(advertenties)
(advertentie)
Al in juni dit jaar liet Yassine, voorzitter van de Cannabis Social Club Holland, weten te gaan samenwerken met wietolie-goeroe Rick Simpson. Nu, een werkexcursie naar Marokko en een aantal maanden later, is het zo ver. De kogel is door de kerk en Rick Simpson bezegelde in Marokko de samenwerking met CSC Holland.

Werkexcursie

Op donderdag 7 september vertrok ik namens de Cannabis Social Club Holland (CSC Holland) op werkexcursie naar Marokko. Uitgenodigd was ook cannabisolie-goeroe Rick Simpson, de man die de heilzame werking van cannabis tegen kanker (her-)ontdekte; en zijn stempel zette door de wereld bekend te maken met Rick Simpson Olie (RSO), pure wietpasta geëxtraheerd uit gedroogd plantmateriaal.

De Canadees nam ook zijn vriend Mike Wise mee om de reis te verslaan. Mike is documentairemaker – bekend van onder meer Illegally Alive – en hij is met ons meegegaan om een documentaire te maken over Rick, mij en onze werkzaamheden rondom de Cannabis Social Club. Hieronder zie je Rick in gesprek met mijn oom over de cannabisvelden in Marokko. Waar, zoals je kunt zien, Rick erg over te spreken is.

Samenwerking

We hebben in totaal ruim een week doorgebracht in Ketama, Marokko. Het was een intensieve, inspirerende en gezellige week waarin we veel vooruitgang hebben geboekt. Zo is er nu ook definitief een samenwerking tussen mij en Rick tot stand gekomen.

Rick gaat met ons, de Cannabis Social Club Holland, samenwerken in het belang van patiënten wereldwijd. Een bijzondere samenwerking, omdat Rick met niemand ter wereld samenwerkt betreffende het maken van wietolie.

De bedoeling van ons collectief is om samen onze eigen strains uit te zaaien en het huidige kweekproces te verbeteren.

Dit allemaal om uiteindelijk de beste en zuiverste wietolie te kunnen maken en verstrekken aan zowel leden van de CSC Holland als patiënten van Rick Simpson.

Marokko

Tijdens de excursie bleek Rick erg verrast door Marokko. Meermaals zei hij dat het een mooi land is met een ideaal klimaat voor het kweken van medicinale cannabisplanten en hij toonde zeer grote interesse in onze cultuur.

Daaruit ontstond dan ook het idee om ook mensen gaan helpen in Marokko zelf, zoals we doen in Europa. Wij – Rick Simpson en ik – vinden namelijk dat íedereen het recht heeft op medicinale cannabisolie. Of je nu rijk of arm bent, Europeaan of Afrikaan.

Hasjpasta tegen kanker

Rick heeft zijn bekendheid in de medicinale wiet-wereld vooral te danken aan zijn theorie dat pure wietpasta gebruikt kan worden om kanker mee te genezen. Hij pleit echter altijd gebruik te maken van indica-dominante wietsoorten met een gebalanceerd spectrum aan werkzame stoffen.

In het filmpje hierboven beoordeelt Rick onze pure pasta; en bevestigt hij de goede kwaliteit en geschiktheid van onze olie ter ondersteuning van de behandeling van kanker. Verder kunnen wij nog niet veel prijsgeven over onze reis, helaas. Aangezien Mike op het moment bezig met het monteren van de documentaire over de excursie. Naar alle waarschijnlijkheid is de documentaire binnen een maand klaar, waarna we deze uiteraard met jullie zullen delen.

[Al het beeldmateriaal in dit artikel is afkomstig van Yassine Boulahfa]