(advertenties)
(advertentie)

Voor een allereerste kweek is de Super Silver Haze plant van CNNBS lezer ‘Amsterdam’ echt prachtig geworden. Dat niet alleen maar hij schreef er een mooi kweekverslag over, waarmee hij ook nog eens drie Mohammed én drie Sneeze wietzaden verdiende.

Met de publicatie van het fotoverslag hieronder won lezer ‘Amsterdam’ zes mooie wietzaadjes – drie Mohammeds en drie Sneeze zaden. Deze heerlijke wietsoorten werden door zo’n 50 thuiskwekers getest, en kwamen daarbij als winnaar uit de bus. Heb je zelf ook een compleet kweekverhaal geschreven? Stuur hem dan eens naar onze zustersite CNNBS, want dan ontvang je in ruil daarvoor drie wietzaden van CNNBS.shop naar keuze. Insturen van kweekverslagen kan HIER, en het kweekverslag van Amsterdam lees je hieronder…

Amsterdam kweekt Super Silver Haze

Door: Amsterdam

Wietsoorten:
Onder meer Super Silver Haze
Groeifase:
12 weken
Bloeifase:
10 weken
Setup:
Groeitent: 1 bij 1 meter met 100Watt Led
Bloeitent: 1.50cm bij 90cm.
Kweeklamp: 300 Watt LED (Mars Hydro SP3000) + 240 Watt Samsung Lm301B (Rubol.nl bars)
Medium: Plagron batmix organic
Voeding: Plagron organic

 

Mijn eerste kweek begint met een 36 Watt Sansi groeilamp. Ik wilde testen of het mogelijk is om cannabis onder een zuinige lamp te groeien. Even knutselen met een doos, wat reflectief inpakpapier en een lamp van 40 euro, prima toch?

Het bleek enigszins succesvol. Van avocado’s tot paprika’s en cannabis, alles leek tevreden met de lampen. Al snel werd echter duidelijk dat je maar een klein oppervlakte van de juiste PAR waarden kunt voorzien met zo’n laag wattage lamp …dus ik had er al snel drie… Ook wilde ik toch wel graag een tentje om de luchtvochtigheid omhoog te krijgen. …en zodoende groeide de groeiopstelling zelf ook gestaag.

Super Silver Haze

Ik bestelde een paar cultivars van seedbanks die ik van de coffeeshop kende, en persoonlijk erg kon waarderen. Onder andere Super Silver Haze heb ik lange tijd gerookt. Daarom wilde ik kijken hoe die eruit zou komen als ik hem zelf zou kweken in volledig organische grond met volledig biologische plantenvoeding.

Na flink wat onderzoek gedaan te hebben, en enkele forums gelezen te hebben, besloot ik voor de Plagron voedingslijn te gaan. Om deze de beste kans te geven heb ik de complete lijn voor organisch groeien gebruikt. In het kort kan ik zeggen dat ik zeer tevreden ben over deze lijn, en nergens problemen ben tegengekomen. Ondanks dat de Silver Haze als ‘moeilijk om te groeien’ word bestempeld.

Bloeien

De bloeitent werd een stuk groter: 90 x 150 centimeter. Erin kwam ook flink meer licht dan de Sansi lampjes: 540 Watt met nieuwe Samsung LM301B leds. Ook kwam er een hygrostaat en flinke afzuiging met filter in de bloeitent.

Ik begon bij de vierde node met low stress training en heb hier en daar in chiropractor-stijl de takken op z’n plek gebogen. Na een groeiperiode van 10 weken had de plant een stuk of 30 groeipunten en ging de Super Silver de bloeitent in.

Ondanks de flinke verhoging van licht naar zo’n 900 PPFD in de bloeitent, toonden de planten zich al snel tevreden, en zag ik overal witte haren ontstaan. Ik baalde nu al van de hoeveelheid nodes die ik verwijderd had, die hadden nu mogelijk ook allemaal toppen gehad…
Tja, een eerste grow en al mijn growmies online zeggen dat het goed gaat. Dus afwachten maar en inderdaad; in week 7 begon het toch wel een erg mooi aanzicht te worden, met overal flinke kristallen op de gevormde toppen!

Ook is de training best goed gelukt met een redelijk vlak veldje toppen, die ondanks dat de tent niet gevuld is toch prachtig zijn elke keer dat de tent opengaat. De geur wordt elke dag zoeter en begint meer en meer naar een lekkere bos bloemen en fruit te ruiken. Als je een topje aanraakt komt een zeer sterke geur vrij. Hemels!

De oogst

Na 9 weken was het eindelijk zover: met een microscoop de trichomes bekijken en voila. Bijna 5 procent was al amberkleurig, dus voor het eerst in mijn leven was het kniptijd. Omdat ik nog veel moet leren over het kweken heb ik de plant in twee delen geoogst, het eerste deel na 9 weken en de rest bijna een week later.

Ik heb gekozen voor het knippen van gehele takken inclusief blad, en dit heeft geholpen het drogen te vertragen. Voor deze droging heb ik een kartonnen doos gebruikt met een paar kleine gaatjes erin. Elf dagen later hoorde ik eindelijk een knak bij het buigen van een topje, en kon het trimmen en wegen beginnen!

De smaak was meteen enorm vol bij het openen van de droogdoos, en veel sterker dan vrijwel alles wat uit de coffeeshop komt. Na een extra maand curen was de smaak echt superlekker, en volgens al mijn vrienden zelfs een heel stuk beter dan wat ze gewend waren!

Ik hoop dat de foto’s de planten een beetje recht aandoen want de smaak kan ik helaas niet goed omschrijven. Ik zou zeggen lijkt op jasmijn of lavendel met fruit en bloemen. Echt een lekkernij, en helemaal zelf gegroeid! Het resultaat smaakt naar meer en ik zal voortaan altijd mijn eigen medicijn kweken!

Groene groeten,

‘Amsterdam’ – 420 Growers Club