(advertenties)
(advertentie)

Het mediwietjaar 2017: augustus

Onverwachts hoopvolle verhalen bereikten ons ook in 2017, waaronder een schoolvoorbeeld van de veranderende tijd waarin wij zitten. Niet elk politiekorps is namelijk fel tegen cannabismedicatie bleek in augustus, toen de voorzitter van CSC Holland met twee ongeopende flesjes wietolie het politiebureau in Alphen a/d Rijn uitliep. Die waren daar terecht gekomen nadat ze bij een verkeerde woning waren bezorgd; en bezorgde bewoners de politie belden toen ze een wietblaadje op het label zagen staan.

Politie retourneert wietolie aan voorzitter cannabis club

Twee verkeerd geleverde flesjes wietolie zorgden ervoor dat Yassine van cannabis social club Holland, zich op het politiebureau van Alphen a/d Rijn moest melden. Dit verliep beter dan hij aanvankelijk dacht en de agenten stuurden hem met een ‘veel succes’ en twee ongeopende flesjes de deur uit.

Op het matje

Het was flink schrikken voor Yassine Boulahfa, die we kennen als de voorzitter van cannabis social club (Zuid) Holland, toen hij afgelopen dinsdag telefonisch werd uitgenodigd om op een politiebureau in Alphen aan de Rijn langs te komen. ‘We hebben twee flesjes van u gevonden, kunt u ze komen ophalen op het bureau?’

Yassine schoot hierop, logischerwijs, enigszins in de stress. Niet in de laatste plaats omdat hij zich met het verstrekken van wietolie met THC officieel met illegale zaken bezighoudt en hij niet wist wat voor flesjes er bij de agenten terecht waren gekomen.

Maar gezien de Leidse social club transparant wenst te handelen om aan een beter beeld van (medische) cannabis bij te dragen, ging de voorzitter graag in op het verzoek om op het bureau te verschijnen. ‘Ik zat zelfs nog te twijfelen om er niet heen te gaan, maar ik dacht f*ck it dit is waar ik het uiteindelijk voor doe: algehele legalisering en opkomen voor mijn leden.’

De stichting verstrekt naast verschillende sterkten THC-olie, ook CBD-olie.

Retour afzender

Op het politiebureau aangekomen bleek dat er dus tot twee keer aan toe een zending van de social club bij een verkeerd adres was afgeleverd. De ‘vreemde pakketten’ wekten argwaan bij de onterechte ontvangers, die op hun beurt volledig onrechtmatig besloten de pakketten te openen. Bij het zien van het woord cannabis op het etiket van de wietolie raakten zij in paniek en besloten hiervoor de politie te bellen.

CBD-olie

Geluk bij een ongeluk was dat deze zending enkel CBD-olie betrof. De stichting verstrekt namelijk naast hasjolie met THC aan haar leden, ook CBD-olie aan zowel leden als niet-leden van de social club. Bij het bestellen van het middel in de webshop  van de club is er hoogstwaarschijnlijk een verkeerd huisnummer ingevuld, waardoor de zending op een ander adres dan die van de besteller aankwam.

Was dit een zending met THC-wietolie geweest, dan was de kans op vergissing kleiner. Immers moet iemand zich eerst aanmelden als lid van de club. Daarvoor ontvang je verschillende formulieren die ondertekend teruggestuurd dienen te worden, alvorens je de wietolie met THC kunt bestellen.

Yassine kreeg zijn ongeopende flesjes CBD-olie gelukkig retour

Eind goed, al goed

De dienstdoende agenten waren tot Yassines opluchting vriendelijk en geïnteresseerd in zijn werkzaamheden. Zo vroegen zij naar de prijzen van de producten en vroegen of de stichting ook THC-olie heeft. 

Daarop antwoorde hij: ‘Ja die verstrek ik, maar alleen aan leden die ziek zijn of bepaalde aandoeningen hebben zoals kanker, multiple sclerose, reuma en slaapproblemen.’ Hij gaf ook aan dat de stichting voor het decriminaliseren van de zwarte markt is, waarop de agenten zeer positief reageerden.

Vervolgens kreeg Yassine tot zijn verbazing de twee flesjes ongeopend en netjes retour en werd hem veel succes gewenst met zijn werkzaamheden. ‘Al met al kijk ik er positief op terug en sterkt het mij alleen maar in het nastreven van mijn doel. Ik doe dit met volle overgave en strijd voor legalisering van cannabis, maar vooral voor het belang van de patiënten’, laat hij Mediwietsite weten.