(advertenties)
(advertentie)

In dit artikel lees je het verhaal van Timo, die lid is van Cannabis Social Club Holland van Yassine Boulahfa. Timo heeft last van rusteloze benen en een hernia. Lees hier wat wiet voor hem doet.

Geen opiaten

Mijn naam is Timo en eind 2018 kwam ik in aanraking met Cannabis Social Club Holland. Ik had toen al geruime tijd last van slapeloze nachten door rusteloze benen. ‘s Nachts werd ik geplaagd door een onrustig tintelend gevoel in mijn benen. Het doet meestal niet veel pijn, maar het voelt alsof er mieren door mijn benen heen lopen en ik moet bewegen. Door dit alles word ik zelf ook heel onrustig en slaap ik ‘s nachts nauwelijks of word ik er keer op keer wakker door of beland ik zelfs ’s nachts op straat om een rondje te wandelen. Sinds december 2018 blijkt dit – na een MRI – in ieder geval deels door een hernia op L-5 te komen.

Ik ben een gelukkig mens en zit in het examenjaar van mijn opleiding maatschappelijke zorg. Daarom is mijn nachtrust heel belangrijk, maar ik wil hier geen opiaten voor slikken. Deze heb ik overigens wel voorgeschreven gekregen door de neuroloog en een tijdje geprobeerd, maar zonder het gewenste resultaat.

Tramadol, diclofenac, pramipexol en lyrica hebben geen effect op mijn klachten

Tramadol, diclofenac, pramipexol en lyrica hebben geen effect op mijn klachten. Ook 2 epidurale injecties hebben helaas nog niet mogen baten. Wat voor mij wel werkt is cannabis. Al snel merkte ik dat het roken van wiet een duidelijke verlichting gaf van mijn klachten die medicatie niet gaf.

De stap van wiet naar wietolie was niet zo groot voor Timo. [Foto: shutterstock/J. Lekavicius]

Van wiet naar wietolie

Ik heb wiet al jaren recreatief gebruikt. Daar heb ik nooit over gelogen. Wellicht was de stap wietolie te proberen toen reguliere medicatie niet hielp voor mij daardoor niet een stap in het onbekende. En hoewel veel mensen er vraagtekens bij zouden zetten, ben ik heel blij dat ik het gedaan heb! Wietolie biedt rust, het helpt me om in te slapen, houdt me kalm en verlicht duidelijk de uitstralingsklachten. Hierdoor slaap ik ‘s nachts beter door. Het is geen utopie. Ik ben niet volledig genezen, maar word wel echt geholpen!

Bovendien vind ik het fantastisch dat er social clubs zijn, zoals Cannabis Social Club Holland en Suver Nuver. Ik ben Yassine Boulahfa van CSC Holland en natuurlijk ook Rick Simpson dankbaar.

CSC biedt betrouwbare wietolie voor een eerlijke prijs. Er is in Nederland nog veel te winnen als het aankomt op wetgeving rondom cannabis. Ik durf bijvoorbeeld geen 5 wietplanten in mijn tuin te zetten. Ik weet dat het me kan helpen, maar ken de mogelijke consequenties.

Hoewel het hier om medicinale wietolie gaat, zijn telers, consumenten, coffeeshops, politie en justitie en de overheid het er inmiddels eigenlijk allemaal wel over eens dat het huidige gedoogbeleid meer verliezers dan winnaars kent. Helaas is er tot nu toe gefaald dit op een goede manier te realiseren en reguleren, maar in de weg naar de toekomst is het belangrijk dat we samenwerken bij het zoeken naar oplossingen. Het gaat ten slotte om mensen.

“Nu de politiek nog”

Het is tijd voor verandering. We kunnen zoveel leren van Canada en diverse staten in Amerika. Ik vind dat de overheid moet stoppen met wegkijken terwijl zo duidelijk is dat cannabis voor veel mensen als medicatie dient. En ik vind dat experts, zoals Yassine en Rinus (Suver Nuver), met alles wat zij aan kennis en kunde hebben opgebouwd over de werking van cannabis bij legalisatie als mede bij regulering betrokken moeten worden en hun expertise wordt erkend en benut. Nederland kan dit laten werken, nu de politiek nog.

Is de wietolie een ultiem wondermiddel? Nee, en dat claim ik ook niet. Maar het biedt me de rust die reguliere medicatie niet bood en daarom gebruik ik het.