(advertenties)
(advertentie)
Elke dag die druppels wietolie kunnen gaan vervelen. Verwen jezelf daarom eens met een andere inname-vorm van je medicijn, zoals een edible, een eetbare of drinkbare vorm van cannabis. Niet alleen krijg je dan je medicijn binnen, maar is het ook nog eens smakelijk. Begin de dag goed met een Canna-Latte Machiatto, een lekkere manier om de werkzame stoffen van wiet tot je te nemen. 

Canna-Latte Machiatto

Dit recept bestaat uit twee onderdelen. Eerst maak je de cannabis-melk klaar en vervolgens maak je met die melk je kop koffie klaar. Wij kunnen ons bijna geen betere manier voorstellen om de dag te beginnen dan met een kop koffie met wietmelk, oftewel de Canna-Latte Machiatto. Dit recept is goed voor drie koppen Canna-Latte Machiatto.

Benodigdheden

 • Kleine steelpan met deksel
 • 500ml volle melk
 • +/- 1gr. fijngemalen cannabis – kies je gewenste medicinale wietsoort, bij voorkeur organisch.
 • Kaasdoek of cacaozeef
 • 3 shots espresso
 • 3 Latte Machiatto glazen
 • Melkschuimer

Bereiding cannabis-melk

 1. Zet de steelpan op een laag vuurtje. Giet hier 450ml volle melk en de fijngemalen cannabis in.
 2. Laat dit 45 minuten op laag vuur sudderen, het mag niet koken! Blijf de melk constant roeren om te voorkomen dat de melk een velletje krijgt. Vergeet bij het roeren ook de bodem niet mee te nemen om te zorgen dat het niet aanbrandt.
 3. Haal de pan van het vuur, zet de deksel erop en laat dit 5 minuten afkoelen.
 4. Zeef de plantenresten uit de melk met de kaasdoek of cacaozeef.

Bereiding Canna-Latte Machiatto

 1. Klop de 450ml cannabis-melk op.
 2. Schenk de overgebleven koude melk in de drie glazen.
 3. Voeg hier de warme opgeklopte cannabis-melk aan toe.
 4. Schenk nu heel rustig een shot espresso in elk glas. Als er mooie lagen ontstaan, is het helemaal goed gegaan. Proost!

Serveertip!

Knip de vorm van een wietblaadje uit een vel papier. Houd de mal boven je glas Canna-Latte Machiatto en strooi cacaopoeder door de mal heen. Zoals op de afbeelding krijg je dan een cacao-wietblad op je koffie. Niet omdat het moet, maar gewoon omdat het kan!

[Openingsfoto: shutterstock/Per Bengtsson]