(advertenties)
(advertentie)

De kleine Atomic Grow kweektent is al een tijdje verkrijgbaar maar dit is het eerste kweekverslag met deze complete kweekset. Het verslag komt van een Atomic Grower, die drie sativa’s en een indica in de tent kweekte. Vier wietplanten dus maar liefst op slechts 0,16 vierkante meter, met een geweldig eindresultaat.

Voor ik begin zal ik mezelf even kort voorstellen. Ik ben een student uit het noorden van het land die graag een wietje mag roken. Als student heb ik echter niet heel veel te besteden, dus mijn wietgebruik begon er aardig in te hakken. Ik wist wel dat zelf kweken vele malen goedkoper zou zijn, maar daar heb ik op mijn kleine studentenkamer de ruimte niet voor. Bovendien heb ik als student ook weinig tijd om aan wietplanten te besteden…

Maar toen ontdekte ik de Atomic Grow kweekset. Deze is slechts 40 x 40 x 120 centimeter, en paste mooi naast het oude bankstel dat ik van mijn ouders kreeg. De set is heel voordelig, en helemaal compleet met een koolstoffilter, full spectrum LED kweeklamp, afzuiger en tijdschakelaar. Hij verbruikt maar 65 Watt aan stroom, en maakt kweken heel gemakkelijk.

Ontkiemen en groeien

Zo gezegd, zo gedaan, dus ik bestelde de Atomic Grow set op CNNBS.shop. Binnen een kleine week had ik de set binnen. Hij werd geleverd met een handig instructie magazine, waarmee ik de tent stap voor stap in een half uurtje in elkaar heb gezet. Wietzaadjes had ik alvast in huis gehaald, het waren een Royal Gorilla, een Silver Haze en twee Amnesia zaadjes. Eén indica dus en drie sativa dominante soorten.

Ik stopte de zaden tussen twee vochtige wattenschijfjes. Daarna deed ze in een afgeknipte Pringles bus met een stukje huishoudfolie erover, om te zorgen dat het goed vochtig zou blijven. Binnen drie dagen waren ze allemaal uitgekomen, en heb ik ze in Atomic potten van 7 liter geplant. Deze heb ik volgens de instructies voor ongeveer 70% met een light mix aarde gevuld, met daarop een laag zaai- en stekgrond tot de potten gevuld waren.

Atomic LED

De plantjes kwamen al snel boven de grond, en groeiden mooi in het licht van de Atomic LED kweeklamp. De jonge plantjes bleven mooi gedrongen door het full spectrum licht, en groeiden lekker de breedte in. Om de plantjes een beetje te verwennen besproeide ik de bladeren bij iedere waterbeurt ook met water. Twee weken later vulden de wietplantjes samen het hele kweekoppervlak van de tent. Het waren toen al prachtige kleine wietboompjes om te zien.

Bloeien op 0,16 vierkante meter

Twintig dagen na het ontkiemen waren de plantjes groot genoeg, en heb ik de tijdschakelaar op 12/12 te gezet. Door de kortere dagen gingen ze geleidelijk over van groei naar bloei, en ongeveer tien dagen later ontdekte ik de eerste bloeiharen.

Nog tien dagen later (drie weken na de omschakeling) werden het al echte topjes. De planten begonnen nu ook sterker te ruiken. Telkens als ik de Atomic Grow tent opende werd ik verblijd met de heerlijke zoete geur van de Gorilla’s en de Amnesia’s. Door het koolstoffilter rook ik in mijn kleine studentenhuisje echter helemaal niets van de planten, perfect!

Eerste oogst

Van de derde week na het omschakelen van de tijdschakelaar tot aan de zevende week, zag ik de toppen steeds groter worden. Ze kregen meer en meer bloeiharen en kregen vanaf week vier van de bloeifase ook veel trichomen. Aan het einde van de zevende week zagen de toppen er al superdik uit, en heb ik de Royal Gorilla plant alvast geoogst. Deze had een lekkere dikke en vooral geurige hoofdtop met mooie paarse tinten erin. De trichomen lieten ook zien dat de plant klaar was, ze waren al voor 90% milky/wittig en voor 10% amberkleurig.

De Silver Haze en de twee Amnesia’s moesten nog wat langer doorbloeien, dus die heb ik laten staan. Die hadden nu weer wat meer ruimte gekregen.

Geurloos drogen

Om de oogst geurloos te kunnen drogen, heb ik een grote kartonnen doos bij de supermarkt gehaald en in de zijkant een rond gat geknipt. Deze doos heb ik tegen de Atomic Grow kweektent gezet, zodat het gat precies over de lucht-inlaat van de kweektent viel. Hierdoor werd de lucht vanuit de doos in de kweektent gezogen, en door het filter gefilterd, zodat de wiet geurloos in de doos kon drogen. In de doos had ik een lijntje gespannen om de wietplant ondersteboven aan te kunnen hangen.

Twee weken later, in de negende week na het omschakelen van de tijdschakelaar, was het tijd voor de tweede oogst van deze kweek. Na de trichomen nog eens goed te bekijken, wist ik dat de Silver Haze, en een van de Amnesia planten er ook klaar voor waren. De laatste plant had echter nog veel transparante trichomen, dus besloot ik om deze nog even te laten staan.

In week 11 was ook de laatste Amnesia klaar om geoogst te worden, en heb ik ook deze uit de Atomic Grow kweektent genomen zodat ik hem makkelijk kon knippen. Na het drogen van deze dame, heb ik alle toppen van de takken geknipt en in een paar weckpotten laten rijpen.

Heerlijke wiet!

Ondertussen had ik natuurlijk wel al het een en ander van de Gorilla, de Silver Haze en de eerste Amnees geproefd. Ik kan niet anders zeggen dat het heerlijke wiet is! Eigenlijk nog wel lekkerder als de wiet uit de coffeeshop (al zeg ik het zelf), en minstens net zo mooi. De toppen waren allemaal superhard en compact, en mijn vrienden zijn ook onder de indruk. Ik gebruik de Royal Gorilla meestal ’s avonds omdat ik er heerlijk op slaap. In de middag pak ik na college weleens een lekker Amnesia of Silver Haze topje.

Dat was mijn verslag van de Atomic Grow kweekset. Ik ben superblij dat CNNBS en Atomic Grow deze voordelige kleine kweekset beschikbaar hebben gemaakt, en daarom heb ik het verslag gemaakt. Inmiddels ben ik alweer aan mijn tweede kweekronde begonnen. Ik hoop dat je het leuk vond om mijn verslag te lezen.

Groene groet,
een Atomic Grower