(advertenties)
(advertentie)
Het Nederlandse Bureau Medicinale Cannabis (BMC) kan wel denken dat Bedrocan de beste cannabis kweekt, maar tientallen experts vinden van niet. Tijdens de tweede HomeGrown Cup in 2016 deed Bedrocans ‘Cannabis Flos’ namelijk anoniem mee aan de wedstrijd, ingediend door de organisatie zelf. De wiet eindigde van de 27 deelnemers op de 20ste plek. 

HomeGrown Cup

Op 17 december 2016 organiseerde een groep cannabis-enthousiastelingen in Eindhoven voor de tweede keer de HomeGrown cup. Cannabis cups zijn in de wietwereld al langer een manier om de jaarlijkse oogst te vieren aan het eind van het seizoen. Gezien de bekende HIGH TIMES cup niet meer naar ons kikkerland komt vond de organisatie het nodig om dit gat op te vullen.

Resultaat is dus de HomeGrown cup die deze keer in Eindhoven werd gehouden. Een evenement waar amateurs, coffeeshops, cannabis social clubs, zadenbanken en growshops het tegen elkaar opnemen in een strijd om de beste wiet (en de beste hasj en concentraten ook tegenwoordig). Deelnemers zijn automatisch jurylid en krijgen een zak samples om te testen, waar de eigen inbreng uit is gehaald om fraude te voorkomen. Zij geven antwoord op de vraag: wie kweekt de lekkerste, mooiste, best geurende cannabis met het beste effect?

Bedrocan ‘Flos’

Op hun instagram-pagina laat de organisatie weten het ‘een interessant experiment’ te vinden om te kijken hoe deze wiet het zou doen tegenover ‘ongereguleerd gekweekte cannabis’. Dat is dan ook de reden dat ze ‘Cannabis Flos’ van Bedrocan anoniem indienden als deelnemer aan de wedstrijd. De gamma-bestraalde wiet haalde het overigens niet eens tot het linker rijtje en eindigde op de 20ste plek van de 27 deelnemers, ai!

Bedrocan is Nederlands enige legale wietkweker. Niet alleen leveren zij medicinale cannabis aan onze apotheken, ze exporteren het ook naar andere landen. Het export-limiet is vorig jaar door de overheid zelfs opgerekt na een verzoek uit Duitsland naar 1000 kilo. Cannabis Flos maakt onderdeel uit van het beperkte assortiment van de Nederlandse mediwiet-kweker. Volgens de fabrikant zou het product neigen naar Sativa-dominante genen en 22 procent THC en minder dan 1 procent CBD moeten bevatten. Mediwietsite expertschrijver Steven Cassini bewees echter onlangs dat deze wiet net zo gestandaardiseerd is als je eigen stekken. De wiet mag namelijk tot 30 procent afwijken van de opgegeven waarden.

RollingStoned

Onze zustersite RollingStoned deed ook mee aan de wedstrijd in Eindhoven, namens thuiskweker Dokter Groen. Wij hebben dus van dichtbij mogen meemaken hoe de cannabis beoordeeld werd door de vele aanwezige specialisten. Er kan niet anders worden geconcludeerd dan dat het eerlijk is verlopen. Het RollingStoned-team heeft voor de Bedrocan-wiet een gemiddelde 6 gegeven, een krappe voldoende dus. Van de overgebleven, naar huis meegebrachte samples bleef de ‘Flos’ overigens wel het langst liggen.

Dr. Groen, bekend als kleinschalige hobbykweker van het Mediwietforum en RollingStoned, kweekte voor de cup een sativa genaamd Grapefruit. Een heerlijke zoete wietsoort die goed was voor een 14e plek op de ranglijst. RollingStoned kweekt dus volgens de jury bij de HomeGrown Cup in ieder geval betere wiet dan Bedrocan, en dat voor zo’n klein Mediwietsite kweekkastje!