(advertenties)
Lees ook
(advertentie)
Steeds meer mensen leren de positieve werking van medicinale cannabis kennen. Vaak komt dat door iemand in de omgeving die zelf succesvol wietolie gebruikt tegen een ziekte. Om die groeiende groep te voorzien, steken steeds meer initiatieven de kop op. Zoals bijvoorbeeld Social Club Zuid-Holland – stichting Stay Natural, Stay Healthy – die tegen kostendekkende donatie biologische wietolie verstrekt aan leden.

De stichting Stay Natural, Stay Healthy is opgericht door Yassine Boulahfa en is de eerste Social Club in Zuid-Holland.

Yassine (foto) had veel baat bij zijn eigen wietolie en zag dat anderen dat ook hadden. Hij besloot een Social Club te starten en patiënten tegen een kostendekkende donatie van een biologisch medicijn te voorzien.

Als stichting zetten zij zich in voor algehele legalisatie van medicinale cannabis en richten zich vooral op het verstrekken van medicinale wietolie aan patiënten. Wij vroegen Yassine waarom hij de stichting is begonnen en hoe deze precies werkt:

 

Mensen helpen

Ik maakte zelf mijn eigen wietolie en heb hier veel baat bij in het behandelen van een chronische aandoening. Ook mensen in mijn omgeving hadden veel baat bij de olie dus wilde ik andere mensen hier ook mee kunnen helpen. Persoonlijk vind ik het namelijk een recht van elk mens om cannabis(-olie) als medicijn te kunnen gebruiken.

Om het voor iedereen zo betaalbaar mogelijk te maken hebben wij besloten om vanaf 1 februari dit jaar als stichting zijnde THC-wietolie en CBD-olie tegenover een kostendekkende donatie te verstrekken. Op deze manier draait het niet om winst maken, maar om het helpen van elkaar.

Wij verstrekken meerdere sterkten wietolie (waaronder basis, medium en sterke olie) en meerdere soorten CBD-olie met verschillende percentages, waaronder 4,5 en 10 procent CBD.

Biologische wietolie

Onze extracten zijn gemaakt van biologische Marokkaanse hasj, omdat de wietsoorten in Marokko een hoog CBD-gehalte hebben. Dat is vrij uniek, er zijn in Nederland maar weinig producenten die THC-wietolie maken waar ook een aanzienlijk CBD-gehalte in zit. Momenteel zijn wij dan ook bezig om in Marokko te onderzoeken welke soort het beste is om te gebruiken voor onze medicinale olie.

De grondstof voor de biologische THC-wietolie van de stichting is Marokkaanse hasj, hoog in zowel THC als CBD.

De olie is organisch en vrij van schimmels, zo blijkt keer op keer uit tests. Wij vinden het erg belangrijk dat onze leden een schone olie kunnen gebruiken, daarom laten wij onze oliën altijd testen door een testlaboratorium. De testrapporten publiceren wij openbaar in onze facebookgroep, de groep Vergelijking Medicinale Olie of op onze website. De testrapporten kunnen ook altijd per e-mail worden opgevraagd.

Informatie-avonden

De Social Club is de eerste in Zuid-Holland, en richt zich door het verstrekken van medicinale wietolie op de volledige legalisering van medicinale cannabis.

Vanaf begin april willen wij ook eens in de zoveel tijd informatieavonden organiseren in Leiden. Wij vinden het namelijk belangrijk om informatie te kunnen verstrekken en dat gebruikers de ruimte krijgen om vragen te stellen en onderling ervaringen uit te wisselen.

 

Eerder wilden wij een dergelijke avond organiseren, maar dat ging helaas niet door. De eigenaar van het pand vond namelijk het onderwerp van de avond reden genoeg om ons de ruimte niet te verhuren. Het blijft moeilijk om een ruimte te vinden waar over cannabis gesproken en geïnformeerd kan worden. Vooralsnog verloopt al het contact met leden dan ook digitaal via onze eigen FacebookgroepFacebookpagina en per e-mail.

Voor meer informatie over Social Club Zuid-Holland ga je naar www.snsh.eu of mail naar info@snsh.eu