(advertenties)
(advertentie)
Wietolie biedt nooit gegarandeerde genezing van kanker, maar heeft in sommige gevallen wonderbaarlijke resultaten opgeleverd. Rien weigerde bijvoorbeeld een ingrijpende behandeling tegen een zeldzame vorm van baarmoederhalskanker in zijn neus en genas zichzelf vervolgens met CSC Hollands’ sterke hasjolie.

Met zijn stichting Stay Natural, Stay Healthy probeert Yassine Boulahfa de wietolie-markt uit de criminaliteit te halen. Onder de naam Cannabis Social Club Holland verstrekt hij daarom biologische THC-rijke hasjolie aan leden van zijn stichting met de meest uiteenlopende aandoeningen. Van chronische pijn tot (soms uitbehandelde) kanker.

Het resultaat is in sommige van deze gevallen zo bijzonder dat het bijna wonderbaarlijk te noemen is. Gelukkig zijn er leden van de stichting die hun wonderlijke verhaal doorvertellen, in de hoop andere patiënten ermee te overtuigen van de waarde van wietolie. Zo ook Rien, die zijn dappere verhaal graag met de Mediwietsite-lezers wilde delen.

Pijn aan de neus

Mijn naam is Rien van der Hoek en ik ben 63 jaar. Twee jaar lang heb ik last gehad van een pijnlijk en brandend gevoel in mijn neus, voordat ik besloot ermee naar een specialist te gaan. De KNO-arts schreef me direct een zalfje voor, maar dat werkte niet. De pijn en het brandende gevoel hielden aan.

‘U heeft kanker in uw neus en de vorm is hetzelfde als baarmoederhalskanker’

Hierna heb ik nog drie keer zalfjes voorgeschreven gekregen die niets uithaalden. De arts vond het uiteindelijk toch nodig het verder te onderzoeken dus nam hij een biopt uit m’n neus. Toen ik de uitslag kreeg stuurde de arts mij meteen door naar meer gespecialiseerd ziekenhuis. Hij vertrouwde het niet.

Actie ondernemen

Ik ging vervolgens op zijn advies naar een gespecialiseerd kankerinstituut. Daar ben ik in één dag volledig binnenstebuiten gekeerd om erachter te komen wat er nu met me mis was. Daar kreeg ik te horen dat ik me niet druk hoefde te maken, maar wel op controle moest blijven komen. Een oorzaak was er dus niet gevonden.

Dat ging ruim een jaar zo, maar de neus bleef behoorlijk gevoelig. Op den duur werd ik het zat, zoals je je misschien wel kunt voorstellen. Dus ik zei tegen de arts dat het nu wel lang genoeg had geduurd en ik vroeg om actie. Nou, ik moest een dag opgenomen worden.

Baarmoederhalskanker in de neus?

Ze gingen namelijk een diepte-biopt nemen en daar moest ik voor onder narcose. Ineens had ik een professor als behandelaar en kort na het onderzoek kreeg ik de uitslag. Maar wat ik kreeg te horen was toch wel schrikken: ‘U heeft kanker in uw neus en de vorm is hetzelfde als baarmoederhalskanker’.

De professor vertelde mij dat hij deze vorm zelf nog nooit had gezien, maar wel had gelezen dat er maar negen soortgelijke gevallen bekend waren. Hij stelde mij voor om een opname te doen van vier dagen. Gedurende die dagen zouden ze zeven radioactieve naalden in mijn neus steken; en dat is niet fijn maar héél pijnlijk.

Weigerde Rien de behandeling? Dan zou het een kwestie van tijd zijn voor zijn neus eraf zou vallen volgens de specialist. [Foto: shutterstock/Luis Molinero]

Intussen had ik al m’n huiswerk gedaan en gelezen dat 80 procent van de behandelde mensen levenslang hun reuk en smaakvermogen kwijt is door de behandeling. Van wat ik de arts vertelde schrok hij behoorlijk, zijn stoel schoot een stuk achteruit en hij riep: ‘Maar dan valt uw neus eraf!’

Liever wietolie

Ik vertelde hem namelijk dat ik zijn optie mooi vond, maar dat ik het niet deed. Ik had besloten wietolie met THC te gaan gebruiken. Hij keek me ongelovig aan en zei dat het niet bewezen is dat de wietolie werkt. Maar ik wíst dat het goed zou gaan en dat gaf ik hem aan.

De arts wilde er niet aan maar toen zei ik: ‘Als u mij onder controle houdt – u bent professor en wetenschapper, dus zo nieuwsgierig als ik weet niet wat – gebruik mij als studieobject! Ik stel mij helemaal beschikbaar voor de wetenschap, u mag alles bij me doen wat mogelijk helpt.’

We kwamen binnen en m’n arts vroeg: ‘En mijnheer heeft u zich al genezen?’ Waarop ik antwoordde: ‘Daar heb ik niet voor geleerd, maar u wel!’

Het ziekenhuis waar ik loop wíl wel graag experimenteren met wietolie, maar dan zijn ze jaarlijks 2 miljoen  euro aan subsidie kwijt van big pharma. Hij keek eerst vreemd maar begon toen te lachen en zei: ‘Goed, eerste controle over zes weken.’

Ik bestelde via CSC Holland wietolie met THC, de sterke versie, en nam daar driemaal daags drie druppels van onder de tong. Ook doordrenkte ik dagelijks een verbandje met de olie om op de aangetaste plek te houden. Na zes weken mezelf op die manier te hebben behandeld was het tijd voor de eerste controle.

De eerste controle

We kwamen binnen en m’n arts vroeg: ‘En mijnheer heeft u zich al genezen?’ Waarop ik antwoordde: ‘Daar heb ik niet voor geleerd, maar u wel!’ Lachend nodigde hij me uit te gaan zitten om de boel weer te bekijken. Hij keek en begon gelijk met zijn voeten te stampen: ‘Doorgaan, doorgaan! Het is bijna weg!’ Blijkbaar sloeg de behandeling goed aan.

Er volgden nog twee controles en het zag er steeds beter uit. Tot de volgende controle, daar werden vier biopten van de neus genomen. De uitslag hiervan kreeg ik twee weken daarna, een stuk beter dan de uitslag die ik eerder kreeg: ‘U bent helemaal schoon.’

Rien, hier samen Daniela (de vrouw van Rick) Simpson bij de opening van CSC Holland, is Yassine enorm dankbaar voor zijn geneeskrachtige product.

Ik ben nog steeds onder controle voor m’n neus, maar ondertussen zijn er nog een aantal andere mooie resultaten bereikt door deze behandeling. Zo moest ik geopereerd worden aan mijn dunne darm maar door de THC is dat ook opgelost en is mijn suikerspiegel stabiel. Hiervoor wil ik vooral Yasinne Boulahfa van Cannabis Social Club Holland bedanken.

[Openingsfoto: Rien met Daniela Smiljanić Simpson, de vrouw van de herontdekker van wietolie: Rick Simpson.]