(advertenties)
(advertenties)
Het effect van cannabis eten is anders dan wanneer je het inhaleert. Probeer dus eens een lekker hapje te bereiden met de geneeskrachtige plant en verbreed je cannabinoïden-inname. Er zijn immers meer dan één manieren om medicinale wiet te gebruiken. Zoals dit vegetarische roerbak-gerecht, de Vega groenten-wok met cannabis. Pas de groenten aan naar wat je vers en lokaal kunt krijgen voor het beste resultaat.

Ingrediënten

  • 100 gram pompoen in blokjes
  • 125 gram gesneden aubergine
  • 140 gram gesneden sperziebonen
  • 1 rode peper, zonder zaden in blokjes gesneden
  • 200 gram stevige tofu in blokjes
  • +/- 25 gram gehakte koriander
  • 1 limoen
  • 2 grote tenen knoflook, gehakt
  • 3-5 gram gehakte gember
  • 40 ml glutenvrije zoete donkere soya-saus
  • +/- 30 ml Cannabis-kokosolie (afhankelijk van tolerantie en medicinale wens)
  • optioneel: hete saus

Bereidingswijze

  1. Stoom de pompoenblokjes ongeveer vier minuutjes en houd ze daarna apart.
  2. Verhit olie in een grote wok of koekenpan en voeg hier de aubergine en tofu aan toe. Bak deze tot ze krokant zijn. Voeg hierna de knoflook en gember toe en roer het geheel door elkaar.
  3. Doe nu de soya-saus, peper en sperziebonen in de pan en blijf dit roerbakken tot de bonen gaar zijn, maar nog wel knapperig.
  4. Voeg de pompoen toe aan het geheel in de wokpan en roer dit door de rest heen.
  5. Zet het vuur uit. Wring het sap uit een halve limoen in de pan en doe er het grootste deel van de koriander in. De rest van de limoen en koriander kun je gebruiken om het gerecht mee te garneren. Serveer eventueel met hete saus.
[Openingsfoto: shutterstock/Gayvoronskaya_Yana]
(advertenties)

Reacties