(advertenties)
(advertentie)
Zaterdag 26 mei opent Cannabis Social Club Holland een tweede vestiging en wel in het Gelderse Groenlo. Deze CSC gaat zich zowel op Nederlandse als Duitse patiënten richten. Dat de club er komt is mede te danken aan de inzet van twee regionale cannabisactivisten: Hans Kamperman (landelijk bekend geworden als de ‘Tweede Kamerspringer’) en oud-coureur Bart Hissink. 

Holland gaat naar Groenlo

Hoe wij terecht zijn gekomen in Groenlo is een mooi verhaal. Hans Kamperman kende ik al een tijdje en ik ben hem o.a. gaan steunen samen met Rick Simpson bij de Tweede Kamer, waar Hans ondertussen al 75 dagen bivakkeert om aandacht te vragen voor legalisatie van medicinale cannabis en de erkenning van de multi-inzetbare eigenschappen van de hennepplant (o.a. voor kleding of zelfs voor het bouwen van huizen).

Hans gaf aan zich nog meer te willen inzetten voor legalisatie en hij vertelde mij dat hij mijn stichting een mooi initiatief vind. Bart Hissink (cannabisactivist, ambassadeur bij hersenletsel.nl) en tevens goede vriend, heeft samen met Hans het idee geopperd waarom ik geen social club van Cannabis Social Club Holland open in Groenlo?

Het schitterende onderkomen van de nieuwe cannabis social club in Groenlo

Hart van Grolle

Toen begon het balletje te rollen. Hans heeft namelijk een prachtig pand in het centrum van Groenlo genaamd ‘’Hart van Grolle’’. Het Hart van Grolle is een overdekte groene streekmarkt, waar Hans een compleet assortiment aan verse en ambachtelijk geconserveerde producten van boerderijen en producenten uit de regio wil aanbieden.

Ook wil Hans iedereen ervan bewust maken dat wij allen verplichtingen hebben aan de wereld om ons heen. Een plek waarop het grote geld en multinationals geen vat meer krijgen, maar waar al het goeds uit de regio haar invloed laat gelden. Een groen plein in ‘Hart van Grolle’ waar iedereen de vruchten van kan plukken.

Wietolie-goeroe Rick Simpson, mediwiet activist Hans Kamperman en Yassine van Cannabis Social Club Holland

Inloopdagen, artsen, diëtiste

Dit klinkt ons als muziek in de oren, en daarom leek het ons een geweldig idee om in het Hart van Grolle een locatie voor onze Social Club te openen. Ons idee is om niet alleen als Social Club wekelijks inloopdagen te organiseren, maar ook een diëtiste aan te stellen en artsen beschikbaar te laten zijn die patiënten kunnen begeleiden als zij bijvoorbeeld er voor kiezen om cannabis(olie en /of pasta) te gebruiken voor hun aandoening of ziekte.

De social club in Groenlo richt zich op de Duitse patiënten, maar ook Nederlandse patiënten zijn meer dan welkom. Er zijn zowel Nederlandstalige als Duitstalige vrijwilligers aanwezig.

Elke donderdag  – vanaf 31 mei – is er een open dag van 11.00 tot 16.00 uur. Iedereen is vrijblijvend van harte welkom voor een kopje koffie of thee, een praatje, voor vragen of om ervaringen uit te wisselen.

Ook willen Hans en Bart hun ervaringen delen en lezingen geven over bijv. de inzet van de hennepplant aan o.a. bouwbedrijven.

Opening bezoeken?

Aanstaande zaterdag 26 mei gaan de deuren van ’s lands nieuwste cannabis social club open. Iedereen is van harte welkom tussen 13 en 19 uur voor een hapje en een drankje!

Het adres van ‘Hart van Grolle’ is: Beltrumsestraat 17, 7141 AJ Groenlo