(advertenties)
(advertentie)
De eerste week van 2017 is alweer voorbij en daarmee is het gewone dagelijkse leven weer begonnen, ook voor Rinus Beintema van Suver Nuver. Alle bestellingen moeten worden verwerkt en er moet nieuwe voorraad gemaakt worden, u kent het wel. Binnenkort opent de nieuwe locatie in Amsterdam maar ook tot die tijd is er genoeg te doen om cannabis legaal te krijgen. Rinus opent dubbel zo hard de aanval op het cannabisverbod in het nieuwe jaar.

Drukte

Het zal u allen duidelijk zijn dat door de media-aandacht van de laatste zes maanden er veel nieuwe leden zijn bijgekomen. Maar het is te danken aan de medicinale werking van de wietolie dat zoveel mensen beslissen om lid te blijven.

Gemiddeld blijft zo’n 50% van de mensen die gebruik maken van ons eerste gratis proefzakje lid bij ons zodat ze vervolgbestellingen kunnen doen of omdat ze het legaliseringsproject een warm hart toedragen. Mond-tot-mond reclame blijft echter nog steeds de effectiefste manier om de mensen te bereiken en dat is te merken bij de inloopmiddagen in de drie social clubs.

“Nooit zal je bij ons ‘wonderen’ aanhoren – ook al gebeuren ze soms wel. Wij geven een realistisch beeld van de mogelijkheden en resultaten van wietolie.”

Het is zelfs zo druk dat de mensen vaak schrikken van de hoeveelheid mensen die net als zijzelf de stap gezet hebben om bij ons naar binnen te stappen. Het belang van de social clubs is ons in de afgelopen 14 maanden wel duidelijk geworden. Het is duidelijk een aanvulling op de recreatieve sector waar onze doelgroep zich niet thuis en/of op zijn gemak voelt.

Transparantie

Heel vaak komen de mensen pas bij ons langs nadat ze een voor zichzelf opgeworpen drempel hebben overwonnen. Eenmaal zover zijn ze opgelucht over de manier waarop wij het social club-model hebben ingevuld. Dat doen we namelijk transparant en sociaal waarbij we alle aandacht hebben voor de vragen van de mensen en waarbij we de mensen duidelijk maken waarom het huidige gedoogbeleid dient te veranderen.

De social clubs van Suver Nuver maken voor veel mensen de weg vrij naar een open, eerlijk en goed geïnformeerd gesprek over cannabis. [Foto: shutterstock/Roxana Gonzalez]

Het is soms zelfs grappig als mensen mij vertellen dat ze hun kinderen altijd verboden hebben om cannabis te gebruiken en dat ze zich nu tot ons wenden voor wietolie. De social clubs maken het dus duidelijk bespreekbaar binnen het gezin en maken dat er niet alleen maar negativiteit opgeroepen wordt zodra het woord cannabis ter sprake komt. Ook vinden mensen het plezierig dat ze in een ‘eigen’ locatie terecht kunnen en niet geconfronteerd worden met de recreatieve gebruikers van cannabisproducten.

Eerlijkheid

Hartverwarmend zijn de positieve berichten van mensen die laaiend enthousiast zijn geworden over de wietolie omdat het hun klachten vermindert of soms zelfs laat verdwijnen. Helaas is het niet allemaal zonneschijn en worden wij ook regelmatig geconfronteerd met het feit dat de wietolie niet geholpen heeft. Deze combinatie van feiten die wij in de social clubs tegenkomen proberen wij ook te spiegelen richting de mensen die voor het eerst in de social clubs komen.

Nooit zal je bij ons de ‘wonderen’ aanhoren die ik met enige regelmaat op internet tegenkom – ook al gebeuren ze soms wel. Wij kiezen ervoor om een realistisch beeld weer te geven van de mogelijkheden en van de resultaten door het gebruik van wietolie.

Sociale benadering

Ons voordeel is dat wij een product hebben dat wij niet verkopen. Daardoor is er geen druk om het product te slijten maar kunnen wij de mensen zelf laten beslissen of ze het willen uitproberen of niet. Het is juist door deze sociale aanpak dat ons project veel mensen aanspreekt. Daardoor durven de mensen het aan om de wietolie toch maar eens uit te proberen.

Het is ook deze sociale aanpak die ervoor zorgt dat veel anti-cannabis mensen hun mening herzien en nu de positieve kant van het door ons geliefde plantje zelf kunnen ervaren. Vaak zijn het dit soort mensen die zorgen voor de meeste mond-tot-mond reclame. Het worden als het ware ambassadeurs voor de stichting die voor veel positieve reclame zorgen.

Cannabis is voorlopig nog illegaal dus is er des te meer steun nodig voor legaliseringsprojecten. [Foto: shutterstock/ Visual Generation
]

Gevaar

Ondanks al deze positieve ervaringen is er nog steeds een donkere schaduw die dreigend over ons heen hangt. Het middel is en blijft illegaal en cannabisextracten zijn strafbaar.

De wetgever heeft cannabisextracties zelfs ondergebracht in categorie 1 van de opiumlijst. Dat wil zeggen dat het wordt gezien als harddrugs.

Het moge u allen duidelijk zijn dat wat wij doen dus ronduit gevaarlijk is. Wij hopen dan ook op uw steun om dit idiote gedoogbeleid te veranderen in een begrijpbaar en eerlijk systeem, waarbij een ieder in staat zou moeten zijn om een bepaald aantal wietplanten te mogen kweken.

Doorzetten

De reden om dit legaliseringsproject voort te zetten zal u dan ook duidelijk zijn. De cannabisbranche heeft alle steun nodig van gewone mensen om de wetgever uiteindelijk te kunnen dwingen dit alles te legaliseren.

Voorlopig ga ik met dubbele inzet bezig om heel Nederland te vertellen waarom dit zo spoedig mogelijk dient te veranderen. Want zoals het er nu uitziet komt legalisering bij deze regering niet ter sprake, maar willen ze de boel goed reguleren en zo zelf de touwtjes (lees: euros) in handen te krijgen. Dit is voor mij geen optie en ik zal blijven door strijden voor LEGALISATIE. Zo wordt 12 februari de nieuwe locatie in Amsterdam feestelijk geopend maar daarover volgende keer meer.

[Openingsfoto: shutterstock/The Adaptive]