(advertenties)
(advertentie)

De stichting Stay Natural Stay Healthy (SNSH) is een stichting die internationaal full-spectrum cannabisolie verstrekt.  Regelmatig plaatst Mediwietsite de getuigenissen van leden van de club. Vandaag vertelt Marian hoe zij een distale kwaadaardige slokdarmtumor – met uitzaaiingen naar de luchtpijp, dikke darm en nier – te lijf ging met (vooral) hasjolie. Opnieuw een getuigenis over wat zij zelf onverbloemd “een wondermiddel” noemt. 

Geen verdriet door verlies vader, maar uitgezaaide kanker

“Mijn naam is Marian en ik begon tijdens de zomer van 2022 steeds meer moeite te krijgen met eten en drinken. Het voedsel wilde niet meer zakken en bleef steken in de slokdarm. Eerst dachten mijn man Harry en ik dat het spanning was, omdat mijn vader recent was overleden. Wij besloten het nog een tijdje aan te kijken.

In augustus 2022 werd ik met spoed opgenomen met uitdrogingsverschijnselen in het ziekenhuis, en ik was ondertussen al 10 kilo afgevallen.

Onderzoek wees uit dat ik een distale kwaadaardige slokdarmtumor had met uitzaaiingen naar de luchtpijp, dikke darm en nier. De tumor blokkeerde de gehele doorgang naar de maag. De nanoscoop kon nog met moeite een sondevoeding slang plaatsen naar het duodenum, de 12 vingerige darm. Ik zat dus al, helaas, in een vergevorderd stadium.”

Marian bestrijdt haar uitgezaaide tumor op natuurlijke wijze, met de hoofdrol voor een sterke full-spectrum hasjolie, die naast THC allerlei soorten cannabinoïden en terpenen bevat.

Chemo, bestraling, opereren en… euthanasie

“De enige opties die het ziekenhuis aanbood waren chemo, bestraling en opereren. De maag zou dan een lange buis worden; je moet dan rechtop slapen omdat het voedsel dan terug naar de keel kan lopen en ook in de luchtpijp kan stromen tijdens het slapen.

Ook las ik bij de reviews van mensen die dit hadden ondergaan dat er na de operatie sprake was van dumpingsyndroom. Dit houdt in dat bij kleine beetjes eten en drinken het er dan meteen weer wordt uitgebraakt. Ook gebeurt het vaak dat de slokdarm lek is na de ingreep, en dat er vaak heroperaties volgen.

Dat wilde ik niet. Ik zei: ‘Het is dan mijn tijd, maar ik wil alleen op een natuurlijke manier de tumor en uitzaaiingen aanpakken’.

De dokter belde vaak om te horen hoe het verliep en steeds gaf hij aan ‘wees op tijd met de aanvraag voor euthanasie’. Ook kregen we eenmaal per week iemand van de thuiszorg over de vloer die de boel ook in de gaten hield.”

Cannabisolie met THC en CBD

“Ik begon in de loop van september 2022 met de full spectrum hasj olie Strong 30 ml van SNSH. Mijn man las dat dit rechtstreeks uit Marokko kwam en gewoon in de volle grond en zon groeide, super!”

Het is heel moeilijk om aan deze olie te komen door de steeds strengere wetgeving. Ik was dus blij dat ik dit bij stichting SNSH kon verkrijgen, door middel van een lidmaatschap. Ik bouwde de dosering langzaam op . Drie maal daags om de 5 à 6 uur eerst één druppel. Steeds iets meer, ik kan nu al 12 druppels per keer aan en ik voel me er heerlijk onder. Het kalmeert me enorm. Ik laat het even onder de tong opnemen, ik houdt het zo lang mogelijk in de mond en slik het dan door. Ik zocht steeds naar de grens van tegen ‘het stoned zijn’ aan zitten.”

Wietolie, supplementen en frequentietherapie laten de tumor afsterven

“Om er zeker van te zijn dat de tumor goed wordt aangepakt, zet ik ook nog 2 andere middelen in. Om te beginnen Salvestrol Platinum: 2 capsules per dag via sonde opgelost in lichaam warm water. Daarnaast ook Chaga Betula, een medicinale paddestoel: 3 capsules per dag met toegevoegd vitamine C (van Solgar, Rose Hips) van 1.000 mg. Ook met lichaam-warm water gemengd via de sondeslang.

Als extra inzet besloot ik er frequentietherapie bij te doen. Dat is een kastje met 2 metalen staven die je moet vasthouden, deze geven een frequentie af waar de tumor niet van houdt. De tumor werd dus op vele manieren belaagd.”

In oktober, november vorig jaar was het overgeven extreem: 10 tot 20 keer per dag! De tumor begon af te sterven, het afstervend weefsel kwam in de maag waardoor ik enorm misselijk werd. De lucht die eraf kwam was verschrikkelijk – ik ben toen door de stress en omstandigheden nog eens 8 kilo kwijtgeraakt. Het eten smaakte me niet lekker. De hele dag met voeding, spuitjes en druppels in de weer.”

CT-scan wijst uit dat de uitzaaiingen zo goed als verdwenen zijn

“In december begon het braken te minderen en moest ook de voedingslang vervangen worden. Met de endoscoop was duidelijk te zien dat er weer veel meer doorgang was. De endoscoop passeerde nu met gemak de slokdarm naar de maag. Het viel de arts die mij behandelde meteen op, maar hij sloot zich ook direct weer af toen hij hoorde dat ik op natuurlijke wijze bezig was.

Ik begon nu weer meer zelfvertrouwen te krijgen en probeerde steeds iets meer te drinken. Dat lukte al redelijk goed, het zakte weer naar de maag. Eind maart 2023 kreeg ik echter enorme buikpijn en weer een opname in het ziekenhuis. Een CT-scan wees uit dat de afstervende tumor de slokdarmwand had geperforeerd.

Er zaten nog kleine gaatjes in de slokdarmwand die de doorgeslikte vloeistof liet doorlekken buiten de slokdarm en daar geen kant op kon en zo infectie veroorzaakte. We hadden geen andere optie dan antibiotica. De ontstekingswaarde zakte binnen 2 weken weer naar normaal.

De CT-scan liet ook zien dat er necrotisch , afstervend weefsel te zien was op de uitzaaiingsplekken. In de dikke darm en nier was niets meer te zien, op de luchtpijp wat pusachtig afstervend weefsel. De uitzaaiingen waren dus zo goed als verdwenen!”

‘Cannabisolie geeft mij rust en kracht om door te gaan’

Marian: “We zijn nu ondertussen alweer wat maanden verder en hopen dat het zelfgenezend vermogen in combinatie met de geneesmiddelen de slokdarm weer herstelt. Net zoals een wond zichzelf herstelt en weer een mooie gladde huid wordt. Ik voel me goed, het is nu afwachten hoeveel tijd het nodig heeft om de perforatie van de slokdarmwand te herstellen.

Mijn man en ik zijn al een heel eind gekomen en blijven er vertrouwen in houden. Het is al met al een wonder dat het tot zover gelukt is – medisch gezien zou het al in november, december 2022 afgelopen zijn. We zijn nu alweer een half jaar verder en houden de moed erin.

Ik ben truien aan het breien, ik ga naar de bingo en naar muziekavonden. Alleen de sondevoeding en dat voedingsslangetje beginnen te irriteren na zo een lange tijd.

Ik ondervind veel steun van de hasjolie, die geeft mij rust en kracht om door te gaan. Vooral de hoge dosis full spectrum THC is heel genezend, het is en blijft een wondermiddel. Wordt vervolgd…

Marian