(advertenties)
(advertentie)

Toen de moeder van zijn vriend bedlegerig was door multiple sclerose (MS), liet Jeff haar kennismaken met medicinale cannabis om haar pijn te verlichten. En Jeff Calegari – die zelf wiet gebruikt tegen angst en slaapstoornissen – ontsloot hiermee ook een levenslange passie voor het gebruik van de plant om mensen met terminale ziekten te helpen.

‘Ik heb mijn gelukkige zone gevonden met cannabis’

Jeff Calegari, CEO en medeoprichter van GetHerb.co, deelt zijn persoonlijke en professionele reis met cannabis van meer dan 25 jaar in deze korte video. Calegari maakte voor het eerst kennis met cannabis in zijn tienerjaren en zijn perspectief evolueerde aanzienlijk van toevallig gebruik tot het erkennen van de diepgaande medische voordelen.

Zijn verhaal begint met een aangrijpend relaas over hoe cannabis verlichting en vreugde bracht aan een vriend die aan multiple sclerose leed. Die ervaring wakkerde zijn interesse in de therapeutische mogelijkheden van de plant aan.

Jeff benadrukt het belang van het bekijken van cannabis door een therapeutische lens, waarbij hij pleit voor microdosering en verantwoorde consumptie. Zijn reis gaat niet alleen over persoonlijk gebruik, maar ook over het bijdragen aan een industrie die doseerbare, gereguleerde producten biedt voor verschillende gezondheidsbehoeften.

“Ik gebruik cannabis waarschijnlijk drie of vier keer per week,” vertelt hij Leafwell, de makers van de video die je zo gaat zien. “Ik heb het gevoel dat ik een bepaald punt heb bereikt waarop ik mijn gelukkige zone ermee heb gevonden.”