(advertenties)
(advertentie)

Of je nu net je bed uit bent, gaat lunchen, dineren of gewoon zin hebt in een lekker tussendoortje; met deze edible bereid je alles in een! En met alles in 1 wordt ook bedoeld warm, koud, krokant of zacht. Zelfs zoet of hartig… Je kunt het zo gek niet bedenken of dit heerlijke cannabis brood voorziet jou in je (medicinale) behoefte.

Recepten met cannabis

Recepten met cannabis zijn lekker wanneer ze recreatief gebruikt worden, maar ook zeer in the picture bij de medicinale cannabisgebruikers. Zeker deze laatste doelgroep lijkt steeds vaker edibles te verkiezen boven het roken en vaporizen van de mediwiet, of het gebruik van THC-olie.

Iedereen eet het

Iedere dag eet bijna iedereen wel een of meerdere keren brood. Waarom dan niet kiezen voor een lekkere boterham die je ook nog eens een buzz bezorgt? Vandaag kun je erachter komen hoe ook jij een heerlijk brood bakt met cannabis. Het is eenvoudig zelf te maken en vooral erg lekker!

Recept

Laten we eerst de ingrediënten op een rijtje zetten:

  • 3 theelepels wietboter
  • een beetje fijn gemalen cannabis voor de smaak (eerst even decarboxyleren)
  • 350 ml warm water
  • 2 theelepels droge gist
  • 1,5 theelepel zout
  • 60 ml vetvrije melkpoeder
  • 480 gram bloem
  • 3 theelepels suiker

En dan beginnen maar!

1  Eerst activeren we de gist. Dit doe je door de gist in 350ml warm water te gieten en een mespuntje suiker toe te voegen. Laat het geheel 10 minuten staan en zie hoe de gist belletjes laat ontstaan in het water.

2  Ondertussen mogen de suiker, het zout, de gemalen cannabis, het melkpoeder en de bloem in een kom gedaan worden. Ben niet te enthousiast met de hoeveelheid wiet die je gebruikt, 0,5 gram wiet per persoon is voldoende.

3  Stroop je mouwen op en je kunt de ingrediënten gaan kneden. Zorg dat je de mix lekker licht en luchtig blijft.

Maak dan een gaatje in het midden van je goed geknede mix en giet het gistwater in dat gaatje. Kneed dan weer met je handen het geheel goed door elkaar. Ongeveer 15 minuten kneden zal ervoor zorgen dat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

5  Als het goed is, heb je nu een soepele bal deeg in je handen. Is het te nat? Voeg dan wat bloem toe. Is het te droog/stevig? Voeg dan een beetje water toe.

6  Klaar? Dan mag de bal deeg in een kom gelegd worden en die dek je af met plasticfolie. Je zet de kom op een warme plek en laat het gist zijn werk doen. Het deeg zal gaan rijzen tot het ongeveer 2x zo groot is als de bal die je eerst in handen had (zorg dus voor een grote kom). Het rijzen zal zo’n 40 tot 60 minuten in beslag nemen. Wanneer het echt véél gegroeid is, is het klaar voor gebruik.

 

7  En dan is het aan jou om te bepalen wat je ermee gaat doen: een heel brood bakken in een broodvorm, vlecht je er een brood van, of worden het kleine bolletjes? Wanneer ‘de vormgeving’ rond is, strijk je de cannabisboter over het deeg en bak je het af in een voorverwarmde oven op 180 graden.

8  Na ongeveer 30 minuten is je brood klaar, bij kleine broodjes zal de baktijd korter zijn. Kijk af en toe gewoon even hoe de broodjes eruit zien. Wanneer de bovenkant knapperig en goudbruin is, is je edible klaar!

Variaties

Wees creatief en experimenteer eens met door (een deel van) het deeg wat zaden, pitten en/of extra kruiden te gooien. Of maak er een zoet brood van met wat vanillepoeder en stukjes banaan, of voeg kaneel en rozijnen toe (laat die eerst even wellen in wat water of rum).

Hoe eet jij het?

Ga je voor een canna-boterham met kaas bij het ontbijt, of rooster je hem als tussendoortje en smeer je er een heerlijke pesto op? Bij de lunch met een gebakken eitje, of juist met een flinke laag hagelslag? Zit je met stukjes (al dan niet geroosterd) brood ’s avonds op de bank lekker dippen in je favorieten saus?

Alles is mogelijk en ook nog eens lekker en gezond!

[Foto’s  Creative Family/Shutterstock]