(advertenties)
(advertentie)

Het mediwietjaar 2017: juni

In juni bereikten wij een enorme mijlpaal met het Mediwietforum, de plek die wij inrichtten voor experts en groentjes om te praten over alles wat met medicinale cannabis te maken heeft. Duizend leden hadden zich tot die maand namelijk aangemeld sinds de lancering van de site in november 2016. Inmiddels zijn er fotowedstrijden gehouden en zelfs vaporizers weggegeven en maak je nog steeds kans op het winnen van een complete Mediwietsite kweekkast. 

Mijlpaal: duizendste aanmelding op het Mediwietforum

Het Mediwietforum is een plek waar experts en beginners terecht kunnen met vragen, ervaringen delen en praten over alles wat met medicinale cannabis te maken heeft. Onlangs meldde zich alweer het duizendste lid aan en de community groeit gestaag door.

1000 leden

Toen Mediwietsite & Mediwietforum in november 2016 de lucht in ging was dit nog toekomstmuziek, de duizendste aanmelding op het forum. Zeven maanden na dato is het toch echt een feit – WAUW! :D – en tikt de teller boven de duizend gestaag door. Bedankt, bedankt, bedankt.

Meer dan duizend mensen, meer dan duizend verhalen, meer dan duizend steunpunten voor meer dan duizend patiënten. Want het forum is (en blijft) dóór en vóór de patiënten in het leven geroepen. Het is bedoeld als vraagbaken, want met zoveel verschillende ervaringen en verhalen zit er een antwoord tussen op elke vraag.

Mediwietforum is van een ‘digitaal praatclubje’ uitgegroeid tot een betrokken online gemeenschap. [Foto: shutterstock/ CREATISTA]

Het is echter niet alleen vraag en antwoord. Patiënten kunnen er ook hun ei kwijt en steun ontvangen van gelijkgestemden of anderzijds meelevende forumleden. Het is immers niet altijd even makkelijk om jezelf of een ander met medicinale cannabis te behandelen. Vooral gezien de illegaliteit van het kweken en verwerken van cannabis tot wietolie, de impact van een heftig ziektebeeld en de stigmatisering van cannabisgebruikers.

Iedereen is welkom

Het Mediwietforum is intussen uitgegroeid tot een breed platform waar iedereen zich thuis kan voelen. In tegenstelling tot andere fora is het er niet alleen voor experts en professionals, maar kunnen ook beginners er terecht met hun vragen. Zij worden vaak snel en deskundig op weg geholpen door een van de vele actieve Mediwietforum-leden.

De meest uiteenlopende onderwerpen worden besproken op het Mediwietforum.

Het credo ‘er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden’ zou als slogan kunnen dienen voor de online-gemeenschap die zich op het Mediwietforum heeft verzameld. Het is werkelijk hartverwarmend om te zien hoe behulpzaam mensen nog kunnen zijn, in deze harde tijden.

Van alles wat

Een van de meest actieve onderwerpen op het Mediwietforum is het binnen kweken, onder de Doe-het-zelf-rubriek. Het is natuurlijk altijd leuk om met een kweekcyclus mee te kijken en daarvan te kunnen leren. Diverse leden delen dan ook graag hun kweekavonturen met hun mede-forumleden.

Verreweg het populairste onderdeel van het forum is dan ook de legale kweek van Beëlzebud, een kweker die volgens het Tilburgse convenant legaal cannabis mag kweken voor medicinale doeleinden. Zijn kweekverslagen komen wekelijks op onze zustersite CNNBS.nl, om vervolgens uitgebreid op het Mediwietforum besproken te worden door onze leden.

Winactie

Mediwietforum maakt mensen niet alleen blij met goede informatie en een veilige plaats om met gelijkgestemden te communiceren, we geven ook prijzen weg! Er zijn tot nu toe al twee winacties afgerond die zeer goed in de smaak vielen bij de lezers. Zo goed zelfs, dat sommige forumleden vragen wanneer we de volgende organiseren.

Zo gaven wij voor de ‘Mediwietfoto van de maand – Maart 2017‘ een handige Plagron Top Growbox weg, met dank aan onze vrienden bij Plagron. In April deden we daar een schepje bovenop en werd met dank aan vaposhop.nl een gloednieuwe PAX3 vaporizer weggegeven t.w.v. €259,-.

Mediwietforum-lid ‘@Opa’ ging er dankzij deze foto met de felbegeerde PAX3 vaporizer vandoor.

Kweekkast winnen

De eerste – en grootste – actie die op het Mediwietforum werd gelanceerd loopt nog steeds. Onder de eerste tien Mediwietforum-leden die drie wietblaadjes onder hun naam hebben staan wordt namelijk een complete Mediwietsite kweekkast met LED verloot! Er hebben zich inmiddels vijf mensen voor gekwalificeerd en er zijn nog vijf plekken over.

Door actief te zijn op het Mediwietforum maak je nog steeds kans op een complete Mediwietsite kweekkast.

Praat mee

Kans maken op die mooie kweekkast kan dus nog steeds. Het enige dat je ervoor hoeft te doen is je te registreren op het Mediwietforum en mee te praten over medicinale cannabis. Als je zelf geen vragen te stellen hebt kun je een kweekverslag bijhouden, ervaringen of tips en trucs delen of vragen van anderen beantwoorden met jouw kennis, kunde en ervaring. Meer dan duizend mensen gingen je al voor.

[Openingsfoto: shutterstock/Arthimedes]