(advertenties)
Registreren Inloggen

Home Forums Contacten, winacties, kletsen & ruilen Het ‘OMA-project ‘: kweek en deel!

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 66)
 • Auteur
  Berichten
 • #40367
  Marjon Fisher
  Moderator
  • Level
  6 reacties

  Hoi Mediwietforumleden,

  “Als de overheid en de gezondheidszorg tekort schiet, doen we het zelf wel.” Die uitspraak was vorig jaar aanleiding om het ‘OMA-project’ te beginnen. In een dorpje in Noord Holland begon een groep onervaren dames op leeftijd, van de plaatselijke ‘plattelandsvrouwen’, buiten plantjes te groeien. Naar aanleiding van een van mijn lezingen over medicinale wiet.
  Om vervolgens niet alleen ervaringen maar ook oogst te delen. Met elkaar, en anderen die het nodig hadden voor medicinaal gebruik. Zolang iedereen één plant in de tuin zet, deel je het risico. “Ze kunnen moeilijk het hele dorp oppakken!”, zei één van de dames. En, “We doen niemand kwaad, het helpt patiënten in zorg en met kosten.”.

  Om het OMA-project dit jaar landelijk uit te breiden doen we een beroep op jullie: Kijk of je in je eigen gemeenschap mensen kunt vinden die voor medicinaal gebruikt cannabis nodig hebben. Of mensen die kweekervaring hebben, of wiet of bladafval willen doneren of die achteraf kunnen helpen bij het maken van wietolie. Creëer een eigen kring, of probeer via de berichten op dit forum mensen te vinden die mee willen doen. Je kunt hier natuurlijk reageren maar je kunt ook zelf een topic aanmaken, of op Facebook een groep aanmaken. Handig is ook om via een whatsapp-groep aan elkaar vragen te stellen, of foto’s te delen. Dan draag je door zelfredzaamheid bij aan een wereld waar gezondheid en geluk eens een keer vóór de winst gaat.

  Om het OMA-project in te luiden biedt Mediwietsite namens Dutch Passion gratis setjes van 6 zaden aan, voor de ‘oma’s’ in het land. Maar opa’s, patiënten en mensen die het echt nodig hebben mogen zich uiteraard ook aanmelden. De zaden zijn van de Nederlandse buitenwietsoort Frisian Dew en nog eens drie autoflower zaden met een 1 op 1 verhouding aan THC en CBD. Tot 9 mei kunnen jullie mij hier een persoonlijk bericht sturen met persoonsgegevens, en sturen we (zolang de voorraad strekt) een pakketje toe!

  Let op: zet niet je adresgegevens hieronder, maar stuur mij voor je adresgegevens een persoonlijk bericht (gebruik gebruikersnaam: m-fisher).

  Houd ons op de hoogte van jullie projecten, en schroom niet om alles te vragen wat nog onduidelijk is!

  Marjon Fisher

  P.S. In het geval van het plaatsen van foto’s: houdt rekening met de privacy. En licht mensen altijd goed voor over de wettelijke regels. Zorg dat deelnemers de eerste keer altijd voorzichtig beginnen bij het gebruik van cannabis, zeker in de vorm van olie. Kijk voor meer informatie over kweken op veiligthuiskweken.nl, CNNBS.nl en natuurlijk hier op Mediwietsite.nl.

  • Dit onderwerp is gewijzigd 3 jaren, 2 maanden geleden door Snean.
  • Dit onderwerp is gewijzigd 3 jaren, 2 maanden geleden door Snean.
  • Dit onderwerp is gewijzigd 3 jaren, 2 maanden geleden door Marjon Fisher.
  • Dit onderwerp is gewijzigd 3 jaren, 2 maanden geleden door Snean.
  #40371
  jack
  Moderator
  • Level
  • Level
  • Level
  1067 reacties

  Welkom als eerste.

  Vind dit erg leuk dat je dit voor elkaar krijgt.

  Hoop dat veel mensen met je gaan mee doen (Y)

  Succes mensen.

  Ik kweek niet ik doe aan fotoshoppen

  #40378
  Gruffalo
  Deelnemer
  • Level
  81 reacties

  Mooi dat je dit doet Marjon! Door jouw inspraak bij de gemeente twijfel ikzelf ook om een brief te gaan sturen naar de politie en burgemeester hier. In mijn straatje hier zijn genoeg oudjes die er baat bij zouden hebben. Ik heb er nu alleen even geen energie voor door UWV perikelen enzo. Die 2 tot 3 gram bedrocan bij mij per dag komt ook mijn keel uit.

  gr. Gruffalo

 • #40379
  Marjon Fisher
  Moderator
  • Level
  6 reacties

  Hoi Gruffalo,

  Dank, maar ik geef maar een voorzetje;). De rest moeten mensen uiteindelijk zelf doen! Betreft de gemeente en politie; ‘Nee heb je, ja kunt je krijgen’, en des te meer mensen zich melden, des te meer ze kunnen zien hoe het leeft. En in het geval van de politie zou je kunnen zeggen; kom af en toe gewoon even kijken. Wees er open over en leg de alternatieven voor in het geval van medisch gebruik.  Binnenkort (paar weken?) komt er via de stichting VOC een soort hand-out online voor het inspreken bij de gemeente. Met tips en tricks hoe je je inschrijft, wat je in je verhaal kunt meenemen, en hoe je van te voren de partijen kunt voorlichten zodat ze weten waarover ze moeten stemmen. Er zit dan uiteindelijk ook een link naar een pdf met beknopte informatie voor de commissie/raadsleden bij. Laat maar weten of het z’n vruchten heeft afgeworpen! (BTW;Je kunt altijd de potjes hervullen;) gr. marjon

  #40387
  Josje
  Deelnemer
   1 reacties

   Hallo Marjon,

   Al jaren maak ik gebruik van wietolie. Ik word er namelijk lekker rustig van en ik voel me er wel bij. Nu moet ik nog de stap nemen om mijn bloeddrukverlagende medicijnen niet meer in te nemen. Vorig jaar heb ik 3 plantjes gekregen en die zijn mislukt (het is te nat geweest, ik weet het niet). Ik zou graag in aanmerking komen voor je Omaproject.

   #40440
   Robert
   Deelnemer
   • Level
   5 reacties

   fantastisch initiatief!
   gelukkig ontdekken steeds meer mensen de voordelen van eigen mediwiet.
   alleen al het zorgen voor je schatjes geeft baat!
   moge NL groen geuren deze zomer / herfst..

  (advertentie)
  • #40445
   Marjon Fisher
   Moderator
   • Level
   6 reacties

   Josje en Robert, te gek, jullie staan op de lijst! Mochten jullie aan het eind van de zomer een leuke foto hebben van jullie met de plant (mag ook onherkenbaar, en anders maak ik de foto onherkenbaar), zou leuk zijn. Zeker als erbij gezet wordt waar mensen het voor gebruiken. Als het veel fotos worden,  zou het mooi zijn deze fotoś te kunnen overhandigen aan de politiek, of er iets mee te doen.. Groet marjon

   #40446
   Robert
   Deelnemer
   • Level
   5 reacties

   daar ga ik voor zorgen Marjon!
   er staat reeds vast dat de 1:1 soort ingezet gaat worden tegen de symptomen van MS en tegen beginnende Alzheimer & Parkinson dus elke druppel olie is goed besteed! :]

   #40448
   anna@
   Deelnemer
    1 reacties

    Hey Marion

    Wat een TOP idee!!

    Wij zouden graag mee doen,een groepje van 5 mensen met toch wel ernstige ziekten 1 met fybro 2 met kanker 1 met Adhd en 1 met reuma, daarbij zijn we allemaal boven de vijftig.

    ik ga je een bericht sturen! :D

     

   • #40449
    Karin
    Deelnemer
     1 reacties

     Hallo Marjon,

     Mijn man en ik zouden ook heel graag zelf gaan kweken en met het oma project meedoen, de THC die we nu kopen, helpt ons geweldig om goed te kunnen slapen. De slapeloze nachten zijn verleden tijd. Ook mijn rugklachten worden minder heftig door de THC. Het zou hartstikke fijn zijn om zelfvoorzienend te kunnen worden!
     Ik hoop dat we mee mogen doen, bij voorbaat dank.

     met vriendelijke groet,

     Karin en Peter.

     #40451
     Peter
     Deelnemer
      1 reacties

      Hoi Marjon.

      Wat een goed initiatief. Wij willen ook zelfvoorzienend worden wat betreft cannabis.
      Een goed alternatief voor de pijnstillers die ik dagelijks moet slikken. Het zou fijn zijn dat we mee kunnen doen!

      Groetjes Peter

      #40452
      Marjon Fisher
      Moderator
      • Level
      6 reacties

      Hoi Peter, en Karin,  horen jullie bij elkaar, of is het dezelfde aanvraag? (beide geval een Peter) In beide geval, willen jullie in een prive bericht het adres doorgeven? vr gr marjon

     • #40453
      J.B
      Deelnemer
       1 reacties

       Mijn 84 jarige moeder houdt zich van harte aanbevolen. Mijn zuster en ik hebben haar dit jaar haar eerste plant kado gedaan, toevallig Frisian Dew.

       #40467
       Omajoon
       Deelnemer
        1 reacties

        It giet oan,

        De kas is in orde en kan ingezaaid worden. Mijn moeder is geopereerd aan haar knie maar pijnbestrijding met de “succesformule van de dokter” (paracetamol&oxicodon) heeft veel nadelen. Dat kan beter. Dat moet beter. Hopelijk is de pijn bij mijn moeder binnenkort weg maar ik zal zorgen dat ook anderen baat bij dit eeuwenoude kruidenmiddel hebben.

        Jullie de zaden, ik de grond en de zon…..tja die smeedt het aan elkaar. Super initiatief!
        ik houd me aanbevolen voor de zaden.

        isabel

        #40468
        Labrador
        Deelnemer
        • Level
        2 reacties

        Graag zou ik in aanmerking komen voor de gratis

        zaadjes… ik ben hier nieuw .. moet nog alles leren .

       15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 66)
       • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.