(advertenties)
(advertentie)

Het mediwietjaar 2017: juli

Al voor ze de schappen bereikten waren ze uitverkocht, de Heimat CBD-zigaretten. THC-loze cannabis, CBD-wiet dus, was er al langer populair als legale ontspannende tabaksvervanger; maar in juli revolutioneerde Koch & Gsell de tabaksmarkt in Zwitserland door kant-en-klare wietsigaretten met liefst 20% cannabidiol (CBD) te verkopen via supermarkten en kiosken. 

Wietsigaretten met CBD vliegen de schappen uit

Dat CBD-wiet razend populair is in Zwitserland weten we, we schreven eerder dit jaar al over de populariteit van het middel als tabaksvervanger. Nu gaan de Zwitsers een nog stapje verder. Binnenkort staan de schappen van kiosken en supermarkten namelijk vol met voorgedraaide CBD-wietsigaretten, helemaal legaal!

Wietsigaretten

Jointjes draaien is in Zwitserland straks passé, althans CBD-wiet joints draaien dan. In het land worden al langer verschillende heerlijk smakende wietsoorten verkocht als legale tabaksvervanger. Uiteraard zit er maar weinig THC in de cannabis, onder de 1 procent. Echter zitten de strains barstensvol cannabidiol (CBD), een stof die kan helpen bij angstproblemen, spierspanningen en talloze andere aandoeningen.

Een kleine tabaksfabrikant zag deze trend en besloot er slim op in te spelen. Koch & Gsell, een privaatbedrijf uit Oost Zwitserland, begon zodoende onder de noemer ‘Heimat Zigaretten‘ met de ontwikkeling van ’s werelds eerste échte tabaks-en-wietsigaretten.

Tabaksvervanger

Een echte vervanger voor tabak is het niet, de sigaretten bevatten immers zelf nog tabak. Hier zijn echter geen stoffen aan toegevoegd zoals bij de bekende sigaretten het geval is, dus ze zijn in elk geval een stuk minder schadelijk.

De tabak maakte volgens het bedrijf de ontwikkeling van de sigaretten wel moeilijker. Cannabis en gedroogde tabak zijn wel gemakkelijk met de hand te mengen maar machinematig gaat dit een stuk lastiger. Een kundig team techneuten weet volgens de website van Heimat in elk geval de oude machines die de kleine tabaksmaker gebruikt optimaal te laten presteren.

Hete broodjes

De nieuwe Heimat CBD-sigaretten zijn nu al voor 19,90 Zwitserse Frank (18 euro) te koop in verschillende kiosken in het land en via de website van het bedrijf. Helaas, zoals verwacht, zijn de CBD-sigaretten alleen binnen Zwitserland verkrijgbaar. Via de website kun je wel een pakje afrekenen, maar wegens juridische redenen kunnen ze je bestelling niet naar het buitenland versturen.

Binnenkort biedt ook de Coop, een van de grootste retailers in Zwitserland, de sigaretten aan. De supermarktketen verkoopt nu al hennepthee en hennnepbier en is er van overtuigd  dat er veel vraag naar de wietsigaretten komt. ‘Hennepproducten zijn trendy’, zeggen zij in de lokale pers. Het product is echter nu al zó populair, dat het bedrijf de vraag ernaar maar nauwelijks aankan.

Heimat adviseert de sigaretten niet mee het land uit proberen te nemen. Dit kan volgens de producent van het innovatieve product leiden tot vervolging, gezien verschillende toegestane THC-limieten in andere landen kunnen gelden. Tenslotte raadt het bedrijf aan de sigaretten ter ontspanning en met mate te gebruiken.

[Foto’s: HeimatZigaretten.ch]