Hoeveel tijd kost het om binnen je eigen (medi)wiet te kweken?
Door zelf je mediwiet te kweken voor eigen gebruik kun je een hoop geld besparen maar dan moet je ook wat tijd investeren (en wel zoveel om precies te zijn).
Het zou ideaal zijn als we in een zonnig land zouden leven waar het klimaat het hele jaar door perfect is om je eigen medicinale cannabisplanten te kweken. Maar helaas, je hoeft maar naar buiten te kijken om te weten dat het niet het geval is. Het weer staat niet toe dat wij het hele jaar door buiten wiet kweken. Sterker nog, soms lukt het al niet in de zomer – want zelfs met een redelijke zomerperiode bestaat de kans op top- of stamrot dankzij het natte en regenachtige klimaat.
Daarbij is niet alleen het weer een bedreiging voor je oogst. Met wietplanten in de tuin loop je altijd het risico op bezoek van plantendieven, die je in de laatste weken ontdoen van de planten waar je zoveel energie in stak; of het hennepteam van de politie – dankzij een tip van oplettende behulpzame buren.
Sommige patiënten hebben echter dermate veel cannabis nodig, dat zij het niet altijd redden met een al dan niet gelukte buitenoogst. Anderen hebben weer teveel nodig om te kunnen betalen in de coffeeshop of apotheek; en bovendien is die cannabis niet altijd vrij van pesticiden of andere schadelijke middelen. Schone (medicinale) wiet kweek je uiteindelijk het beste – en veiligst – zelf.
Maar hoe moet dat nu als het buiten misgaat of het niet kan wegens ruimtegebrek of behulpzame buren? Nou, dan kweek je discreet binnenshuis je eigen cannabis. Dat kan namelijk voordelig en eenvoudig in de gebruiksvriendelijke Mediwietsite kweekkast.
Iedereen heeft recht heeft op genoeg schone, onbespoten en vooral betaalbare (medicinale) cannabis. Daarom bedacht onze zustersite CNNBS in 2014 de kleine, handige G-kit/Mediwietsite kweekkast. Het stijlvolle uiterlijk en de bescheiden buitenmaat van slechts 119 x 61 x 61 centimeter zorgen ervoor dat iedereen wel een plekje voor de kast kan vinden. De fluisterstille afzuiger en actieve koolstoffilter zorgen ervoor dat je buiten de kast niets hoort of ruikt. Daarbij zit er slechts één stekker aan de kleine kweekmachine, dus makkelijker wordt het eigenlijk niet.
Verschillende typen kweeklampen passeerden de afgelopen jaren de revue. Na 200 Watt fluorescente T5 lampen en verschillende ledsystemen, kwam de vriendelijkste kweekkast van de Benelux uiteindelijk met de huidige 100 Watt Hans Panel led (539 euro), letterlijk als beste uit de kast. Om ook mensen met een kleiner budget tegemoet te komen kreeg de Mediwietsite kweekkast een voordeliger zusje, met daarin een bewezen goede 150 Watt HPS kweeklamp (449 euro).
Ondanks het bescheiden verbruik van de Mediwietsite kweekkast, is een oogstdoel van een gram per Watt niet te hoog gegrepen. Met de nieuwe kweeklampen haalde de hobbymatige CNNBS-kweekverslaggever Dr. Groen zelfs direct zulke resultaten.
De door hem gekweekte Night Queens leverden in de versie met de 150 Watt HPS lamp liefst 156,74 gram droge wiet op; en de opbrengst van de notoire Gorilla Glue was bijna een gram (0,95 gram) per Watt in de led-versie van de G-kit/Mediwietsite kweekkast. Professionele opbrengsten zijn dus geen probleem voor de hobbymatigste kweekkast van Nederland en België.
België is overigens nog een reden geweest voor CNNBS om twee jaar geleden met de G-Kit/Mediwietsite kweekkast op de markt te komen. Daar geldt sinds 2005 namelijk nog steeds een ministeriële richtlijn die het bezit van 1 cannabisplant per volwassene toestaat.
Volgens deze richtlijn kan de vaststelling door de overheid van dit bezit, zolang er geen sprake is van overlast of andere verzwarende omstandigheden, enkel leiden tot een vereenvoudigd proces verbaal, zonder enige vorm van sanctie of inbeslagname. Eén cannabisplant kweken kan voor Belgen dus zonder enig risico op vervolging, en de Mediwietsite kweekkast is de beste plaats voor die ene plant.
Kortom; ben je het beu om dure wiet te moeten kopen in de coffeeshop of op straat? Wil je er zeker van zijn dat je geen bespoten rommel rookt en zonder risico je eigen mediwiet kweken op een kleinschalige manier? Dan biedt de Mediwietsite kweekkast daarvoor de meest stijlvolle en simpelste oplossing. Hier vind je de kweekverslagen van CNNBS’ Dr. Groen in de G-Kit, en hier op Mediwietsite.nl lees je de ervaringen van de medicinale hobbykweker Mr. Kush.