(advertenties)
(advertentie)

Het mediwietjaar 2017: mei

Wat absoluut een grote rol speelde onder medicinaal cannabisgebruikers in 2017 was het zelf kweken van wiet. Mediwietsite faciliteert daarin door een laagdrempelige manier aan te bieden waarop patiënten thuis veilig hun eigen schone cannabis kunnen kweken. Tijdelijk was-ie uitverkocht, omdat de tot dan toe gebruikte lamp niet meer leverbaar was, maar in mei vonden wij de perfecte vervangende LED-lamp voor de Mediwietsite kweekkast.

Eindelijk weer beschikbaar: Mediwietsite kweekkast met LED

Tijdelijk was onze kant en klare Mediwietsite kweekkast met LED kweeklamp uitverkocht. De reden was dat de Horticoled MRIII led kweeklampen niet langer leverbaar waren, en we op zoek moesten naar een nieuwe LED. Dankzij de high end Hans Panel LED is de LED-kweekkast nu weer voor iedereen beschikbaar. 

Kwali-tijd

Het heeft een paar weken geduurd om een waardige opvolger van de Horticoled MRIII LED kweeklamp te vinden. De nieuwe LED moest namelijk wel aan onze strenge eisen voldoen. In de eerste plaats moest hij natuurlijk genoeg kracht hebben voor een succesvolle oogst.

Maar daarnaast wilden we de Mediwietsite kweekkast ook voor iedereen betaalbaar houden én moesten we er van op aan kunnen dat de nieuwe lampen niet weer van het ene op het andere moment van het toneel zou verdwijnen. Het liefst met een Nederlandse producent voor een kort lijntje in het geval van een defect of bij vragen.

Hans Panel

Mogen we je voorstellen aan onze nieuwe led: de hoogwaardige Hans Panel. Een led kweeklamp van Nederlandse makelij die alleen de beste led diodes van CREE bevat. De Hans Panel heeft dankzij een groot oppervlak een ideale lichtspreiding voor de compacte Mediwietsite kweekkast. Daarnaast heeft iedere led een eigen reflector met een brede stralingshoek. Dit zorgt ervoor dat de LED kweeklamp lekker dicht op het gewas kan hangen, wat een groot voordeel is in onze discrete – maar relatief lage – kweekkast.

Veel andere LED kweeklampen maken gebruik van lenzen om de stralingshoek van het licht te beïnvloeden. Dit zorgt echter voor een afname in lumen omdat het licht eerst door de lens heen moet. Bij de Hans Panel zit er niets tussen de LED diodes en de planten dat een deel van het licht kan blokkeren, zodat al het licht effectief door de planten opgenomen kan worden.

De 100 Watt Hans Panel heeft een aparte groei- en bloeistand, zodat je planten tijdens de groei genoeg blauw licht krijgen om strekken te voorkomen. In de bloeistand worden alle LED diodes gebruikt wat voor veel licht in het rode kleurenspectrum zorgt, zodat toppen goed zullen ontwikkelen. Mochten je wietplanten tegen het einde van de bloeifase toch net wat te hoog geworden zijn, kun je het licht met een dimmer traploos dimmen.

Nederlands fabrikaat

Hans Panels worden al meer dan vijf jaar in Nederland geproduceerd en zijn een van de best bewaarde geheimen op het gebied van LED. Ze worden in Nederland, Duitsland, Engeland en Noord- en Zuid-Amerika verkocht en leveren keer op keer de beste resultaten.

Omdat er zoveel slechte LED kweeklampen op de markt waren, ging Hans – de man achter de panels – op zoek naar een LED die met de helft van het stroomverbruik, dezelfde resultaten als HPS kon leveren. De eerste keer dat dat lukte leverden twee 65 Watt LED panels liefst 153 gram op.

  • Hans Panels krijgen alleen maar positieve reviews, ze bewijzen zichzelf keer op keer.
  • De LED panelen worden geleverd met een uitstekende service vanuit Nederland. Eventuele defecten worden direct verholpen.
  • Alleen de beste Cree LEDs worden gebruikt. Deze zijn 30% effectiever dan de goedkopere merken zoals Epistar en Bridgelux, die je in Chinese producten tegenkomt.

De Hans Panel heeft een groei- en bloeischakelaar en is traploos dimbaar van 0 tot 100% vol vermogen.

Dr. Groen

Wij zijn ontzettend blij met dit nieuwe LED panel in de Mediwietsite kweekkast, en kweekexpert Dokter Groen van onze zustersite CNNBS ook. Hij heeft inmiddels het eerste exemplaar van deze kweeklamp boven een negental Gorilla Glue zaailingen hangen. Volgens de kweekdokter is de Hans Panel een uitstekende keus, hij zegt er het volgende over:

“Hoewel ik hem nog niet in gebruik heb genomen, denk ik dat de Hans Panel de perfecte ledlamp is voor in de CNNBS kweekkast. Waarom? Wel, ik weet van bevriende kwekers dat ze zeer te spreken zijn over de Hans Panels en dat ze ervoor terugkomen als ze hem geprobeerd hebben. Het armatuur heeft een mooi groot oppervlak en verspreidt het licht daardoor heel mooi over het oppervlak van de CNNBS G-Kit. Het maximaal aangeraden kweekoppervlak van deze Hans Panel is 60 bij 80 centimeter en de CNNBS G-Kit is 60 bij 60 centimeter dus een ideale oppervlakte voor deze led. De aangeraden afstand tussen de planten en de Hans Panel is 10 tot 50 centimeter, wat dus ook heel goed uitkomt in de beperkte hoogte van de CNNBS G-Kit.”

Natuurlijk hoef je dat niet zomaar van Dokter Groen aan te nemen, maar kun je het in zijn wekelijkse kweekverslagen op CNNBS live volgen. De eerste zaailingen staan al onder de Hans Panel en wanneer zijn huidige HPS-ronde klaar is, zal de Hans Panel het stokje van de HPS overnemen. Wil je de kat dus eerst nog even uit de boom kijken? Dan kan dat door de kweekverslagen van Dokter Groen te volgen. De Mediwietsite kweekkast met Hans Panel is nu te bestellen en kost 539 euro.

9 Gorilla Glue zaailingen onder de Hans Panel bij Dr. Groen.

Mediwietsite kweekkast met 150 Watt HPS in prijs verlaagd

Drie maanden geleden lanceerden we de Mediwietsite kweekkast met daarin een 150 Watt HPS kweeklamp. Dokter Groen draaide er een zeer succesvolle kweekronde mee. Wat zeggen we? Het wordt waarschijnlijk zijn meest lucratieve oogst in de kweekkast tot nog toe! Stuk voor stuk zijn de toppen van zijn wietplanten dik, plakkerig en opgezwollen door het krachtige licht van de HPS lamp.

Net als de LED versie, is ook de Mediwietsite kweekkast met 150 Watt HPS volledig plug en play en kun je er meteen mee aan de slag. Om de extra stralingswarmte van de HPS kweeklamp effectief weg te blazen, wordt de HPS kweekkast geleverd met een clip on ventilator zoals Dr. Groen die ook gebruikte.

Het werk van de 150 Watt HPS versie van de Mediwietsite kweekkast.

 

De 150 Watt HPS kweeklamp verving het tot dan toe goedkoopste model van de Mediwietsite kweekkast met T-Neon verlichting. De HPS kweeklamp zorgt voor spectaculaire resultaten en leverde Dr. Groens beste oogst tot nog toe in de kweekkast op. Met een verkoopprijs van 485 euro wás het al de goedkoopste kant en klare kweekkast op de markt, maar nu helemaal.

Tegelijk met de komst van de nieuwe LED versie, is we de HPS versie namelijk blijvend nog verder in prijs verlaagd zodat je hem nu voor slechts 489 euro kunt bestellen! En met een gemiddelde oogst tussen de 80 en 150 gram, heb je dat dus zo terugverdiend.