(advertenties)

Mediwietsite.nl is het online platform voor nieuws, wetenschappelijk onderbouwde informatie en achtergrondverhalen over medicinale cannabis, zoals mediwiet en CBD-olie. Bovendien kunnen patiënten en anderszins in medicinale cannabis geïnteresseerden met elkaar in contact komen op Mediwietforum.nl.

Wat?

Nu het verbod op cannabis wereldwijd langzaam maar zeker afbrokkelt, ontdekken steeds meer mensen de heilzame eigenschappen van de cannabisplant. Hierdoor neemt het aantal mensen dat behoefte heeft aan betrouwbare informatie over mediwiet dagelijks toe.

Mediwietsite is er voor alle Nederlanders en Vlamingen die meer willen weten over medicinale cannabis. Wij brengen alle relevante kennis samen op één platform en maken complexe informatie eenvoudig leesbaar, zodat iedereen op een prettige manier kan ontdekken wat mediwiet voor hem of haar kan betekenen.

Wie?

Mediwietsite en Mediwietforum zijn niet zomaar uit de lucht komen vallen. De oprichters – zelf noemen ze zich liever ‘Founding Fathers’ – hebben een rijk verleden binnen de cannabismedia.

Joop Mestrom was tussen 1991 en 1996 de allereerste hoofdredacteur van het allereerste cannabismagazine Highlife. Bovendien was hij vanaf 2010 de laatste hoofdredacteur van EssensiE; eveneens een cannabismagazine dat in crisisjaar 2012 ophield te bestaan. Sanne van Schie was maar liefst twaalf jaar lang de artdirector/vormgever en horoscoopschrijver van EssensiE.

Na het overlijden van het magazine viel een gat in de Nederlandse cannabismedia dat Joop en Sanne met hun expertise graag wilden opvullen, maar dan online. In 2014 begonnen zij met RollingStoned, dat later (na protest van de Britse band The Rolling Stones) is veranderd in CNNBS.nl.

Omdat de herontdekking van de medicinale kant van cannabis enorm in opkomst is, werd in 2016 besloten om voor dit onderwerp een eigen platform te ontwikkelen. Niet veel later zagen Mediwietsite – en het bijbehorende Mediwietforum – het levenslicht.

Momenteel wordt Mediwietsite beheert door Martijn van der Jagt. Martijn werkte tussen 2010 en 2012 ook bij EssensiE Magazine en vormde samen met Joop en Sanne het creatieve team. Toen het magazine stopte, ging Martijn bij een grote leverancier van medicinale cannabiszaden werken, waar hij zijn kennis over mediwiet verder uitbreidde. Joop, Sanne en Martijn hebben altijd contact gehouden en sinds juni 2018 werkt het team weer samen aan de goede zaak.

Waarom

Mediwietsite wil een ieder die op zoek is naar manieren om zijn of haar gezondheid te verbeteren informeren over de heilzame kwaliteiten van cannabis. Bovendien zijn wij hét platform voor patiënten die baat kunnen hebben bij de medicinale eigenschappen van de cannabisplant. Ons doel is om mensen van begrijpbare, betrouwbare en wetenschappelijk onderbouwde informatie te voorzien over dit onderwerp en om het imago van de cannabisplant te verbeteren.

Colofon

Sanne van Schie (Founding Father)
Joop Mestrom (Founding Father)
Martijn van der Jagt (webmaster/content manager)

Birthe van Dijk – Tekstschrijfbureau BirtheSchrijft

Experts

  • Wernard Bruining – Stichting Mediwiet
  • Steven Cassini – Nova Research
  • Rinus Beintema – Suver Nuver
  • Hidde Siers – Plantarium
  • Dokter Groen (thuisteelt mediwiet)

Beeld

Mediwietsite maakt gebruik van beeldbank Shutterstock.com.

Mediwietsite is een online publicatie van:

JoSa Media
Kennemerplein 20
2011 MJ Haarlem

K.v.K. 59604069

E-mail: redactie@mediwietsite.nl

Disclaimer

Mediwietsite doet haar uiterste best om geen auteursrechten te schenden. Mocht je desondanks vinden dat we de internetregels hebben overtreden en beeld of tekst op oneigenlijke wijze publiceren, neem dan via het contactformulier contact op met ons. Wij zullen niet aarzelen om onze fout toe te geven indien je gelijk hebt, en zullen het materiaal direct van de website verwijderen.