(advertenties)
(advertentie)
Hans voert, samen met Darpan, al wekenlang actie voor de deur van de Tweede Kamer tegen de criminalisering van cannabis. ‘De wietplant kan de wereld redden’, is Hans van overtuigd – niet in de laatste plaats door haar medicinale eigenschappen. Ben je ook tegen het cannabisverbod? Laat dan nu je stem horen en onderteken Hans’ petitie.

Nobele strijd

Op 28 februari bivakkeert Hans Kamperman uit Groenlo al 25 dagen voor de deur van de Tweede Kamer, waar Mediwietsite hem al eerder bezocht. De man voert daar actie tegen de criminalisering van cannabis en hij is voornemens er te blijven staan totdat de wietplant uit de opiumwet verdwijnt.

Dit doet hij vergezeld door zijn (vrijwillige) medestander Darpan van Kuijk, die dagelijks trouw een fotoverslag deelt van hun actiedagen. Onze vrienden van stichting Mediwiet maakten over deze nobele strijd onlangs dit videoverslag:

Iets beters heeft Hans toch niet te doen nadat justitie hem, na een langslepende rechtszaak om vijf wietplanten, (volgens velen onterecht) schuldig bevond zonder straf. Hier houdt hij namelijk wel een strafblad aan over, waardoor de succesvol ondernemer zijn projecten in Canada en Nederland noodgedwongen moest stilleggen – en hij miljoenen verliest. Over zijn schrijnende zaak schreven wij eerder dit uitgebreide artikel.

Veelzijdige plant

Ondanks dat Hans dus persoonlijke gevolgen ondervind aan de illegaliteit van de wietplant, en hijzelf bovendien nooit eerder een joint rookte, ziet hij vooral het grotere plaatje van dit verbod. Door de rechtszaak verdiepte Kamperman zich steeds meer in de cannabisplant en haar vele toepassingen; en hij ontdekte zo dat juist die veelzijdige toepassingen de reden zijn achter het verbod op wiet.

Hij ontdekte dat hennep- en cannabis ooit gecriminaliseerd zijn om onder meer de plastic-, olie-, papier- en farmaceutische-industrie te beschermen. Immers is cannabis keer op keer een rendabeler en milieuvriendelijker alternatief op deze vervuilende industrieën gebleken.

Honderden problemen, één oplossing.

 

‘Voor honderden problemen is er één oplossing’, zegt Hans in zijn uitgebreide onderbouwing van zijn actie – die hier in zijn volledigheid is terug te lezen. Het is tijd om wiet uit het strafrecht te halen en zo de wereld (en mensheid) te redden, vindt de ondernemer/nieuwbakken wietactivist. Van cannabis maak je volgens Hans namelijk onder meer:

 • Schone bio-brandstof;
 • Bio-afbreekbaar plastic;
 • Duurzame vezels voor kleding en papier;
 • Superbatterijen voor energieopslag;
 • Effectieve medicijnen voor talloze aandoeningen (maar dat wisten wij natuurlijk al).

Deze bewering onderbouwt Kamperman in zijn schriftelijke betoog, met links die leiden naar wetenschappelijke artikelen en onderzoek.

Teken de petitie

Met een rijdende kiosk, volgeplakt met positieve en waarheidsgetrouwe informatie over cannabis, betoogt hij de voordelen van de wietplant aan passanten en politici op het Plein in Den Haag. Een actie die nu door iedereen ondersteund kan worden, middels het ondertekenen van Hans’ petitie: ‘Haal cannabis uit het strafrecht voor een duurzame toekomst.’ Wij citeren:

Wij, burgers van Nederland, die zich zorgen maken over de macht die multinationals via lobby’s op onze volksvertegenwoordiging uitoefenen en daarmee het milieu op onze aarde in gevaar brengen.

Constateren 

 • Dat op dit moment de aarde in grote problemen verkeert. Om zich te kunnen herstellen de aarde de hennepplant dringend nodig heeft.
 • Dat het universele recht op zelfbeschikking met voeten wordt getreden.
 • De wietplant niet in het strafrecht hoort.
 • Veronderstelde nadelen van cannabisconsumptie op te lossen zijn met goede voorlichting en preventie, zoals bij alcohol en tabak.
 • Ten gevolge van tabak er wereldwijd 5 miljoen mensen per jaar sterven.
 • Cannabis veilig als medicijn kan dienen en geen doden tot gevolg heeft.
 • Cannabis toepasbaar is bij industrialisering en kan zorgen voor een beter milieu, schone zeeën en rivieren. De plant bovendien een oplossing biedt voor het energieprobleem; en erdoor geen bomen meer hoeven worden gekapt voor de productie van papier.

Wij verzoeken om de plant uit de opiumwetgeving te halen en deze terug te geven aan de mensen en onze aarde; en alle belemmeringen er rond omheen weg te nemen.’

Laat weten dat je ook tegen het verbod op cannabis bent en onderteken de petitie HIER.