(advertenties)
(advertentie)

Het mediwietjaar 2017: oktober

In een jaar groeide Yassines CSC Holland uit van een kleine club tot een serieuze stichting. Zo bezegelde hij onder meer zijn samenwerking met wietolie-goeroe Rick Simpson in Marokko. Diezelfde Simpson kon daarom natuurlijk niet ontbreken bij de feestelijke opening van CSC Hollands eerste pand. Mediwietsite was daarbij aanwezig en sprak uitvoerig met Rick en andere aanwezige gasten.

Rick Simpson eregast bij feestelijke opening CSC Holland

Na lang zoeken vond Yassine eindelijk een geschikt pand voor zijn Cannabis Social Club Holland, welke woensdag 25 oktober op feestelijke wijze werd geopend. Naast leden en sympathisanten van de stichting was ook Rick Simpson als eregast aanwezig. Mediwietsite sprak uitvoerig met de activist, die sinds kort samenwerkt met de CSC Holland.

Opening CSC Holland

Op woensdag 25 oktober werd op feestelijke wijze het nieuwe clubhuis van Cannabis Social Club Holland geopend in Katwijk. Na maanden van zoeken is het Yassine en consorten eindelijk gelukt de perfecte locatie voor de club te vinden. Het pand in Katwijk dient naast kantoor ook als cannabis-informatiepunt voor de leden, waar zij hun ervaringen kunnen uitwisselen onder het genot van een kopje koffie of thee.

v.l.n.r.: Greg van Cannabytics, voorzitter van CSC Holland Yassine en wietolie-legende Rick Simpson

Alle leden van CSC Holland ontvingen een uitnodiging en waren van harte welkom bij de feestelijke opening. Velen namen de moeite – en kwamen van heinde en verre – om bij de opening aanwezig te zijn. Naast leden en andere sympathisanten waren bij de opening aanwezig Greg Dennett van testlaboratorium Cannabytics, filmmaker Mike Wise en Ruben van de redactie van Mediwietsite, die uitgebreid sprak met eregast en wietolie-legende Rick Simpson. Hij en zijn vrouw konden uiteraard op deze dag natuurlijk niet ontbreken, gezien onlangs bekend werd dat zij zullen gaan samenwerken met CSC Holland.

Rick Simpson

In gesprek met deze wietolie-legende bleek dat hij onvermoeid het goede woord blijft verspreiden, al dan niet ondersteund door gezonde frustratie. ‘Na een lezing zei een vrouw me eens dat ze mij boos vond overkomen. Ik zeg: natuurlijk ben ik boos, en dat zou jíj ook moeten zijn! Hoeveel van je geliefden heb je verloren aan kanker en andere ziekten die met cannabis behandeld zouden kunnen worden?’ Daarmee slaat de Canadese aanstichter van de cannabisolie-revolutie de spijker op z’n spreekwoordelijke kop.

Rick Simpson blijft onvermoeid de geneeskracht van cannabisextracten verkondigen, ook zij die er al in geloven krijgen Ricks bevestiging.

Als het om kanker gaat wordt de man feller, gezien hij al ruim 15 jaar de effectiviteit van cannabisextracten tegen de ziekte verkondigd. En hoewel de chirurgische kant van de medische wereld zich achter de man schaart, willen oncologen en dergelijke niets van zijn theorie weten: ‘Die geven je liever chemo, maar dat doet meer schade dan dat het je goed doet. Je hebt meer kans te overleven als je geen chemo neemt, is wat ik heb gezien. Maar jij wilt geen chemo hé’, begint hij ineens tegen de chihuahua van één van de bezoekers. ‘Want ook bij dieren werkt het fantastisch, vaak nog beter dan bij mensen…’

Zelfs de pluizige viervoeters konden rekenen op wat aandacht van eregast Rick Simpson.

Wietsoorten

Er werd vooral gesproken over de vele medicinale toepassingen van cannabis en verschillende uitwerkingen van diverse wietsoorten. Uiteraard liet Rick alweer z’n geloof in indica-strains blijken, omdat hij van mening is dat je zoveel mogelijk moet rusten om beter te worden en indica’s daar het best geschikt voor zijn, maar had deze keer ook eens een goed woord over voor sativa-dominante wietsoorten:

‘Ik heb een aandoening aan m’n hoofd, door eerder letsel is er constant herrie in m’n hoofd die maar niet wil stoppen. Een vriend uit Canada kwam eens bij me met een sativa, een smakelijk wietje die hij me liet proeven; en na de eerste hijs *whoef* was het geluid weg. Ik vroeg direct waar die vriend deze wiet vandaan had en we vertrokken naar de dealer. Daar klopten we aan, maar ik stond daar met kort haar en zonder m’n iconische cowboy-hoed. De man dacht dat ik van de politie was en deed alsof hij nergens vanaf wist. Helaas, want ik heb dergelijke sativa-wiet nooit meer gevonden.’

Samenwerking

Voor CSC Holland had de man niets dan goede woorden over: ‘Yassine gaat de goede kant op, ik ben erg blij met hem. Wereldwijd spreek ik mensen die doen wat hij doet en daar belachelijk hoge prijzen voor vragen. Yassine houdt het betaalbaar en heeft een mooi gebalanceerd product. Nu is het zaak die THC-gehalten in zijn extracten omhoog te krijgen, iets waar ik hem bij ga helpen.’ Doelend op de onlangs bezegelde samenwerking tussen de twee.

Binnenkort vertrekt Rick voor het eerst sinds lange tijd weer naar zijn thuisland, Canada, maar écht thuis voelt hij zich daar niet meer: ‘Ik ben inmiddels een Europeaan voor mijn gevoel. Het is gek dat een land waar ik 60 jaar heb gewoond en ben opgegroeid mij eigenlijk niets meer doet. Maar als je zoveel reist als ik heb gedaan gaat alles ook op elkaar lijken.’ Het zal daarom geen probleem voor Rick zijn om zich na z’n bezoek aan Canada in elk geval tijdelijk in Nederland te vestigen, om de social club te ondersteunen.

Bovendien zal Rick binnenkort in samenwerking met de club in Marokko zijn eigen wietsoorten gaan uitzaaien, waar hij erg naar uitkijkt. ‘Marokko is een prachtig land en we hebben het daar ontzettend naar ons zin gehad samen.’ In de video hierboven analyseert de man CSC Hollands hasjpasta tijdens hun bezoek aan Marokko. ‘Ik kan niet wachten daar lekker te gaan kweken op een boerderijtje, ik ben tenslotte maar een oude wietboer en kweken blijf ik het leukst vinden.’ Eén ding wordt uit het gesprek meer dan duidelijk, aan met pensioen gaan denkt deze 68-jarige activist en levende legende voorlopig nog niet.