(advertenties)
(advertentie)
Voor Rinus van Medical Social Club(s) Suver Nuver is het een bewogen jaar geweest. Vlak voor het nieuwe jaar blikt hij terug op 2016 en kijken we vooruit naar het nieuwe jaar. Middenin inbeslagnames is hij bezig met het openen van twee nieuwe clubs en bereidt hij zich voor op ludieke kweekacties. Kortom, we kunnen weer veel verrassende en gewaagde verhalen verwachten van de Robin Hood van de Nederlandse wietolie-branche.

Tegen de verwachting in heeft Rinus nog geen bericht van het OM over de recente inbeslagname van 500 wietplanten. [Foto: shutterstock/shutterstock/Constantine Pankin]

OM

Het einde van 2016 is in zicht. Het is voor mij een bewogen jaar geweest waarbij we enorme stappen voorwaarts gemaakt hebben.

De verwachting dat justitie mij zou tegenhouden rond de feestdagen zijn tot nu toe onjuist gebleken. Ik heb nog steeds niets gehoord van het OM met betrekking tot de recente inbeslagname van onze planten.

Ook de vier huisbezoekjes van de politie bij onze leden dit jaar, waarbij wietolie in beslag genomen is en waarbij er belastende verklaringen afgegeven zijn, hebben niet geleid tot een gesprek met het OM of voor mijn aanhouding gezorgd.

Het is een kwestie van tijd totdat het OM een verklaring van me wilt hebben. Ik ga daar natuurlijk niet op zitten wachten en ga vol goede moed verder met onze projecten.

Komend jaar

Het afgelopen jaar hebben we ons voornamelijk gericht op de medicinale toepassingen van het cannabisextract wietolie. Dat heeft onder andere geleid tot een heleboel positieve media-aandacht. Waardoor we veel mensen hebben mogen laten kennis maken met de werking van medicinale cannabisolie.

In het begin van het komende jaar starten we met twee nieuwe social clubs (informatiepunten) in de randstad. Daar gaan we met dezelfde passie als in het afgelopen jaar in het Noorden iedereen blijven voorzien van informatie over het gebruik en de medicinale toepassingen van wietolie.

De pandeigenaar en makelaar te Leiden zijn reeds akkoord met het starten van een social club. Het wachten is op een bevestiging van de gemeente Leiden. Zij moeten nog aangeven of een social club binnen het bestemmingsplan van de gemeente valt. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat we in het nieuwe jaar met zekerheid kunnen bevestigen dat we ook een social club in Leiden starten.

Amsterdam

In Amsterdam zijn we inmiddels druk bezig om een team van vrijwilligers op te leiden. De voorbereidingen voor de opening van de SCAmsterdam zijn dan ook in volle gang. Mijn verwachting is dat we in de randstad gaan zorgen voor veel positiviteit waarbij we hopelijk veel mensen mogen gaan helpen met wietolie.

Rinus en Robert van Bijlmer Style, een van de franchisenemers van Suver Nuver Amsterdam. [Foto: Facebook]

Stichting Bijlmer Style, de franchisenemer van Suver Nuver in Amsterdam, houdt zich momenteel bezig met de voorbereiding van een promotiecampagne en is reeds in gesprek met lokale media. U kunt verwachten dat we in Amsterdam van ons gaan laten horen! We denken aan cannabis-gerelateerde evenementen zoals live muziek optredens (reggae en hip hop), festivals, extractiecups en nog veel meer.

Acties

Persoonlijk ben ik van plan om begin 2017 een aantal ludieke acties te gaan ondernemen. Het is de bedoeling dat deze ludieke acties natuurlijk weer uitvoerig in de (social) media uitgelicht worden. Behalve onze doelgroep (mensen die cannabisextracten inzetten voor medicinale doeleinden) hoop ik door middel van de acties ook coffeeshop-bezoekers en -ondernemers te bereiken.

Met ludieke kweekacties wil Rinus in het nieuwe jaar voor nog meer opschudding zorgen. [Foto: shutterstock/Canna Obscura]

Ik denk dat het hoog tijd is dat de gehele cannabis-branche zich hard gaat maken om een gezamenlijke vuist te maken tegen deze overheid en het idiote beleid ten opzichte van growshops, coffeeshops, kwekers en (medicinale en recreatieve) gebruikers van cannabis. In mijn optiek is de cannabis-branche in Nederland prima in staat om zelf een oplossing aan te dragen voor de huidige problematiek. Stichting Suver Nuver is door mij in het leven geroepen om die vuist te zijn voor allen.

Algemeen belang

Er is dus geen eigen belang in het spel, alleen het algemene belang van iedere cannabis-liefhebber. Alleen wanneer we een gezamenlijke vuist maken kunnen we voorkomen dat de branche gedomineerd wordt door grote spelers zoals Bedrocan, Tilray en soortgelijke cannabismultinationals.

Stichting Suver Nuver gaat zich niet richten op het gedoogbeleid en/of de aanvoer van cannabis via een door de overheid aangeboden reguleringsmodel. Wij zullen wel een vergunning aanvragen voor de opkweek van medicinale cannabis voor de leden die ons daar schriftelijk toestemming voor hebben gegeven. Ik ga echter niet afwachten of ik die vergunning überhaupt krijg. In 2017 ga ik dus gewoon van start met projecten die betrekking hebben tot de opkweek van medicinale cannabisplanten voor mijn leden.

Tot slot wil ik iedereen bedanken die mij direct en indirect geholpen heeft om de social club projecten het afgelopen jaar tot zo’n groot succes te brengen.

Fijne feestdagen en voor iedereen een gezond 2017 toegewenst,

Rinus Beintema en alle vrijwilligers van Stichting Suver Nuver