(advertenties)
(advertentie)

Van gezondheidszorg-medewerkers in Nederland mag je een bepaalde mate van accuraatheid verwachten. We moeten wel, als we ziek worden en ons overleveren aan hun kennis en kunde. Dat dacht Fenny ook, maar het liep anders. Gelukkig kreeg ze op tijd de juiste zorg. Ook de wietolie van Yassine’s stichting SNSH bood uitkomst. Lees hier Fenny’s wonderbaarlijke verhaal, en welke rol wietolie en resonantietherapie speelden bij haar herstel.

Bulten in nek blijken uitgezaaide longkanker

Als je ergens last van hebt, vertelt een dokter je meestal wat er mis is. Met die verwachting ging ook Fenny in januari 2019 naar de huisarts. De vrouw (65) ontdekte daarvoor een vreemde bult in haar nek en vond het logischerwijs nodig deze te laten onderzoeken. Eenmaal bij de huisarts werd de bult gewoonweg weggesneden en de wond gehecht.

De bult is niet verder onderzocht, omdat Fenny’s huisarts vergat een biopt ter analyse op te sturen. En dat heeft Fenny geweten… In de weken na deze ingreep begon de plek namelijk hevig te ontsteken en kreeg ze er ook nog eens meer bulten bij. De ontstoken plek werd zelfs zo heftig, dat deze openbarstte en hevig begon te bloeden.

Bloedend en wel luidde ze de noodklok waarna in het ziekenhuis wél een biopt van de grote bult werd genomen ter analyse . Vervolgens werd eind maart duidelijk dat Fenny’s bulten het gevolg waren van ernstig, naar de lymfe uitgezaaide longkanker. Inmiddels was de grote bult weggesneden en bleven de andere bulten zitten.

Palliatieve behandeling

Yassine bezocht Fenny (L) om met eigen oren haar bijzondere verhaal te horen.

 

Fenny’s diagnose klonk als een doodsvonnis. Behandeling van de kanker zou slechts palliatief zijn en de vrouw, moeder en geliefde oma zou niet langer dan anderhalf jaar te leven hebben. Ondanks de kans op heftige bijwerkingen en het risico op het verlies van levenskwaliteit, besloot Fenny vier chemo-behandelingen – met tussenpozen van drie weken – aan te gaan. Gelijktijdig met de chemo, onderging ze in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis immuuntherapie.

Op advies van Moniek, Fanny’s medisch onderlegde dochter en natuurgeneeskundige in spé, begon ze ook met CBD-pasta. Ook Fenny’s man Henk Calis, die in de jaren ’90 bekend werd in de Nederlandse medische wereld door het introduceren van resonantietherapie, ging zijn specialisme inzetten in de hoop leed te verzachten.

Wietolie en resonantietherapie

Naast de resonantietherapie van Henk, enkele chemokuren en CBD olie, wil Moniek haar moeder ook THC-olie aanbieden. Van een flesje dat ze reeds thuis had liggen krijgt Fenny begin mei dan ook de eerste druppels van het ‘volksmedicijn’ binnen.

In juni besluit Moniek het iets hogerop te zoeken en bestelt pure THC-pasta van Yassine’s cannabis social club, stichting SNSH. Moniek en haar moeder zijn toen op consult geweest bij SNSH voor meer informatie omtrent medicinale cannabis en kanker.

Omdat Fenny nogal hinder ondervindt van de mentale uitwerking van de pasta, gooit Moniek het over een andere boeg. Door de pasta in vegetarische capsules te verpakken en deze in te nemen, wordt de werkzame stof namelijk anders – en vooral geleidelijker – opgenomen door het lichaam. In tegenstelling tot druppels onder de tong, die vrij snel een heftig effect kunnen hebben.

Omdat patiënten min of meer gedwongen worden te slapen, herstelt het lichaam beter

De nieuwe tactiek werkt beter – al heeft Fenny het soms zwaar met de vermoeidheid die de heftige pasta-kuur met zich meebrengt. In werkelijkheid is dit een belangrijke toevoeging van de werkzaamheid van het middel. Omdat patiënten min of meer gedwongen worden te slapen, herstelt het lichaam beter.

Wonderlijke genezing

Henk, de man van Fenny, demonstreert de apparatuur die nodig is voor resonantietherapie.

 

“Of het de chemo is, de therapie van Henk of de wietolie, ik weet het niet!”, aldus Fenny. Ze is er zelf nog ondersteboven van, maar heeft geen moment last gehad van de bijwerkingen van de chemokuur. Een bijzonder gegeven, als je ziet wat voor impact dat doorgaans op het gestel heeft. Bovendien stabiliseerden alle tumoren, vermoedelijk door de combinatie van behandelingen. En dat tegen alle verwachting van gespecialiseerde artsen. Zo bleek tot grote verbazing bij de familie op 10 augustus jongstleden.

Deze collectieve verbazing werd nóg groter toen Fenny 26 september weer voor controle naar het ziekenhuis ging. De kanker was namelijk volledig uit haar lichaam verdwenen; ze is schoon verklaard. Ook heeft Fenny een RSO-kuur gevolgd met pure wietpasta en niemand twijfelt eraan dat de bulten daardoor compleet verdwenen om ze er tijdens de chemo-behandelingen nog zaten. Bovendien is Fenny’s haar niet uitgevallen door de behandelingen, zo laat de familie weten.

SNSH experimenteert met resonantietherapie

Vlnr: Ruben, Henk, Moniek, Yassine, Shonie (vriendin Ruben) en Danielle (vriendin Yassine)

 

Tijdens het openhartige gesprek met Fenny en haar familie (waar ook dit artikel uit voorkomt) vraagt Yassine aan Fenny’s man Henk om een uitleg over zijn therapie. Alles wat zou kunnen bijdragen aan het herstel van elke ziekte is immers de moeite van het onderzoeken waard. Uiteraard is Henk meer dan gewillig om zijn technieken – die voornamelijk werken met magnetische energie – te demonstreren.

Yassine en de andere aanwezigen zijn hiervan zo onder de indruk, dat er inmiddels gesprekken lopen om deze unieke therapie via de stichting aan te bieden. Zodra daar concrete afspraken over zijn zal SNSH hierover meer informatie delen en aangeven hoe leden daarvoor in aanmerking komen.

De stichting is ontzettend blij voor Fenny en haar familie, die inmiddels langer dan anderhalf jaar vooruit kunnen kijken. En ook Moniek is meer dan ooit gemotiveerd haar kennis ten goede in te zetten, samen met haar stiefvader Henk.

Iedereen kan een consult aanvragen bij stichting SNSH voor meer informatie omtrent medicijngebruik in combinatie met cannabis bij bepaalde ziektes en met vragen over doseringen. Bij dit consult is altijd onze interne farmaceut aanwezig. Aanvragen kan via info@snsh.eu.

Dit artikel is geschreven door cannabis- en communicatie expert Ruben Coelho voor de stichting Stay Natural Stay Healthy (Social Club Holland).

[Openingsfoto: Shutterstock/Soru Epotok]