(advertenties)
(advertentie)

Verhalen van mensen die de kracht van wiet ontdekten zijn een belangrijke pijler op Mediwietsite. Deze ervaringen kunnen anderen die overwegen om cannabis te proberen een waardevol duwtje in de rug geven. Yassine van de stichting Stay Natural Stay Healthy mailde ons zo’n mooi verhaal dat we graag met je delen.

[ps; we plaatsten dit artikel eerder al eens op Mediwietsite]

“Mijn naam is Kees Aalders en ik ben 58 jaar oud. Op de foto hierboven zie je mij nog op een scootmobiel. Die heb ik niet meer nodig en ik zal je vertellen waarom.”

“Ik kon helemaal niets meer”

Kees: “Al vanaf mijn achttiende heb ik last van gewrichtsklachten. Ik ben toentertijd zelfs afgekeurd voor militaire dienst vanwege deze klachten. Ik heb altijd veel last gehad van pijnen, tegenwoordig vallen die onder de aandoening fibromyalgie.

Toen ik achtentwintig jaar oud was ben ik volledig afgekeurd. Daarna ben ik een studie gaan volgen en was ik zelfstandig ondernemer. Tot het in 2005 echt niet meer ging; ik had veel te veel pijn om nog goed te kunnen functioneren in mijn eigen bedrijf. Ik ben toen gestopt met werken.

Ik heb altijd heel veel pijnstillers genomen. Op een bepaald moment gebruikte ik wel 3000 mg per dag aan zware pijnmedicatie. In 2016 kreeg ik ook een zware reuma-aanval. Ik kon toen echt helemaal niks meer. Het was zelf onmogelijk om 500 meter te lopen en ik moest gebruik gaan maken van een scootmobiel.”

Kees wandelt weer veel en kan zijn favoriete hobby uitvoeren: line dancing. Daarbij steekt hij gezien zijn T-shirt bepaald niet onder stoelen of banken waardoor hij weer kan bewegen: wietolie!

Kees: “Ik ben toen compleet door de medische molen gegaan en kreeg zware reuma-medicatie voorgeschreven, zoals MTX en Enbrel. Ik kreeg ook twee keer per week injecties. De pijn werd hierdoor wel redelijk onderdrukt, maar ik ervoer veel te veel nare bijwerkingen.

Op een dag hadden mijn kinderen een feestje, waarbij een paar jongens jointjes rookten. Ik besloot toen ook eens een jointje te roken, want dat had ik nog nooit geprobeerd in mijn leven. Gelijk na het roken voelde ik de pijn minderen of zelfs helemaal verdwijnen.”

Helemaal geen pijn meer

Kees: “Toen ben ik mij gaan verdiepen in medicinale cannabis en dan vooral in medicinale wietolie. Ik ben hiermee gaan experimenteren en ervoer na twee weken al resultaat. Ik had helemaal geen pijn meer!

Ik was compleet verrast dat ik iets had genomen wat mijn pijn kon wegnemen, zonder nare bijwerkingen. Voor het eerst sinds 30 jaar ervoer ik geen pijn. Er ging een hele nieuwe wereld voor mij open. Ik heb al heel snel de voorgeschreven reuma-medicatie kunnen afbouwen. Ik gebruik nu al meer dan twee jaar geen zware medicatie meer en het gaat heel goed.”

LEES OOK: Dit is hoe cannabis verschillende soorten pijn verlicht

Kees: “Ik neem momenteel alleen de full spectrum THC-olie van Cannabis Social Club Holland. Ik heb daarnaast geen enkele pijnstiller meer nodig gehad. Mijn leven ziet er nu dan ook compleet anders uit.

Ik heb mijn scootmobiel niet meer nodig en ik kan weer wandelen. Ik heb dit jaar al zelfs al 875 km gelopen. Ook doe ik weer aan line-dansen en verder doe ik vrijwilligerswerk. Ik ben weer happy en kan weer genieten van het leven.”


Heb je vragen? Stichting SNSH kan je bereiken via het e-mailadres van de stichting. Ook kan je – op aanvraag – dagelijks terecht voor een consult met een van de medische specialisten van SNSH. 

[Openingsfoto: Shutterstock/Wollertz]