(advertenties)
(advertentie)

Rudy Reyes kwam in 2003 in een grote vuurstorm terecht. Nadat hij eerst zijn familie in veiligheid bracht, ontsnapte hij zelf ternauwernood aan de verbrandingsdood. Omdat zijn lichaam niet goed op reguliere pijnstillers reageerde, ging Rudy opzoek naar alternatieven. Hij ontdekte cannabis tegen pijn en wietzalf voor zijn verbrande huid. Sindsdien is zijn levenskwaliteit aanzienlijk verbeterd.

De staat Californië staat bekend om heftige bosbranden die jaarlijks vele slachtoffers eisen. Tijdens een van de heftigste branden in 2003 verbrandde Rudy Reyes ongeveer 70 procent van zijn lichaam. Ook verloor hij een oor en een deel van een vinger. Talloze operaties waren nodig om hem er weer bovenop te helpen. En dat niet alleen. Wietzalf heeft de genezing van zijn huid enorm bevorderd. En het verdampen van cannabis bleek effectiever dan andere geneesmiddelen tegen pijn.

Toen de raad van supervisors in San Diego County zich tegen de nieuwe medicinale cannabiswetten in Californië keerde, liet Rudy het er niet bij zitten. Hij kwam in actie en werd politiek actief. Hij wilde namelijk dat de County zich niet zou verzetten tegen mediwiet. In plaats daarvan betoogde hij dat ze hun geld en energie moesten steken in de bouw van een ziekenhuis en brandpreventie.

Een indrukwekkend verhaal van een strijdlustige man. Let op, bevat beelden die als je als schokkend kan ervaren.