(advertenties)
(advertentie)
In januari is iedereen alweer bezig met een goed figuur. Want de gezegde luidt niet voor niets: summerbodies are made in the winter. Daarnaast is het ook wel goed om na het overdrijven met gesnoep in de decembermaand, het eetpatroon in het nieuwe jaar wat bij te stellen. Wij vonden twee cannabis-superfood recepten van Chef Andie Leon, productontwikkelaar bij Cheef Naturals, die we je niet wilden onthouden. 

Canna-Quinoa

Dit recept is even simpel als dat het lekker is. Wellicht dé superfood van de afgelopen jaren, quinoa, gaat je in dit gerecht beter smaken dan ooit tevoren. Je kunt je strak aan dit recept houden, of lekker wat paprika, tomaat of andere lekkere groente gebruiken om het nóg lekkerder te maken.

Voeg bij dit recept gerust groenten toe naar smaak. [Foto: shutterstock/MariaKovaleva]

Om te beginnen heb je nodig:

Was de quinoa tot het water dat eraf komt helder is. Breng 300ml water aan de kook en voeg daaraan de quinoa toe. Bedek de pan tot de quinoa al het water heeft opgenomen, dit duurt zo’n 15-20 minuten. Daarna meng je de zaden en cannabis-olijfolie door de quinoa heen. Gooi er nu ook eventuele andere gewenste groenten doorheen.

Ganja Guacamole

Hiermee kun je hoge ogen gooien bij je mede-patiënten. Een smakelijke guacamole met organische tortilla’s zullen jouw snack-time zeker naar een hoger niveau tillen.

Serveer de Ganja Guacamole met de tortilla-repen voor een heerlijke smaaksensatie. [Foto: shutterstock/MariaKovaleva]

Om de Ganja Guacamole te maken verzamel je eerst:

  • 2 avocados
  • 3 verse wietbladeren (fijngehakt)
  • Snufje chili of cayenne-poeder
  • Sap van één limoen
  • Himalaya-zout
  • 4 organische maïs tortillas
  • (Cannabis-)olijfolie om te bakken

Gooi alle ingrediënten (min de tortilla) in een kom en prak deze fijn met de achterkant van een vork. Je kunt het gehele zooitje ook gerust in een blender doen en de knop een paar keer kort indrukken. Snijd de tortillas in repen en bak deze in de (cannabis-)olijfolie tot ze knapperig zijn. Laat ze na het bakken even uitlekken op een keukenpapiertje en serveer ze met de dip.

[Openingsfoto: shutterstock/Doug Shutter]