(advertenties)
(advertentie)

Uit een enquête in Amerika blijkt dat 88% van de consumenten stelt dat medicinale cannabis hun gebruik van medicijnen op recept en/of van alcohol vermindert. Nog eens 51% zegt dat ze waarschijnlijk of zeer waarschijnlijk cannabis zouden gebruiken als hun ziektekostenverzekering het zou aanbieden.

1 op de 5 Amerikanen gebruikte het afgelopen jaar cannabis om gezondheidsredenen

Aan het onderzoek van EO Care Inc. namen 1.027 Amerikanen deel, afkomstig uit staten waar cannabis legaal is voor medicinaal en/of recreatief gebruik. In totaal had 18% van de respondenten het afgelopen jaar cannabis gebruikt voor gezondheidsredenen, 19% had cannabis recreatief gebruikt en 14% had het voor beide doeleinden gebruikt.

De top drie redenen voor cannabisgebruik door de respondenten zijn: angst, pijn en slaap. Behalve dat mensen minder gaan drinken en minder farmaceutische pillen slikken dankzij wiet, blijkt uit de enquete ook dat 65% graag zou zien dat een arts toeziet op het gebruik en de dosering van cannabis voor medische doeleinden.

Mensen die om medicinale redenen cannabis gebruiken, drinken minder alcohol… [foto: Branding Pot/Shutterstock]

Kennisgebrek bij artsen en apotheken ten aanzien van cannabis

In een verklaring merkt Sean Collins, medeoprichter en CEO van EO Care, op dat “het vinden van klinische begeleiding voor medicinale cannabis moeilijk is, omdat de meeste artsen de kennis niet hebben en apotheken niet zijn uitgerust om medisch advies te geven.”

“Het resultaat is dat tientallen miljoenen Amerikanen cannabis gebruiken om gezondheidsredenen, zonder advies over specifieke productaanbevelingen, doseringshoeveelheden, mogelijke interacties tussen medicijnen of rekening houdend met hun gezondheidsgeschiedenis en andere potentiële gezondheidsrisico’s”, zegt Collins. In Nederland is het overigens nog slechter gesteld dan in de VS…

Werkgevers hebben ook baat bij het omarmen van medicinale cannabis

Uit het onderzoek blijkt ook dat 56% van de respondenten zegt dat ze eerder een baan zouden nemen bij een bedrijf waarvan het gezondheidsplan cannabiszorg aanbiedt.  94% van de Amerikanen woont inmiddels in een staat waar cannabis op de een of andere manier legaal is.

Collins: “We weten dat een groot percentage van de Amerikanen het afgelopen jaar cannabis heeft gebruikt, dus dit heeft zeker invloed op werknemers en gezondheidsresultaten. Met de juiste medicinale cannabisbegeleiding hebben werkgevers de kans om hun werknemers te helpen, de gezondheidsresultaten te verbeteren en vooruitstrevend te zijn in het aanbieden van dit belangrijke voordeel dat werknemers verwachten.”

[openingsbeeld: Tinnakorn jorruang/Shutterstock]