(advertenties)
(advertentie)
Bij wietolie denken de meeste mensen aan een cannabisextract gemaakt met alcohol of iets dergelijks. Echter is er ook een manier om cannabinoïden direct in olie op te lossen. Zo krijg je zonder gevaarlijke licht-ontvlambare oplossingsmiddelen tóch een potente wietolie. Met dit recept heb je altijd een medicijn bij de hand dat je in elk gerecht kunt verwerken. Cannabis-olijfolie coming up: 

Benodigdheden

Voor dit recept heb je nodig:

 • 30 gram wiet (gedroogde toppen of knipafval);
 • 840 ml olijfolie;
 • Zeef;
 • Kaasdoek;
 • Hapjespan;
 • Hittebron (gasfornuis of inductieplaat).
 • Pot met deksel

Instructies

 1. Vermaal de wiet tot een fijn poeder. Als je er een hebt kun je een koffiemaler gebruiken voor een perfect resultaat. Anders volstaat een grinder of een mes en snijplank.
 2. Verwarm de olijfolie in je hapjespan op middelhoog vuur. LET OP! Laat de olie niet koken. Hete olie kan enorm spetteren en is erg gevaarlijk. Zie je grote bubbels? Zet dan het vuur direct uit.
 3. Doe je wiet in de pan en begin rustig te roeren.
 4. Laat het mengsel minstens twee uur sudderen terwijl je regelmatig roert.
 5. Haal de pan van het vuur en laat het rustig afkoelen.
 6. Doe het kaasdoek in de zeef en giet de cannabisolie erdoor in je pot.
 7.  Als de pan leeg is wring je voorzichtig het kaasdoek uit om alle olie uit de plantenresten te krijgen – pas op dat er geen plantmateriaal in de olie terecht komt.

Klaar!

Je hebt nu een potente cannabis-olijfolie die je in elk gerecht kunt verwerken. Blijkt de olie te sterk? Dan verdun je deze met meer olijfolie en/of pas je de hoeveelheid wiet de volgende keer aan naar eigen smaak en behoefte. Bewaar de olie in een afgesloten container (zoals een pot met deksel) op een droge en koele plek.

[Openingsfoto: shutterstock/Kojin]