(advertenties)
(advertentie)

Wiet is niet het enige heilzame kruid op aarde. De natuur en de wereld van kruiden is enorm, betoverend en biedt een grote verscheidenheid aan aroma’s, smaken en therapeutische voordelen. Vandaar dat wij je 10 kruiden serveren die je prima kunt mixen met cannabis, voor een nóg beter, lekkerder en gezonder leven!

Kruiden mixen voor nog meer positieve effect (van je wiet)

Het toevoegen van (nog) wat meer kruiden en specerijen aan je leven is een eenvoudige manier om je algehele gezondheid te verbeteren. De tien medicinale kruiden die we zo meteen in de spotlights zetten, zijn ideaal om te combineren met cannabis.

Je kunt ze gebruiken om superrijke tincturen te maken, essentiële oliën te extraheren, theeën te bereiden en een aantal echt therapeutische eetwaren te maken. Dus als je je welzijn wilt verbeteren én tegelijkertijd je cannabiservaring wilt verbeteren (en wie wil dat nou niet), zoek dan niet verder.

Het mengen van wiet met medicinale kruiden is een praktijk die gedreven wordt door verschillende  redenen. Dat mixen verbetert niet alleen de algehele medicinale eigenschappen, maar helpt ook de smaak, het aroma en de mogelijke bijwerkingen van cannabisconsumptie te verbeteren.

Door verschillende kruiden te combineren kunnen we een meer holistische benadering van onze gezondheid en ons welzijn bereiken, waardoor we mogelijk effectievere en prettigere resultaten ervaren bij het omgaan met verschillende medische aandoeningen.

Voordelen van het mengen van kruiden met cannabis

De natuur blijft ons verbazen en inderdaad, de combinatie van cannabis met medicinale kruiden is een fascinerende alchemie die eindeloze redenen biedt om deze synergie te onderzoeken. Het combineren van deze twee krachtige bronnen van gezondheid en welzijn kan:

  • De smaak en het aroma verbeteren
  • Gezondheidsvoordelen uitbreiden
  • Ongewenste bijwerkingen verminderen
  • Nieuwe ervaringen mogelijk maken
  • Variatie en maatwerk bieden
  • Het verkennen van medicinale kruiden bevorderen
  • Door medicinale kruiden zoals lavendel, munt of rozemarijn toe te voegen, kun je de smaak van cannabis verzachten en genieten van een aangenamere rookervaring.

Genoeg inleiding, hier komen die 10 (medicinale) kruiden die zo fijn samensmelten met ons aller favoriet wiet!

Cannabis mix-kruid #1 – Ashwagandha

Het combineren van ashwagandha met cannabis, specifiek voor medicinale doeleinden, kan een effectieve en heilzame strategie zijn.

Ashwagandha, wetenschappelijk bekend als Withania Somnifera, is een adaptogene (dat betekent dat het kruid de niet-specifieke weerstand tegen ziekte, lichamelijke en geestelijke stress verhoogt) wortel. Hij wordt al eeuwenlang gebruikt in de Indiase Ayurvedische geneeskunde vanwege zijn potentiële eigenschappen om stress en angst te verlichten en de stemming te verbeteren. Gemengd met cannabis kunnen verschillende heilzame synergieën worden bereikt.

De combinatie van ashwagandha en cannabis kan de anxiolytische (anti-angst) en antidepressieve eigenschappen versterken, waardoor angst en depressie vollediger worden verlicht. Daarnaast kan ashwagandha de negatieve bijwerkingen van wiet, zoals paranoia, tegengaan en de stemming stabiliseren – waardoor de algehele ervaring verbetert.

Cannabis mix-kruid #2 – Lavendel

Lavendel staat bekend om zijn vermogen om ontspanning te bevorderen en deelt een terpeen genaamd linalool met sommige cannabissoorten. In combinatie met de THC in cannabis kan linalool de ontspannende effecten versterken en fungeren als een effectieve spierontspanner.

Daarnaast wordt linalool ook in verband gebracht met anticonvulsieve eigenschappen (het onderdrukken van het centraal zenuwstelsel), die de anticonvulsieve eigenschappen van CBD in bepaalde wietsoorten kunnen aanvullen. Deze combinatie kan met name gunstig zijn voor mensen die verlichting zoeken bij stress en angst, of mensen die lijden aan aandoeningen met spieraanvallen, zoals epilepsie.

Door lavendel en cannabis samen te brengen, wordt een synergie gecreëerd die een completere en effectievere verlichting kan bieden. Daarbij wordt gebruikgemaakt van de individuele eigenschappen van beide planten. Deze combinatie is als een ontspanningspomp voor lichaam en geest, waardoor je kalmte en rust kunt voelen, zelfs in tijden van stress.

Als je een topische cannabiscreme maakt, kan het toevoegen van een beetje lavendelolie de ontspannende en pijnstillende eigenschappen van het kruid versterken. Je kunt ook een beetje lavendel toevoegen aan cannabis edibles of thee om de voordelen van beide kruiden te krijgen.

Cannabis mix-kruid #3 – Eucalyptus

Het combineren van eucalyptus met cannabis kan een unieke en mogelijk heilzame ervaring bieden. Eucalyptus staat bekend om zijn slijmoplossende eigenschappen en wordt vaak gebruikt in aromatherapie om verkoudheidssymptomen te verlichten. Als het gerookt wordt kan het een kruidige, frisse smaak geven aan cannabis, wat de algehele sensorische (zintuiglijke) ervaring verbetert.

Een interessant aspect van het combineren van eucalyptus met cannabis is de mogelijkheid om de longfunctie te verbeteren. Eucalyptus zou de luchtwegen helpen openen, waardoor THC en andere cannabinoïden beter opgenomen zouden kunnen worden. Dit zou kunnen leiden tot een krachtiger en effectievere afgifte van de therapeutische bestanddelen in cannabis.

Als je deze kruidencombinatie overweegt, is het aan te raden om te beginnen met een lager percentage eucalyptus – ongeveer 20% tot 25% – en dit geleidelijk aan te passen op basis van persoonlijke voorkeur en tolerantie. Romige cannabisvariëteiten met vanillesmaak, zoals Gelato of Girl Scout Cookies, kunnen de zoete, bakkerijachtige smaken van eucalyptus aanvullen en zo een harmonieus en aangenaam smaakprofiel creëren.

Cannabis mix-kruid #4 – Rozemarijn

Het combineren van rozemarijn met cannabis kan interessant zijn vanwege hun gemeenschappelijke bestanddeel: bèta-caryofylleen (BCP). Bèta-caryofylleen is een terpeen dat voorkomt in rozemarijn, zwarte peper en cannabis, en heeft het unieke vermogen om te reageren op de cannabinoïde-receptoren in het lichaam.

Wanneer deze kruiden samen worden gebruikt, kan de aanwezigheid van bèta-caryofylleen de algehele therapeutische effecten versterken.

BCP staat bekend om zijn potentieel om symptomen van depressie en angst te verlichten door interactie met het endocannabinoïde systeem. Deze interactie kan helpen bij het moduleren van de stemming en het verminderen van stress, waardoor de combinatie van rozemarijn en wiet een mogelijk effectieve natuurlijke remedie is voor stemmingsgerelateerde problemen.

Cannabis mix-kruid #5 – Munt

Pepermunt of Mentha piperita is een ondersoort van de groene munt. Het geeft niet alleen een verfrissende smaak aan cannabis, maar heeft ook verjongende en revitaliserende eigenschappen voor zowel lichaam als geest.

Pepermunt staat bekend om zijn ontspannende effecten en wanneer het samen met wiet wordt gerookt kan het de algehele effecten van het kruid versterken en het een beetje sterker maken.

Door munt te mengen met cannabis kunnen mensen genieten van een meer verkwikkende en smaakvolle ervaring terwijl de effecten van wiet worden versterkt, waardoor een complete en plezierige combinatie ontstaat.

Cannabis mix-kruid #6 – Sint-janskruid

Sint-janskruid (Hypericum perforatum) staat bekend om zijn natuurlijke antidepressieve eigenschappen. Studies hebben aangetoond dat het net zo effectief kan zijn als voorgeschreven antidepressiva bij het onder controle houden van symptomen van depressie. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan je cannabismengsel, vooral als je op zoek bent naar natuurlijke remedies voor stemmingsgerelateerde problemen.

Hoewel er niet veel informatie is over het roken van dit kruid, kun je het wel in je wietmix verwerken. Qua smaak zal het misschien niet veel veranderen, maar het kan wel wat aardse tonen aan je strains toevoegen. Veel mensen kiezen er echter voor om het in hun joints te verwerken vanwege de potentiële welzijnseffecten en niet zozeer vanwege de smaak.

De combinatie van cannabis en sint-janskruid kan mogelijk een synergetisch effect hebben bij de behandeling van depressie en angst.

Cannabis mix-kruid #7 – Rozenblaadjes

Het toevoegen van gedroogde rozenblaadjes aan je kruidenmengsel – tot 10% – kan zowel de smaak als de geur van je blowervaring verbeteren.

Gedroogde rozen hebben een rijke geschiedenis van diverse toepassingen en zijn ook beroemd om hun lustopwekkende eigenschappen. Wanneer rozenblaadjes worden toegevoegd aan een kruidenmengsel, kunnen ze een milde euforische werking hebben.

Rozen kunnen gevoelens van geluk oproepen, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar een aangename, aromatische rookervaring met een milde, zoete smaak. Het combineren van cannabis met rozenblaadjes kan een uniek en aangenaam rookmengsel opleveren dat ook licht afrodiserend kan werken – vooral voor de betere passionele nachten…

Cannabis mix-kruid #8 – Echinacea (zonnehoed)

Echinacea biedt een interessant vooruitzicht om te combineren met cannabis, omdat het bestanddelen bevat die samenwerken met het endocannabinoïde systeem van het lichaam. Deze interactie heeft het potentieel om de immuunfunctie te verbeteren, ontstekingen te verminderen en pijn effectief te verlichten.

Gemengd met cannabis zou echinacea de ontstekingsremmende en pijnstillende effecten van cannabis verder kunnen versterken, wat met name gunstig zou kunnen zijn voor mensen die verlichting zoeken bij medische aandoeningen waarbij chronische pijn of ontstekingen een rol spelen.

Cannabis mix-kruid #9 – Kamille

Kamille staat vooral bekend om zijn kalmerende effecten, met name wanneer het gerookt wordt. Dit versterkt de ontspannende effecten van cannabis wanneer het wordt gemengd in een kruidencombinatie. Daarnaast draagt kamille bij aan een aangenaam aromatisch profiel van de melange.

In het algemeen werkt kamille kalmerend en kan het een goede aanvulling zijn op cannabis in een kruidenmengsel. De synergie tussen de twee planten kan zorgen voor een meer ontspannende en aromatische ervaring voor diegenen die op zoek zijn naar stressverlichting of die gewoon genieten van een zachtere, kalmere rookervaring.

Cannabis mix-kruid #10 – Alsem

Alsem is een aromatische en prikkelende bloem met zijn eigen psychotrope effecten (alleen wanneer ze gerookt wordt). Veel oude culturen maakten gebruik van de psychoactieve effecten van alsem om lucide dromen en trance-achtige toestanden op te wekken. In lage doseringen wordt het verondersteld het creatieve denkvermogen en out-of-the-box denken te verbeteren.

Als gedroogd kruid heeft alsem een salieachtige smaak en in combinatie met cannabis kan het de effecten van creativiteit en euforie versterken.

Daarnaast heeft het een eigenschap die de rookervaring kan verzachten, zodat het minder hard aankomt op de keel. De synergie tussen alsem en wiet kan zorgen voor een unieke ervaring die de creativiteit en diepte van de effecten verbetert, en biedt een onderscheidende smaak voor diegenen die op zoek zijn naar een meer gevarieerde en zachtere rookervaring.

[Alle foto’s bij dit artikel zijn van Shutterstock]