(advertenties)
(advertentie)

Cannabis wordt al langer gegeten en gedronken, dan gerookt. In India is Bhang Lassi, een zuiveldrank met cannabis, al eeuwen populair. Een verfrissend en gezond drankje dat uitstekend geschikt is voor hete zomerdagen.

Yoghurt met cannabis = Bhang Lassi

Bhang betekent cannabis, Lassi is een yoghurtdrank met kruiden en soms fruit. Zelf Bhang Lassi maken is niet heel moeilijk en je kunt zelf kiezen of je gaat voor een lichte variant of een meer psychoactieve versie, door de wiet die je verwerkt vooraf te verwarmen zodat er decarboxylering optreedt.

LEES OOK: Wat is decarboxyleren?

Voor dit recept, goed voor tien tot twaalf glazen Bhang Lassi, heb je zo’n dertig gram verse, niet gedroogde cannabis nodig. Liefst geen knipafval, maar gewoon topjes. Doe de cannabis in een theepot en schenk er een halve liter kokend water op. Wikkel de pot in een handdoek of gebruik een theemuts en laat acht tot tien minuten trekken. Giet de thee hierna door een zeef met kleine gaatjes en duw de cannabis stevig aan, om alle thee eruit te drukken. Zet de gezeefde thee apart om af te koelen.

Een ‘baba’ drinkt het traditionele Indiase cannabisdrankje Bhang Lassi op een Holi Festival in Hampi… [foto: Raimonda.al/Shutterstock]

Doe de natte cannabis in een vijzel, voeg vier eetlepels melk toe en prak het goed door elkaar met de stamper. Gebruik daarna een neteldoek, ook wel kaasdoek of passeerdoek genoemd, om de melk uit de cannabis te knijpen. Herhaal dit proces een aantal keren: melk toevoegen, stampen, zeven met neteldoek, totdat je een half kopje (120 ml) wietmelk hebt. De cannabis kun je nu weggooien, de wietmelk zet je in de koelkast.

Wietthee, wietmelk en amandelmelk

Doe dertig gram gepelde en  fijn gehakte amandelen in de vijzel en voeg melk toe totdat de amandelen bedekt zijn met melk. Gebruik de stamper om de amandelen fijner te malen en te mengen met de melk. Druk dit daarna door een schoon stuk neteldoek. Herhaal dit een paar keer met meer melk. Je hebt nu drie vloeistoffen: wietthee, wietmelk en amandelmelk.

Voeg de drie vloeistoffen samen en voeg er dan 0,6 gram garam masala aan toe, een kwart theelepel (1,25 gram) gemberpoeder en een halve theelepel (2,5 gram) rozenwater. Met honing of suiker breng je de Bhang Lassi op smaak. Voor de meer psychoactieve variant verwarm je de cannabis voor verdere verwerking zeven minuten op 155 graden in de oven.

Drink de Bhang Lassi ijskoud, met een rietje. Proost!

[openingsfoto: Creative Family/Shutterstock]