(advertenties)
(advertentie)
Op Cannabis Bevrijdingsdag sprak Yassine, voorzitter van de Zuid-Hollandse Cannabis Social Club ‘stichting Stay Natural, Stay Healthy’, uitvoerig met wietolie-goeroe Rick Simpson. Binnenkort spreken ze weer af om een eventuele samenwerking vorm te geven en verder te ontwikkelen.

Cannabis bevrijdingsdag

Als voorzitter van de stichting ‘Stay Natural, Stay Healthy’ (Cannabis social club Zuid-Holland) kon Yassine Boulahfa niet ontbreken bij Cannabis Bevrijdingsdag. ‘In beginsel zijn wij namelijk een stichting die zich inzet voor de algehele legalisatie van medicinale cannabis’, zegt hij.

Hij sprak op het festival veel interessante mensen, die hem een nieuwe kijk geven of willen helpen bij de ontwikkelingen die Yassine voor zijn stichting voor ogen heeft. Zo ging hij in gesprek met wietolie-goeroe Rick Simpson, van de welbekende RSO (Rick Simpson Oil), die hij de komende tijd vaker zal ontmoeten. Wij vroegen Yassine hier een verslag van te maken en ons een update te geven over zijn werkzaamheden.

Rick Simpson

Wietolie-goeroe Rick Simpson (links) is volgens Yassine Boulahfa (rechts) een positieve en vriendelijke man.

Op het festival heb ik Rick Simpson mogen ontmoeten. Een ontzettend vriendelijke man, die veel interesse toonde in onze stichting. Hij vind het geweldig hoe wij ons als stichting inzetten voor de legalisering van cannabis en hoe wij ons ontwikkelen.

Hij vindt het vooral positief dat wij streven naar transparantie en al onze producten laten testen door Cannabytics. Ik ontmoet hem binnenkort in Berlijn opnieuw. We gaan dan verder praten over hoe we ons in samenwerking met hem in Nederland verder kunnen ontwikkelen en inzetten als stichting voor de algehele legalisatie van medicinale cannabis.

Ontwikkelingen

We gaan ook gebruik maken van het gedoogbeleid van 5 planten, door mensen middels ondersteuning en workshops te leren hoe ze zelf medicinale cannabis kunnen kweken. Ook bieden wij binnenkort workshops aan voor het maken van wietolie.

Ik heb Rick Simpson bovendien verteld over onze recente werktrip naar Marokko. Hij was hier nieuwsgierig naar en heeft veel interesse in wat wij daar doen. Wij gebruiken voor onze wietolie namelijk Katameya Hasj uit Ketama, Marokko.

Een hasj die bijna niet te krijgen is in Nederland, maar in Marokko veel wordt gebruikt. Tijdens de werktrip ben ik erachter gekomen dat wij met deze plant een full spectrum – geen isolaat, maar alle in de plant aanwezige cannabinoïden en terpenen – THC-olie kunnen maken, die ik in deze verhouding niet eerder heb gemaakt. Deze plant is zeer geschikt voor medicinaal gebruik en Rick Simpson was hier dan ook zeer in geïnteresseerd.

Legalisering

Wij willen ons ook inzetten voor de legalisatie van medicinale cannabis in Marokko en zijn daarover in gesprek met de Marokkaanse overheid. Verder blijven we focussen op de Nederlandse legalisering en het verstrekken van schone, biologische en geteste producten via onze website www.snsh.eu.

 

Voor meer informatie over de producten of de werkwijze van ‘Stay Natural, Stay Healthy’, mail naar: info@snsh.eu.