(advertenties)
(advertentie)

Er is geen medicijn zo veelzijdig als cannabis, en zeker niet zo smakelijk. Door wiet in je eten te verwerken, krijg je op een veilige manier cannabinoïden binnen, en is het ook nog eens leuk en lekker in te nemen. Je kunt natuurlijk een lekkere snack met wiet bereiden, of een sapje of ander drankje medicinaal maken. Maar waarom geen “spaghetti pesto medicinale”?

Let op: zoals in zoveel cannabis gerechten gebruiken we ook voor spaghetti pesto medicinale een cannabis basis ingrediënt. Koken met cannabis wordt namelijk een stuk makkelijker als je een van de cannabis basis ingrediënten zoals wietboter of cannabis-olijfolie op voorraad hebt. In dit geval gebruiken we cannabis-pesto om ons gerecht medicinaal en psychoactief effectief te maken.

Het beste van twee werelden:P een bord cannabis pasta! [foto: Creative Family/Shutterstock]

Ingrediënten

Voor het gemak nemen we de ingrediënten voor vier personen. Als het te veel is kun je de ingrediënten altijd halveren. Of beter nog, bewaren voor een andere dag. In de vriezer blijft deze spaghetti pesto medicinale gemakkelijk een maand houdbaar, en maximaal drie maanden.

  • +/- 300gr spaghetti
  • 4 eetlepels cannabis-pesto
  • pijnboompitjes, parmezaanse kaas en basilicum om te garneren

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan met water aan de kook.
  2. Kook de spaghetti in 8 tot 10 minuten beetgaar.
  3. Giet de spaghetti af en doe het terug in de pan.
  4. Meng de cannabis-pesto door de spaghetti in de pan.
  5. Verdeel de spaghetti over vier borden en garneer met pijnboompitjes, kaas en basilicum.

Optionele toevoeging

Voor wie een maaltijd niet compleet is zonder vlees, is kipfilet een smakelijke toevoeging. Snij de kipfilet simpelweg in stukjes, en breng ze op smaak met wat zout. Bak ze tot ze helemaal gaar en goudbruin zijn, en meng de blokjes tegelijk met de pesto door de spaghetti. Voor een extra kick kun je wat chilipeper aan het geheel toevoegen.

[Openingsfoto: shutterstock/MariaKovaleva]