(advertenties)
(advertenties)

Vraag je in de coffeeshop naar een sterke medicinale wietsoort, dan is de kans groot dat je met White Widow naar huis gaat. Deze wietsoort van Nederlandse makelij is populair bij recreatieve gebruikers, maar biedt medicinale gebruikers ook enorm veel voordelen. Ontdek hier zes belangrijke weetjes over White Widow.

Een van de beroemdste wietsoorten wereldwijd is White Widow. Het is een kruising tussen een Braziliaanse sativa landras en een harszware Zuid-Indiase indica. De soort komt uit de koker van het Nederlandse bedrijf Green House Seeds en dankt haar naam aan harde, witte wiettoppen, overladen met kristalhars.

Deze variëteit is populair omdat het een ideale combinatie is tussen indica en sativa. Bij veel hybriden heeft één kant van het indica sativa-spectrum de overhand. De soort biedt bijvoorbeeld heel veel lichamelijke ontspanning en een milde high. Of het is juist andersom: een sterke high met niet zoveel lichamelijke ontspanning. White Widow brengt het beste van beide werelden samen in één wietsoort.

Stem je cannabisgebruik af op je medicinale behoefte om ongewenste effecten te vermijden. [Foto: Sensi Seeds]

Zo’n uitgebalanceerde hybride is ook voor medicinale gebruikers interessant. De wietsoort is met name geschikt voor mensen die zich mentaal beter willen voelen. White Widow scoort namelijk hoog op stress verlagen, depressies tegengaan en slaap bevorderen. Maar ook pijn verlichten en lichamelijke spanningen – zoals spasmen – bestrijden gaat prima. Niet zo gek dus dat veel mensen er graag wietolie van maken.

Ontdek hier zes belangrijke weetjes over White Widow.

1. Dit is een feel good-soort

White Widow geeft een gelukzalig, euforisch gevoel en dompelt de gebruiker tegelijkertijd onder in een staat van ontspanning.Een uitstekende keuze om te breken met negativiteit en angstgevoelens zodat je kan (re)connecten met dierbaren voor een goed gesprek en plezier.

2. Last van stress? White Widow helpt

De soort wordt gewaardeerd omdat die effectief symptomen van depressie, chronische pijn en slapeloosheid verlicht. Maar de eigenschap die er met kop en schouders bovenuit steekt is ontstressen. En iemand die volledig ontspannen is, voelt zich sowieso al tien keer beter, toch?

3. White Widow is goede pijnstiller

Tijdens een studie uit 2018 die in het Journal of Headache and Pain werd gepubliceerd, meldden gebruikers dat White Widow een van de betere soorten was om pijn te verlichten. Veel van hun gerapporteerde kwalen draaiden rond hoofdpijn, chronische pijn en artritis.

4. Veel THC en weinig CBD

Testen van White Widow laat zien dat het ongeveer 19 procent THC is en slechts 0,10 procent CBD. [Shutterstock/Flapas]

Testen van de soort laten zien dat White Widow ongeveer 19 procent THC bevat en slechts 0,1 procent CBD. De verhouding is 60 procent sativa en 40 procent indica. Laat je overigens niet tegenhouden door het lage CBD-percentage. Er zitten nog honderden andere stoffen in wiet die bijdragen aan de medicinale waarde ervan.

LEES OOK: Gedroogde wiet met veel THC werkt ’t beste als pijnstiller 

5. De high blijft lang aan

Bij veel aandoeningen is de benodigde dosis wiet dermate laag dat je niet high zal worden. Heb je een hogere dosis nodig? Dan kan het high-effect wel optreden. Bij White Widow is het goed te weten dat de high lang aanhoudt. Anderhalf tot twee uur is geen uitzondering, terwijl dat gemiddeld meestal een uur is. De high komt ook snel opzetten, dus wees daarop voorbereid.

6. De soort heeft ook nadelen

Deze wietsoort staat ook bekend om een aantal minder plezierige bijwerkingen zoals droge ogen en een droge mond. Sommigen kunnen gevoelens van angst en paranoia ervaren. Dat komt vooral omdat de soort veel THC bevat en weinig CBD. Als een onervaren gebruiker dan te veel neemt, kan dat verkeerd uitpakken. Bouw je dosering dus rustig op en loop zeker niet te hard van stapel.

[Openingsfoto: Shutterstock/Regulators only Inc]
(advertenties)