(advertenties)
(advertentie)

Toen Amanda Bordenca 13 jaar oud was, kreeg ze last van angsten en depressies. Ze bezocht de dokter en kreeg meerdere psychiatrische diagnoses en werd naar huis gestuurd met voorgeschreven farmaceutische medicijnen.

Onaangename bijwerkingen doken snel op, dus stopte ze met de medicatie. Amanda’s angst ontwikkelde zich tot agorafobie, een extreme vorm van angst waardoor ze zelfs het huis niet meer uit kon. Een bezoek aan de dokter bracht haar aan de benzodiazepines, en in de loop der jaren nog meer voor depressie en angst.

“Ondertussen gebruikte ik cannabis. En nu ik erover nadenk, was cannabis in die tijd ongeveer het enige wat me aan dit leven hield,” zegt Amanda. “Omdat de medicijnen die ze me gaven me in een neerwaartse spiraal naar een depressie brachten.”

Terwijl haar geestelijke gezondheid achteruit bleef gaan, zocht Amanda wanhopig naar een uitweg. Toen probeerde ze een opiaat, wat twee jaar lang een verslaving werd. Na het doorlopen van een afkickprogramma gebruikte Amanda cannabis om haar te helpen af te kicken van de opiaten.  Sinds ze haar medische kaart heeft, zegt Amanda dat het alles heeft geholpen, van angst tot zure reflux. Het heeft haar ook geholpen om van haar psychiatrische medicatie af te komen.