(advertenties)
(advertentie)

Bijzonder verhaal van cannabisgoeroe en zadenmaker Soma, die in de zomer van 2019 gedotterd moest worden aan zijn kransslagader. Twee weken daarna volgde het échte grote onderhoud: er werd een hartklep vervangen. Tijdens alle ingrepen gebruikte Soma cannabis tegen de stress en de pijn. En dat werkte enorm goed! Lees hier zijn ervaring.

Zoals je wellicht weet gebruik ik cannabis niet alleen recreatief, maar ook medicinaal. In 2005 heb ik een openhartoperatie ondergaan. Ik heb toen een nieuwe hartklep gekregen van een rund, die in de meeste gevallen ongeveer 15 jaar meegaat. Inmiddels dus 14 jaar geleden.

Gedotterd

Het enige medicijn dat ik in al die tijd nam is medicinale cannabis. Maar de laatste onderzoeken hebben helaas toch uitgewezen dat de hartklep die ik toen kreeg, zwakker geworden is. Vandaar dat ik in januari naar het ziekenhuis moest om gedotterd te worden. Een ingreep waarbij mijn vernauwde kransslagader weer werd verwijd, zodat het bloed er weer goed doorheen kan stromen.

Wanneer mensen zo’n operatie ondergaan, krijgen ze normaal gesproken valium tegen de pijn. De artsen boden mij ook zo’n tabletje aan. Ik weigerde vriendelijk en vertelde de specialist dat mijn lichaam over een endocannabinoïden-systeem beschikt, en geen valium-systeem.

Ik weigerde de valium, en vertelde de specialist dat mijn lichaam over een endocannabinoïden-systeem beschikt, en geen valium-systeem.

In plaats van de valium, koos ik ervoor om een edible te nemen. Ofwel voedsel met daarin de werkzame stoffen uit cannabis, zoals bijvoorbeeld spacecake. Ik nam het een uur voordat ik naar het ziekenhuis ging, en zorgde ervoor dat alle artsen en verpleegsters ervan op de hoogte waren. De cannabis hielp me om rustig en kalm te blijven tijdens de operatie. Afgezien van een plaatselijke verdoving in mijn pols, heb ik verder geen farmaceutische drugs gekregen.

Ik eet graag cannabis en alle soorten voedsel. Ik maak zelf mijn eigen edibles en doe dat al jaren. Meestal gebruik ik edibles thuis, of wanneer ik naar de sauna ga om te ontspannen. Deze keer was het echter anders, aangezien ik de cannabis specifiek had genomen voor de operatie. De omgeving van het ziekenhuis voelde medicinaal aan, en de manier waarop de cannabis me hielp om kalm en ontspannen te blijven.

Zelf wietboter maken is overigens niet erg moeilijk, zolang je maar een goede kwaliteit medicinale cannabis hebt. De medische wereld moet de geweldige effecten en mogelijkheden van cannabis nodig en snel onderzoeken. En ik ben er ook van overtuigd dat het niet lang meer zal duren voor dat dat het geval is. Niet alleen in Amerika maar overal ter wereld.

Snel herstel

Na de operatie werd ik naar een grotere kamer gebracht om bij te komen. Ik kreeg daar 2 liter water, en werd verteld dat dat nodig was om de chemische middelen van de operatie uit mijn systeem te spoelen.

Terwijl ik daar zat te wachten en het kalmerende effect van mijn cannabis in mijn aderen en mijn ziel voelde, werden er meer patiënten naar binnen gebracht. Ze hadden dezelfde operatie ondergaan maar de meesten waren er slechter aan toe dan ikzelf.

Er stonden ongeveer 10 ziekenhuisbedden in de kamer, en het duurde niet lang voor ze gevuld waren met de andere patiënten. Ik bleef als enige in mijn stoel zitten, en werd af en toe bezocht door een verpleegster om mijn verband te checken en te controleren of ik mijn water wel goed dronk. Ik voelde me op enig moment zo op mijn gemak, dat ik een minuut of 20 in slaap viel in de stoel.

Ik moest de hele tijd denken hoe geweldig het zou zijn wanneer ziekenhuizen, ook CBD en THC aan patiënten zouden aanbieden. Het is totaal veilig en de enige bijwerking is een meer dan gezonde eetlust.

Nieuwe hartklep

Twee weken geleden was het tijd voor de TAVI-hartoperatie. Dat is een operatie waarbij de aorta-hartklep vervangen wordt. Het hele verblijf in het ziekenhuis duurde ongeveer 50 uur, maar 26 uur na de operatie werd ik al ontslagen. Alle vitale functies waren gecheckt en goed bevonden en mijn ziekenhuisbed was nodig voor een andere patiënt.

Ik wist al sinds december vorig jaar, dat ik op 28 mei 2019 onder het mes zou gaan. Hierdoor had ik veel tijd om me mentaal, fysiek, emotioneel, spiritueel en psychologisch voor te bereiden. Een week voor de operatie heb ik zelfs een testament op laten stellen!

Ook op wietgebied heb ik natuurlijk de nodige voorbereidingen getroffen. Als sinds 1996 heb ik een recept voor medicinale cannabis maar in het ziekenhuis mag je natuurlijk niet roken. Maar wiet is toevallig wel een van mijn legale geneesmiddelen. En dus bracht ik verschillende edibles mee naar het ziekenhuis.

Wederom koos ik voor edibles

Zoals gezegd maak ik mijn eigen wietboter en gebruik daarvoor biologische kokosolie, organische roomboter en biologisch gekweekte cannabis. Deze kun je op ettelijke verschillende manieren gebruiken om edibles van te maken. Ik mengde het met pure chocola en kokospasta en bracht daar een pot van mee naar het ziekenhuis. Ook had ik een flesje THC siroop, die een vriend voor mij gemaakt had. En ik zou sowieso niet onder het mes gaan zonder mijn organische pistache hasj-snoep, dus dat had ik ook bij me.

Ik zou sowieso niet onder het mes gaan zonder mijn organische pistache hasj-snoep

Toen de moeder van mijn zoon het ziekenhuis binnenkwam, merkte ze – scherp als ze is – de rookruimte van het ziekenhuis op. We gingen meteen naar buiten om daar twee dikke joints te roken die ik had voorgedraaid. Niemand die er ook maar iets van zei. Nog ontspannen van de smakelijke joints ging ik terug naar het ziekenhuis om mijn bloed te laten checken.

Eenmaal officieel in het ziekenhuis ingecheckt, kon ik niet langer naar de rookruimte op de binnenplaats. Gelukkig had ik mijn edibles nog; ik startte met een beetje van de THC siroop in mijn koffie. Dat kalmeerde mijn zenuwen meteen. Uiteindelijk stond me de volgende ochtend een zware operatie te wachten. Op de avond voor de operatie at ik wat van mijn wietboter en chocola, wat me hielp om rustig te kunnen slapen.

Om half acht ’s ochtends kwamen ze me halen en werd ik naar de operatiekamer gebracht. De ruimte was koel door de airconditioner maar ik was nog warm van binnen door mijn cannabis. Het maakte de pijnlijke prikken wat dragelijker voor me. De operatie duurde inclusief alle voorbereidingen, in totaal ongeveer drie uur.

Na de operatie

Wietboter, de absolute klassieker op het gebied van cannabis-edibles.

Na de operatie werd ik naar een observatieruimte gebracht, waar de artsen vitale zaken als mijn hartslag continue in de gaten hielden. Mijn benen waren nog totaal gevoelloos van de verdoving. Gelukkig maar, want ze waren behoorlijk beurs van de operatie, wat normaal schijnt te zijn. Het beste wat ik voor mezelf kon bedenken was om wat van mijn hasj snoep te eten, en dat deed ik. Het ontspande me.

Via social media riep ik vrienden op om voor me te bidden. Zowel voor als na de hele operatie voelde ik krachtige golven. Ik weet dat gebeden en positieve gedachten iemand echt kunnen helpen.

Erkenning

Soma in zijn huis in Amsterdam [somaseeds.nl]

De eersten die me na de operatie kwamen opzoeken waren mijn zoon en zijn mama. Ze deden me beseffen waarom ik dit vergaande avontuur in heling, goed en wel moest doorstaan. Ik wil de dag meemaken waarop cannabis een officieel medicijn in ziekenhuizen wordt, en het eindelijk erkenning krijgt voor de waardevolle geneeskracht.

Iedereen zou zelf eens een paar wietplanten moeten kweken, gewoon thuis in de achtertuin of op een balkon. Het is zo fijn om een paar mooie planten te hebben, wanneer de lente aanbreekt. Zelf wietboter maken is niet erg moeilijk, zolang je maar een goede kwaliteit medicinale cannabis hebt. Ik zou je willen aanraden om medicinale cannabis te onderzoeken. Zeker wanneer je een probleem hebt met je gezondheid, want er is niet veel waarvoor cannabis geen verlichting kan geven.

Soma is een Amerikaanse cannabisberoemdheid, woonachtig in Nederland. Na zijn eerste kennismaking met de heilige plant hing hij zijn driedelige pak aan de wilgen om zich met de plant bezig te houden. Hij ging onder meer wietsoorten veredelen en ontwikkelde enkele klassieke cupwinnaars. Op zustersite CNNBS schrijft hij met passie over de spirituele benadering van het kweken en wiet als medicijn.