(advertenties)
(advertentie)

Yassine Boulahfa van stichting SNSH en Cannabis Social Club Holland werkte mee aan een nieuwe film met Rick Simpson, gemaakt door Mike Wise. In deze column vertelt Yassine over dit bijzondere project. En je vindt de link naar de film, getiteld ‘Rick and Me’.

Illegally Alive

Mike Wise is een bekende filmmaker en producer. Hij komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, maar woont sinds een aantal jaar in Europa samen met zijn vriendin Valerie Villarreal. Zij is net als Mike een cannabisactivist en Valerie maakt haar eigen sieraden geïnspireerd op de heilzame plant.

Misschien dat je Mike Wise kent van zijn eerdere film ‘Illegally Alive‘. In deze documentaire ontmoet je gezinnen met kinderen die lijden aan terminale of levensbedreigende ziektes. Je ziet hun zoektocht naar alternatieve behandelingen. Met name behandelingen met medicinale cannabisolie en de problemen die deze gezinnen daardoor oplopen. Ook heeft Mike een grote facebookgroep genaamd ‘The Mike Wise Show‘. Hierin post hij regelmatig filmpjes en strijdt hij voor de legalisatie van medicinale cannabis.

In zijn nieuwste film ‘Rick and Me’ vertelt Mike zijn eigen verhaal. Over zijn ziekte en hoe hij dankzij cannabisgoeroe Rick Simpson hét beste medicijn ontdekte: cannabis. Daar zometeen meer over. Eerst vertel ik je graag over onze ontmoeting.

Mike, Rick Simpson en Yassine

Mike Wise maakte de film die gaat over zijn ziekte en de man die hem het werkende medicijn gaf: Rick Simpson.

 

Eerst leerde ik Rick Simpson kennen. Dat was in 2017. Sindsdien werken we samen aan een groot internationaal project. Dit project wordt aangestuurd vanuit Marokko, Spanje en Nederland. Doel van dit project is algehele en wereldwijde legalisatie van medicinale cannabisolie.

Dat willen wij bereiken door het verstrekken van medicinale cannabisolie via onze stichting SNSH, door te lobbyen bij overheden, aan tafel zitten met investeerders en het uitbrengen van documentaires over medicinale cannabis.

Mike Wise heb ik leren kennen via Rick Simpson. Mike is een vriend van Rick. Bovendien volgde Mike hem in zijn dagelijkse leven voor het maken van de documentaire ‘Rick and Me’. Mike is hierdoor ook een goede vriend van mij geworden. In september 2017 heb ik daarom zowel Rick als Mike meegenomen op werkexcursie naar mijn grond in Ketama, Marokko.

ZIE OOK: Video: Hoe Rick Simpson de geneeskracht van wietolie ontdekte

Medicinale wiet uit Marokko

Yassine (links) leidt Rick Simpson (met blauwe pet) rond over zijn land in Marokko.

In Marokko heeft Mike voor de documentaire ook op mijn grond gefilmd. Rick spreekt in de film mooie woorden over de toekomst van Marokko. Zo zegt hij dat er een vrijheid heerst die je in veel landen
niet meer tegenkomt. “De mensen zijn vriendelijk en experts op het gebied van cannabis. Dit
verbouwen zij al duizenden jaren.”

Marokko is volgens Rick de toekomst van medicinale cannabis. Wij hebben uiteindelijk een week doorgebracht bij mijn familie aldaar. Sinds die tijd zijn Mike en ik regelmatig met elkaar op werktrips geweest. Onder andere naar verschillende cannabisbeurzen in Europa.

Bekijk hier de film

In de documentaire ‘Rick and Me’ vertelt Mike dus zijn persoonlijke verhaal. Dat gaat over de ziekte van Crohn en hoe hij zichzelf behandelt met medicinale cannabis. Een behandeling die is geïnspireerd door Rick Simpson.

Ook vertelt Mike over de strubbelingen met het rechtssysteem in de VS vanwege zijn medicinale cannabis gebruik. En hoe hij uiteindelijk in Europa terechtkwam. Bovendien geeft Mike Wise met zijn documentaire een uniek kijkje in het dagelijks leven van Rick Simpson.

Je vindt de film hieronder. Maar voordat je hem bekijkt sluit ik graag af met een mooie quote van Rick Simpson uit de documentaire:

“The rif mountains are famous for their hashish but very soon, they are famous for their medicine, I guarantee that.”