(advertenties)
(advertentie)
Yassine Boulahfa van CSC Holland gunt niet alleen Nederland toegang tot betaalbare en veilige cannabisolie en breidt daarom zijn werkveld uit. De voorzitter is bezig met nieuwe locaties in Europa, koppelt zijn werk in Nederland aan medische professionals en ontwikkelt nieuwe producten om zijn dienstverlening te verbeteren.

Succesverhalen

Het is alweer even geleden sinds ik een artikel schreef op Mediwietsite en er is ontzettend veel gebeurd in de tussentijd. De hoogste tijd dus voor een update over onze Cannabis Social Club Holland, hardwerkende vrijwilligers en gewaardeerde leden.

De open dagen op de fysieke locatie van de Cannabis Social Club in Katwijk aan Zee worden nog elke dinsdag druk bezocht. Bovendien ontvangen wij dagelijks inschrijfverzoeken van nieuwe leden die op zoek zijn naar eerlijke en betaalbare cannabisolie tegen hun klachten.

Ook blijven we succesverhalen horen over onze producten, zowel de verdunde THC-olie als de pure hasjpasta. Of men nou slaapproblemen heeft, kanker of chronische pijn door bijvoorbeeld reuma. Het meerendeel van de patiënten heeft er ontzettend veel baat bij. En daar doen we het voor: om tegenover een kleine, kostendekkende donatie zoveel mogelijk mensen te helpen.

Rick Simpson en Mike Wise

Sinds het vorige artikel is ook de herontdekker van wietolie, Rick Simpson, nogmaals op bezoek geweest bij onze stichting. Hij is hier tien dagen geweest om het reilen en zeilen binnen de stichting mee te maken. Ook heb ik hem meegenomen naar Steven Cassini van testlaboratorium Nova research, naar mijn inziens het meest geavanceerde laboratorium in Nederland, om mijn producten te laten testen. Rick was onder de indruk van de werkzaamheden en het was ook voor hem een leerzame ervaring.

Rick Simpson bleek onder de indruk van Nova Research

Verder ben ik actief binnen de stichting met mijn goede vriend Mike Wise (cannabisactivist, filmproducer, cannabisextractor). Mike komt binnenkort in Nederland wonen om met onze gezamenlijke expertise, de producten van CSC Holland naar een hoger niveau te brengen. Zo zit er een THC vapepen in de planning en ook gaan we Rosin maken. Rosin is een cannabisextract, gemaakt middels druk en hitte in plaats van een oplosmiddel. Het resultaat is een veilig, geheel zuiver, eenvoudig en snel te produceren cannabisconcentraat dat op verschillende manieren gebruikt kan worden.

Spannabis

Samen waren Mike en ik aanwezig op de Spannabis cannabisbeurs in Barcelona dit jaar. Daar hebben wij veel interessante en leerzame dingen mogen zien en uitproberen. Zo heb ik daar onder meer de Hash Queen Mila Jansen mogen ontmoeten. Mila is de oprichtster van Pollinator Company Amsterdam, en zij heeft de naam Hash Queen te danken aan haar expertise op het gebied van ijswater extracties.

Ook ontmoetten wij andere vooruitlopers in de medicinale cannabisindustrie, zoals extract-artist en eigenaar van The Herbal Cure, Nick Tanem. Nick heeft mij laten zien hoe je een zo puur mogelijk THCA concentraat kan maken, iets dat wij ook hier willen gaan proberen. De techniek is nu nog erg complex en het eindproduct zeer kostbaar, maar wij willen ontdekken of dit voordeliger kan. Ook is er aan mij gevraagd of ik mee wil doen aan cannabis cups, zowel in Europa als in Amerika. Iets waar ik natuurlijk met veel plezier aan meedoe.

CSC Holland gaat internationaal

Begin april van dit jaar ben ik weer op werkbezoek geweest in Marokko, dit keer om mijn eigen zaden te planten op onze grond voor het nieuwe seizoen. De gebruikte strains zijn van topkwaliteit en medicinaal bijzonder geschikt. De strains zijn nog beter dan vorig jaar. Omdat wij ons product willen blijven verbeteren hebben wij veel zorg gestoken in de selectie van de gebruikte wietsoorten.

Maar misschien is onze (verwachte) internationale uitbreiding nog wel de meest enerverende ontwikkeling van de club. Zo is er sinds anderhalve maand een Cannabis Social Club geopend in België, genaamd: Cannabis Social Club Belgium (SNSH). Er is nog geen fysieke plek waar mensen kunnen inlopen zoals wij nu in Katwijk hebben, maar daar zijn we mee bezig.  Er kan contact met de club worden opgenomen voor meer informatie via info@snsh.be.

CSC Malaga? Yassine is van plan zijn goede werk over de grens voort te zetten.

Ook ben ik in Malaga, Spanje, geweest voor besprekingen over een te openen club van ons daar. Binnenkort ga ik weer terug om het één en ander af te ronden en dan kan ik meer vertellen over de openingsdatum en dergelijke. Verder staat ook het Verenigd Koninkrijk op de planning, Cannabis Social Club UK (SNSH), gesitueerd in het zuiden van Engeland. Meer informatie hierover volgt nog.

Naast de Nederlandse patiënten hebben dus ook patiënten in andere landen onze aandacht. Wij willen in zoveel mogelijk landen onze producten gaan verstrekken. Want iedereen heeft recht op schone, geteste en kwalitatief goede medicinale wietolie en/of -pasta.

Medisch advies

Een zeer belangrijke stap in ons werk is het samenwerken met artsen en professoren. Op de weg naar legaliteit liggen velen hobbels dit het werk niet makkelijker maken; en het samenwerken met medische professionals is daarom een essentieel punt. Wij vragen advies aan deze professionals omdat wij zelf geen medisch advies kunnen geven, wij zijn immers geen medici.

Ook zien wij dat er op social media, zoals in bepaalde Facebookgroepen, soms dingen geroepen worden die niet zijn onderbouwd; maar waar mensen massaal naar luisteren. Deze adviseurs zijn ook niet medisch geschoold, maar geven te pas en te onpas hun ongefundeerde mening over medische zaken. Dit is een kwalijke zaak, vinden wij.

Daarom hebben wij een zevental vragen voorgelegd aan een arts/professor, waarvan de antwoorden binnenkort gepubliceerd worden hier op Mediwietsite, op onze website en Facebookgroep. Zo wordt onder meer de dosering van wietolie bij kanker behandeld en andere veelgestelde vragen rondom het gebruik van medicinale cannabisolie bij ziekten.

Ook willen wij in samenwerking met oncologen casestudies gaan opzetten om patiënten beter te begeleiden in hun proces, met tussentijdse metingen en check-ups. Op deze manier komt er wetenschappelijk onderbouwd bewijs van de geneeskrachtige werking van medicinale cannabis(-olie/-pasta) in plaats van alleen patiëntengetuigenissen. Maar ook daarover volgt later meer.

Meer informatie over CSC Holland en haar producten? Ga naar de website of mail naar info@snsh.eu