(advertenties)
(advertentie)

Woensdag vond de tweede editie van Cannabis Capital Convention plaats in Amsterdam. Diverse ondernemers uit de internationale cannabisindustrie kwamen daar samen om te praten over de toekomst. Suver Nuver-oprichter Rinus Beintema was aanwezig en deelt hier exclusief zijn bijzondere ervaringen.

Vorig jaar was ik ook bij de Cannabis Capital Convention, maar was toen minder gecharmeerd van de grote ‘Bedrocan show’ en C21 Investment Group waar Bedrocan onder valt. De nadruk lag mijns inziens toen te veel op investeringen en er was minder aandacht voor de legaliseringsproblematiek voor recreatief en medicinaal cannabisgebruik in Nederland.

Toen mijn vriend en zakenpartner Jaïr Velleman mij dit jaar mee vroeg was ik dan ook sceptisch. Echter, lag de nadruk dit keer veel meer op de zaken waar ik me al geruime tijd hard voor maak.

Jaïr Velleman nam tijdens de Cannabis Capital Convention ook een prijs in ontvangst.

Activisme in Nederland

De wietproef en ook het gebruik van medicinale wietproducten werd veel meer benadrukt met een mooie variëteit aan sprekers, waaronder James Belushi. Dit is een Amerikaanse acteur die momenteel een gecertificeerde cannabis farm in Oregon runt.

Ook Jaïr was als spreker uitgenodigd om te vertellen over zijn zakelijke successen op internationaal cannabisgebied. Hij kwam met een heldere boodschap over activisme in Nederland, en maakte een prachtig statement over hoe iedere succesvolle cannabisondernemer de morele plicht heeft om iets terug te doen voor de cannabisgemeenschap.

Daarbij introduceerde hij mij als de meest vooraanstaande cannabisactivist die momenteel verschil maakt in ons land wat betreft medicinale cannabis. En zo stond ik ineens naast hem op het podium.

Groot compliment

Jaïr is niet alleen een succesvol ondernemer, maar mijns inziens ook een echte cannabisactivist die woord bij daad voegt en echt iets terugdoet voor de gehele branche.

De vriendschap die ik met hem heb is gebaseerd op dezelfde ideologie en niet op financieel gewin. In Jaïr heb ik iemand gevonden die zijn netwerk kosteloos met mij deelt om er mijn voordeel mee te doen in alle projecten waar ik bekend om sta.

Het voelde dan ook als een eer om naast hem te mogen staan tijdens zijn speech op de CCC. Bovendien kreeg hij een prijs uitgereikt voor zijn ondernemerschap in 2019 en specifiek voor het pop-up cannabis museum dat binnenkort gelanceerd wordt.

Ik heb zoals altijd gewoon mijn beknopte verhaal gedaan en dit werd ontvangen met een groot applaus. Daarna kwamen er spontaan mensen uit het publiek naar het podium om een donatie te doen voor stichting Suver Nuver.

Het was een fijn gevoel en een groot compliment voor alle harde arbeid die de stichting al ruim vier jaar lang verricht.

Geen blad voor de mond

“Achteraf kwam acteur James Belushi naar me toe en gaf mij een hand en complimenteerde mij met de werkzaamheden. Ook wilde hij graag samen met mij op de foto.”

 

Tijdens de vraag-en-antwoordsessie die volgde kwam er een vraag uit het publiek over RSO olie. Zonder na te denken was mijn antwoord dat we zo snel mogelijk af moeten van de term ‘RSO’ omdat Rick Simpson mij benadrukt heeft dat hij het niet prettig vindt dat zijn naam zomaar genoemd wordt bij wietolie.

De vrager antwoordde ietwat verbouwereerd dat dit verhaal klopt en ook hij Rick Simpson persoonlijk kent. Hij excuseerde zich voor de uitspraak ‘RSO’ waarop ik hem antwoord gaf op zijn vraag omtrent full spectrum wietolie.

Toen bleek dat de vrager niemand minder was
dan acteur James Belushi

Toen bleek dat de vrager niemand minder was dan Hollywood-acteur James Belushi die als gastspreker aanwezig was schrok ik een beetje. Maar ja, ik ben wie ik ben en neem nooit een blad voor mijn mond en dus ook nu niet.

Achteraf kwam James naar me toe en gaf mij een hand en complimenteerde mij met de werkzaamheden. Ook wilde hij graag samen met mij op de foto. Natuurlijk stemde ik toe waarop James’ vrouw Jennifer een aantal fotootjes schoot.

Nieuw team

Nadien kwamen er veel aanwezigen op mij af waaronder patiënten, academici, gecertificeerde kwekers en anderen die graag in contact willen blijven met mij en/of willen samenwerken in de nabije toekomst.

Kortom, al met al heb ik – ietwat onverwacht – een zeer geslaagde dag beleefd en zijn complimenten voor de organisatie op zijn plaats!

Het voelde allemaal als een warm bad waarbij wij als cannabis liefhebbend Nederland een nieuw team hebben voorgesteld dat zich hard gaat maken in vele opzichten voor de legalisatie en normalisatie van cannabis in het algemeen.

Ik ben trots en dankbaar te mogen samenwerken met Jaïr en zie met veel positiviteit de toekomst tegemoet.