(advertenties)
Registreren Inloggen

Home Forums Contacten, winacties, kletsen & ruilen Officieel medicinaal cannabis patiënt worden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 95)
 • Auteur
  Berichten
 • #1868
  Anoniem
  Inactief
  • Level
  • Level
  • Level
  619 reacties

  Beste forumleden,

  Ik ben al tijden opzoek naar een huisarts die mij medicinale cannabis kan voorschrijven voor depressie.

  Het gaat om het recht in de toekomst, mijn eigen medicijn te kweken zonder allemaal malle fratsen vanuit justitie. Niet om naar de apotheek te gaan en het hoeft niet vergoed te worden door mijn verzekering.

  Een officieel bewijs dat ik medicinale cannabis patiënt ben.

  Zo hoef ik geen andere medicijnen te slikken en bespaar ik een hoop zorgkosten voor mezelf en de rest van Nederland.

  Wie weet er een goede huisarts of een andere wijze hoe ik dit voor elkaar kan krijgen? U zou mij hiermee ontzettend veel helpen toch een zonnetje te vinden in soms zware tijden.

  Alvast bedankt, E

  #1875
  Snean
  Sleutelbeheerder
  • Level
  92 reacties

  Heb je je eigen huisarts al weleens gevraagd?

  #1877
  Anoniem
  Inactief
  • Level
  • Level
  • Level
  619 reacties

  Uiteraard :)

  Ik zoek toch een andere want zij is vervanging van eigen gepensioneerde huisarts.

 • #1892
  Mediwietsite
  Lid
  • Level
  147 reacties

  Goede vraag @sativa
  Het officieel verkrijgen van een doktersvoorschrift voor medicinale cannabis kan erg lastig zijn.
  Ga eens in gesprek met je vervangende huisarts. Het zou je kunnen verrassen hoeveel artsen er kennis nemen van wiet als medicijn. Overigens zou je hem/haar ook nog eens wat kunnen leren. ;)
  Word je verzoek genegeerd? Kun je altijd op zoek naar een andere arts.

  #1893
  da witte wel
  Deelnemer
  • Level
  233 reacties

  @sativa ik had in mijn oude woonplaats een huisarts die het voor schreef en toen ik verhuisde en hier in het dorp de eerste de beste huisarts koos omdat deze maar 300 meter lopen was, was een fout deze was anti cannabis en wou het mij niet voorschrijven ook al had ik het van me vorige huisarts, toen moest ik weer opzoek naar een andere want ik heb toch mijn medicijn op papier nodig. Ik heb daarna eerst een aantal huisartsen opgebeld om te vragen of ze medicinale cannabis voorschreven toen heb ik een gesprek gehad met 3 verschillende huisartsen praktijken en degene uit gekozen waar de klik het beste was.

  #1894
  Anoniem
  Inactief
  • Level
  • Level
  • Level
  619 reacties

  @da witte wel en @mediwietsite

  Ik heb idd al een aantal gesprekken gehad met verschillende huisartsen incl die vervanger van die van mij. Helaas is het nog steeds niet gelukt. Ik ga idd eens goed rondbellen want elke keer 1 uur uittrekken voor een gesprek met vervolgens een nee op het rekwest is ook niet altijd leuk.

  Ik zoek in omgeving Amersfoort dus mochten er nog mensen zijn uit die buurt met aanraders, hoor ik het graag!

(advertentie)
 • #1948
  Anoniem
  Inactief
  • Level
  • Level
  • Level
  619 reacties

  Vandaag ook weer 5 artsen gesproken, de meeste vallen af omdat ik niet in hun postcode gebied zit en de andere vallen af omdat ze niks met medicinale cannabis te maken willen hebben. Helaas zijn de huisartsen binnen mijn postcode gebied allemaal niet helpende of hebben een patiëntenstop.

  Dus zoals het er op dit moment uitziet moet ik verhuizen om het recht tot zelfbeschikking te kunnen uitvoeren. ONDERHAND ONGELOOFLIJK DEMOTIVEREND

  #1973
  Mediwietsite
  Lid
  • Level
  147 reacties

  He @sativa makkelijk is het in deze tijd zeker nog niet.
  Wij hopen echter onderdeel te zijn van het vergroten van die kennis o.a. onder artsen.
  Wie weet dat iemand hier je in de goede richting kan sturen maar het postcodegebied is inderdaad een beperking voor veel mensen.

  • Deze reactie is gewijzigd 7 jaren, 7 maanden geleden door Snean.
  #2019
  Anoniem
  Inactief
  • Level
  • Level
  • Level
  619 reacties

  Ik heb ongeveer alle huisartsen gesproken in Amersfoort en dat is kansloos. Wel heb ik net een therapeut gesproken die alternatieve geneeswijzen bezigd. Hij wil en schrijft ook al cbd voor aan verschillende mensen. Uiteraard geeft hij wel aan dat met die verwijzing de verzekering niet uitkeert. Dat is prima want ik ga toch niet bij hun aankloppen voor die troep die ze nu serveren.

  Mijn vraag is dan ook, is een recept van een therapeut rechtsgeldig op het moment dat oom agent in de toekomst mijn 4 a 5 groene dames uit de tuin jassen.

 • #2070
  Mediwietsite
  Lid
  • Level
  147 reacties

  Dat is een goede vraag @sativa !
  Je moet er sowieso een recept voor hebben.
  Naast (huis-)artsen mogen naar mijn weten alleen psychiaters medicijnen voorschrijven.

  Wat overigens in de toekomst rechtsgeldig is weten we niet.
  Hopelijk verandert er veel in de komende tijd en worden huisartsen ingelicht over de heilzame werking van cannabis. Dan kan iedereen gewoon bij z’n huisarts terecht voor een verwijzing – die in Tilburg nu al kan dienen als bewijs dat je mediwiet-patiënt bent en ook binnen mag kweken.

  #2145
  Marian Hutten
  Deelnemer
  • Level
  3 reacties

  Kijk eens naar onze tips voor bij de dokter

  Tips voor bij de dokter om medicinale cannabis op recept te krijgen

  Als u problemen met uw gezondheid heeft en vragen over het gebruik van medicinale cannabis, doe dit altijd in overleg met uw arts of specialist (oncoloog, pijnarts of neuroloog).
  Je arts is altijd je vertrouwenspersoon en eerste verzorger en is tevens gemachtigd om vergoeding bij de zorgverzekeraar aan te vragen.

  Ook als je als patiënt zelf kweekt is een verklaring van je arts altijd beter, mocht je een inval krijgen! zie ons
  Zwartboek
  Een van de grootste problemen in Nederland is de bereidheid van bekwame artsen, die medicinale cannabis voorschrijven.

  Maar het stigma rondom cannabis en de beperkte beschikbaarheid van educatieve programma’s, hinderen deze bereidheid en levert enorme barrières op.

  De meeste artsen zijn niet bekend met het gebruik van medicinale cannabis, dus weten ze ook al niet wat en hoe ze het voor moeten schrijven, het is dan ook van groot belang, dat artsen die hier nagenoeg iets van weten, bijscholing gaan krijgen. Alle artsen en apothekers kunnen informatie aanvragen bij het Bureau Medicinale Cannabis!

  Al bestaat het medicinaal cannabisprogramma in Nederland al een tijdje, er zijn momenteel maar een paar duizend mensen die er gebruik van maken!

  Veel artsen zijn op hun hoede als het gaat om het aanbevelen van stoffen die ze niet kennen, vooral als ze het niet geleerd hebben in hun opleiding!

  Daarom zou een training voor artsen een prioriteit moeten zijn in Nederland. Maar het stigma rondom cannabis zal eerst moeten verdwijnen. Anders zullen artsen niet in de rij gaan staan, omtrent deze cursus van enkele uren.

  Bij de opleiding van artsen wordt ook geen aandacht besteed aan het endocannabinoide systeem, dat is de basis voor het gebruik van medicinale cannabis. De hoogste tijd dat hier wel aandacht aan gaat worden besteed.

  Voor degene die zelfmedicatie doen met cannabis, adviseren we naar je arts te gaan en dit in je dossier te laten vermelden, je bent dan gelijk een ervaringsdeskundige die weer andere patiënten kan helpen en opent de ogen van de arts. Elke arts die er zich in gaat verdiepen is er weer een. Je arts of specialist mag ook contact opnemen met onze stichting.

  Lees meer

  • Deze reactie is gewijzigd 7 jaren, 7 maanden geleden door Marian Hutten.
  • Deze reactie is gewijzigd 7 jaren, 7 maanden geleden door Marian Hutten.
  Bijlagen:
  Je moet inloggen om bijgevoegde betanden te bekijken.
  #2216
  Dr.Acula
  Deelnemer
  • Level
  2 reacties

  ik ben al decaden patient, ziekte van Crohn, en gebruik ook al jaren zei het recreatief cannabis, maar heb zeker baat bij mijn groene vriendinnen, o.a. eetlust, anti misselijkheid en beter slapen en een algeheel beter humeur.
  Gezien de ontwikkelingen in sommige gemeentes die bij uitzondering medicinale thuisgroei toestaan ben ik opzoek naar deze mogelijkheid. Ik denk alleen dat via een arts het wellicht een betere kans geniet aangezien ik in een behoudende gemeente woon.

  Is er een lijst van ziektes waarvoor medicinale wiet is geïndiceerd en zijn er ziekenhuizen / artsen bekend die het wel voorschrijven?

 • #2486
  cor
  Deelnemer
  • Level
  2 reacties

  beste forum nu lees ik hier dat een huisarts ook medicinale wiet mag voorschrijven
  mijn huisarts is voorstander daar voor maar heeft mij gezegd dat hij het niet mag voorschrijven en dat enkel een gespecialiseerde arts dat mag hoe zit dat nu
  want het kost mij gewoon teveel geld om het zelf te betalen daar ik afgekeurd ben omdat ik 3 rugherniaas 1 nekhernia artrose in de ruggegraat beknelde en beschadige de zenuwen en copd heb

  #2509
  da witte wel
  Deelnemer
  • Level
  233 reacties

  @cor als jou huisarts voorstander is kan hij gewoon een voorschrift geven voor een variant van bedrocan bij de apotheek, dat wil niet zeggen dat het ook vergoed wordt.

  @sativa als die therapeut bedrocan (de erkent medicinaal cannabis kweker voor onze staat) voor kan schrijven wel dat potje is belangrijk voor justitie om te zien dat je cannabis hebt voor geschreven gekregen door arts of therapeut. jou huisarst kan wel op papier zetten dat je op advies van een andere therapeut aan medicinale cannabis bent begonnen ook al is hij/zij zelf geen voorstander.

  En uit de tuin jassen zullen ze altijd kunnen want dan hebben ze de smoes dat er iemand geur hinder heeft onder vonden je mag immers geen overlast veroorzaken daarom adviseer ik beter binnen kweken dan kun je alle aspecten van overlast zoals geur hinder tegen gaan door de lucht te filteren.
  Als het binnen staat staat het ook uit het zicht zo dat tegen standers niet kunnen irriteren dat iemand een plantje in zijn tuin heeft staan.
  En binnen heb je geen last van extreme weers invloeden zoals hagel of het arsenaal aan beestjes wat hun habitat in jou tuin heeft gevestigd.

  #2512
  Anoniem
  Inactief
  • Level
  • Level
  • Level
  619 reacties

  Wouw wat hebben jullie een mazzel dat jullie artsen wel willen meewerken. Ik heb nog steeds niks gevonden en ga uit pure noodzaak maar een verklaring van en therapeut regelen. Misschien dat ik daarmee wel een arts kan vinden die geen aversie heeft tegen medicinale cannabis. Mocht iemand een arts in nl weten waarbij ik als cliënt kan inschrijven dan hoor ik het graag! Ik reis er desnoods de andere kant van Nederland voor af!

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 95)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.