(advertenties)
(advertentie)

Natuurlijk, er zijn inmiddels ook 10 wiettelers aangewezen – en veelal al aan het produceren – voor het Experiment gesloten coffeeshopketen a.k.a. de wietproef. Maar op nadrukkelijk verzoek van voormalig minister Ernst Kuipers mogen we die niet LEGAAL noemen. Het is namelijk “gereguleerde wiet”. Dat maakt de firma Bedrocan nog steeds de enige echte legale wietteler van Nederland. Hoe het er daar aan toe gaat, zie je in deze aflevering van ‘How Do They Do It? met Joep en Tim’.

Binnen bij Bedrocan – de enige legale cannabisproducent

‘In How Do They Do It? Met Joep en Tim’ word je meegenomen in de wereld achter de alledaagse en meest bijzondere producten en innovaties uit Nederland, aldus de zender Discovery Nederland. ‘Van vliegende auto’s tot vega hamburgers en van privé-onderzeeërs tot tulpen, dit alles en meer zie je in het gloednieuwe seizoen met Joep en Tim’.

In deze actuele aflevering gaan cabaretier Joep van Deudekom en zijn maat Tim naar een tot voor kort strikt geheime lokatie waar Bedrocan medicinale cannabis kweekt. In beperkte mate voor het eigen volk, maar vooral ook voor de export naar bijvoorbeeld Italië en Duitsland.

Op hun rondleiding door de kweekruimtes van het bedrijf vertellen de verantwoordelijke mensen van Bedrocan alles over hun product – een NL-product waar men duidelijk erg trots op is. Oordeel zelf maar of dat hout snijdt: