(advertenties)
(advertentie)
Wiet róken is niet gezond. In rook zitten veel schadelijke stoffen die je eigenlijk niet zou moeten inademen. Omdat het een snelle manier is om de werking van cannabis te voelen wordt het wel veel gedaan. Er zijn echter andere manieren om gebruik te maken van de heilzame werking van wiet. Wij zetten er vijf voor je op een rij:

1. Vaporizen

Het vaporizen van wiet is simpelweg het verwarmen van het plantmateriaal in plaats van het te verbranden. Doordat er geen open vlam aan te pas komt, maar de wiet in bijvoorbeeld een keramische kamer wordt verhit tot een bepaalde, vooraf ingestelde temperatuur vormt er geen rook maar damp. Er komen er geen schadelijke stoffen vrij, alleen de werkzame stoffen in wiet: cannabinoïden, terpenen en flavonoïden komen in de vorm van een smakelijke damp vrij.

2. Wietolie

Door de werkzame stoffen uit cannabis te extraheren krijg je een potente pasta die je bijvoorbeeld onder de tong kunt druppelen. Dit is momenteel een erg populaire inname-vorm door het gemak waarmee je het middel kunt gebruiken. Wietolie kun je makkelijk zelf maken, er zijn talloze manieren voor. Let wel op dat je wietolie niet te sterk is. Hoe je wietolie het beste kunt doseren en verdunnen kun je hier nalezen.

3. Edibles

Door verse wietbladeren te juicen krijg je een heel ander medicinaal effect dan van bijvoorbeeld een wietthee of edible. [Foto: shutterstock/Eskymaks]

Er is niets lekkerder dan het eten van je medicijn, mits het goed is bereid natuurlijk. Met een basis als cannabis-olijfolie, wietboter of een wiet-extract van kokosvet kun je bijna alle gerechten een medicinale twist geven. Het kan van een makkelijke wiet-mayo gaan tot een compleet cannabis-diner.

4. Drinken

Door verse wietbladeren te juicen krijg je een heel andere medicinale werking dan wanneer je een edible eet. Omdat de cannabinoïde THC-A nog niet is omgezet in THC door hitte kun je er ook niet stoned of high van worden. Probeer het zelf maar eens.

Eerder schreven we al over 6 redenen waarom je wietthee zou moeten drinken. Maar het is natuurlijk gewoon een smakelijke manier om je medicijn te gebruiken. Een bakje thee op zich is al therapeutisch, laat staan als je het promoveert tot een medicinale wietthee. Onze grote vriend en expert op vele gebieden Mitsz deelde eerder een lekker recept voor een originele wietthee.

5. Topicals

Uitwendig gebruik van cannabis is niets nieuws. In de oudheid werd mediwiet ook veel uitwendig gebruikt voor onder andere pijn en huidproblemen. Met cannabis-zalf, -balsem of een andere topical kun je je huid gezond houden en problemen als psoriasis behandelen. De zalf kun je zelf maken of aanschaffen bij een goede producent.

[Openingsfoto: shutterstock/Yarygin]