervan uitgaan dat 2017 een heftig jaar wordt voor de cannabiswereld. Naast positief nieuws van leden die kanker (succesvol) behandelen met cannabis-extracten is hij de afgelopen week druk bezig geweest met het voorbereiden van diverse acties. Eén ding weten we zeker, we gaan een leuke en rumoerige tijd tegemoet. Wij volgen de Friese wiet-activist op de voet.

Positieve resultaten

Vorige week was zeer positief! Er kwamen bij alledrie de inloopdagen (Friesland, Groningen en Zwolle) meerdere leden binnen met positieve resultaten bij de strijd tegen kanker. Hun specialisten konden maar niet begrijpen hoe de reductie van de ziektewaarde tot stand was gekomen.

Wij zijn blij met deze resultaten maar wijzen er daarbij meteen op dat dit helaas niet bij iedereen zo is. Speciaal was het wel toen we drie appeltaarten kregen van een lid uit Rotterdam die er speciaal voor naar het hoge Noorden kwam rijden. Ook bij dit lid was de tumorgroei tot stilstand gebracht.

Wetenschappelijke stappen

De afgelopen week ben ik ook benaderd door een wetenschapper die verbonden is aan een groot ziekenhuis en een studie doet naar de werking van cannabis-extracten. Afgelopen zondag ben ik op uitnodiging naar het ziekenhuis gegaan om van gedachten te wisselen met deze persoon en te bespreken hoe we elkaar kunnen versterken.

Binnenkort kan door wetenschappelijke inbreng de doeltreffendheid van de Suver Nuver cannabis-concentraten flink worden verbeterd. [Foto: Facebook]

Het is een bijzonder gesprek geweest waar ik nu nog niet veel over kan zeggen. Momenteel wordt er gekeken naar juridische hobbels die deze samenwerking eventueel tegen zouden kunnen werken. Zodra de wettelijke kant van de zaak geregeld is kunt u rekenen op een bijzondere nieuwe fase in ons medicinaal cannabis-project. Een fase die voor heel Nederland een primeur is, voor veel maatschappelijke verandering kan zorgen en de doeltreffendheid van onze cannabis-extracten flink kan verbeteren.

Ludieke acties

Op de nieuwe Facebook-pagina van de stichting houd ik alle leden en niet-leden vanaf nu op de hoogte van legaliseringsprojecten. Omdat de bestaande groep een besloten pagina is kan met deze nieuwe pagina meer mensen bereiken. Hier heb ik al een drietal projecten gedeeld die op zeer korte termijn zullen worden gerealiseerd.

Pop-up kweekwinkel

Uit Leeuwarden kwam het idee om een pop-up store te huren in een drukke winkelstraat. We zullen dan in de etalage een cannabis grow-carrousel plaatsen (zie foto’s) en op een zaterdag – de drukste dag van de week – de etalage onthullen. Het wordt na Tim’s tuincentrum XL ons tweede legaliseringsproject. Ik zal als voorzitter van de stichting in de etalage plaatsnemen om de planten te verzorgen en een live-stream op social media gebruiken om iedereen te laten meekijken.

Van onze leden verwachten we dat ze buiten voor de store komen staan om hun steun te betuigen door informatieve flyers uit te delen. Zo zorgen we voor de nodige aandacht en kan in het geval van een politie-inval alles worden vastgelegd en live worden gestreamd op sociale media.

Kas-planten

Bij een andere inloopdag in Groningen kwam een idee dat we momenteel al aan het uitwerken zijn.
Als actie zijn we bezig met het huren van een kas van 8.000m2 voor de opkweek van medicinale cannabis. Wederom met autoflowering zaden en zonder kunstmatig licht.

Bij Tim’s tuincentrum XL daagde Rinus voor het eerst de overheid uit met betrekking tot het kweken van wiet [Foto: Facebook]

De lidnummers van onze leden komen op de pot te staan. Indien zij natuurlijk toestemming aan de stichting hebben gegeven voor de opkweek van vijf planten en hier aan mee willen werken. Vervolgens gaan we livestreamen op Facebook en een camera-systeem ophangen zodat ieder betrokken lid kan inloggen op zijn of haar planten. Mochten de heren en dames van het OM ons nog niet hebben tegengehouden als het oogsttijd is gaan we de media, onze leden en politici uitnodigen bij de oogst van de wietplanten. Dit in het kader van publiciteit en proefproces(sen).

In de voortuin uit de kas(t) komen

Een ander plan is om zoveel mogelijk mensen dit buitenkweek-seizoen vijf planten te laten kweken.
De stichting zal daarom per persoon vijf autoflower-zaden in een klein potje met aarde beschikbaar stellen tegen kostprijs. Onze leden krijgen op de aanvraag van de zaden voorrang op niet-leden.

Ideaal gezien zetten zoveel mogelijk mensen de plantjes in de voortuin, maar het mag ook in de achtertuin. De bedoeling is op deze manier de overheid te confronteren met een heleboel kleine medicinale buitenkwekers. Natuurlijk willen we graag foto’s en Facebook-livestream op het moment dat de politie ze komt weghalen.

In het geval van een ‘ruiming’ kunt u daarbij natuurlijk vertellen dat de planten voor (en van) de stichting zijn voor medicinaal gebruik. U kunt bijvoorbeeld een logo van ons achter de planten plaatsen of iets dergelijks.
Uiteraard moet u afstand doen van de vijf planten maar geen zorgen, de stichting zal de planten terugeisen bij het OM.

[Openingsfoto: Facebook]