(advertenties)
(advertenties)
Wij zijn niet van de oorlog. Nee, geef ons maar vrede! Ook als we eens besluiten te snacken hoeft er van ons geen patatje oorlog besteld te worden. Geef ons maar een patatje vrede, met wiet-mayonaise! Zoals gewoonlijk hoef je niet op zoek naar een recept voor een lekkere edible en delen we er een met je. 

Ingrediënten

  • 240ml Cannabis-olijfolie – een absolute must in elke canna-keuken.
  • 3x eigeel – het liefst uit biologische scharreleieren.
  • 10ml witte azijn – mag ook 5ml citroensap zijn en 5ml azijn, maar dan is je mayo korter houdbaar.
  • 2,5ml Dijon mosterd
  • snufje zeezout

    Een frietje vrede klinkt toch beter dan een patatje oorlog?

     

Bereiding

  1. Klop het eigeel, de azijn (en eventueel citroensap), zout en mosterd goed door elkaar.
  2. Voeg al roerend langzaam de cannabis-olijfolie toe.
  3. Klopt het geheel door tot de mayonaise dikker wordt. Wordt het te dik? Doe er dan een paar druppels water bij.
  4. Bewaar de wiet-mayonaise in een luchtdichte container in de koelkast.

Serveertip

Zoals de titel al doet vermoeden is een patatje de manier bij uitstek waarop de mayo tot zijn recht komt. Gooi er wat satésaus en een paar uitjes overheen voor de bite en je bent helemaal af. Dan maak je zo van het klassieke patatje oorlog, een patatje vrede.

[Openingsfoto: shutterstock/Doug Shutter]
(advertenties)